Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

agata19762 10:19, 06 cze 2012

witaj WERONIKO
w ogrodzie bajkowym cudownie jak zawsze...............
pięknie kwitną Twoje krzewuszki, ja też baaaaaaaaaardzo je lubię.....
zachorowałam na takie szczepione na pniu, widziałam w kilku ogrodach na żywo.....cudo!!!!!!!!!
pozdrawiam cieplutko, bo u mnie brrrrrrrrrr zimno i pochmurno.....
Milka 11:47, 06 cze 2012

Piękne krzewuszki, moja nie kwitnie a ma 2 rok u mnie, czemu?
barbara_kraj... 21:10, 06 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Piękne krzewuszki, moja nie kwitnie a ma 2 rok u mnie, czemu?

Może słońca ma mało?
Mala_Mi 21:17, 06 cze 2012

A ja muszę swoje krzewuszki przyciąć, bo już mają ksztatł rozochaty
Floks cięcie powinien przeżyć..aczkolwiek ja swoich nie tnę...
weronika77 22:20, 06 cze 2012

Danusiu, Bogdziu i Karolino, cieszą mnie Wasze słowa. Krzewuszkę przycinałam by była niższa niż tło, którym do niedawna była ciemna pęcherznica. Pęcherznica nareszcie została stąd wyprowadzona, i być może krzewuszkom pozwolę na inną formę wzrostu.
Piwonia czerwono bordowa ma ładny kolor, rzadko spotykany. Brakuje mi jeszcze bordowej, trochę innej.

Ja nazywam tę piwonię kolorem średnio różowym.

Ta jest jasno różowa.

A to pąki białej.

I czwarty kolor dla porównania, bordowo czerwony.
eliza3 22:36, 06 cze 2012

Piwonie śliczne, uwielbiam ich zapach, ta ciemno czerwona u mnie już przekwitła, Pozdrawiam,
agata19762 23:00, 06 cze 2012

ja w sprawie krzewuszki.....
pani w szkółce radziła, by po przekwitnięciu o jedna trzecią skrócić...to w pazdzierniku powtórzy kwitnienie....czy ktoś już to stosował????? sprawdziło się??????
weronika77 23:03, 06 cze 2012

Celinko, jeżeli ten krzew masz na myśli, to jest krzewuszka cudowna zwana tez weigelą.
Głębiej rosną jeszcze krzewuszki jaśniejsze, różowe, a i biała też jest. Pokazywałam kolory wcześniej.
Może chodzi ci o akacje różową,ja zwykle podpisuję zdjęcia nazwami roślin.

Celinko, ja też się zachwycam floksami w poduchach, lubię te kolorki wczesną wiosną.
Aniu asc, przycinam sadzonki by się nie wysilały w kwiaty, tylko lepiej zadomowiły korzonkami.
Po Twojej niespodziance z floksem kanadyjskim, kupiłam znów floksa jeszcze innego:

Floks "inny" dla porównania jego wielkości.
weronika77 23:39, 06 cze 2012

Barbaro, oto mój skayrocket jako spirala mojego cięcia,z którego nie należy brać przykładu. Cięłam go na "oko" jak był już dość duży. Lepiej ciąć od małego. Jak chcesz to zrobić porządnie,to wpisz w google np. cięcie iglaków. Gdzieś widziałam taką instrukcję, może na YOU TUBE...? Jak znajdę, podam.

Oczywiście, jak wszyscy byłam zainteresowana wizytą w Ogrodzie Danusi, Świętem Róż.
Dobrze, że nie pojechałam, o jedno wydeptywanie mniej, takiej super trawki. Podziwiałam relację, jak zwykle ogród Danusi dopracowany w każdym szczególe, piękny i elegancki.
Na stole wśród poczęstunku znalazły się pingwinki serowe, ciekawostka kulinarna...
Lubię takie ciekawostki, i dla takich do mnie podobnych pokażę coś z arbuza, co moje dziecko przysłało mi z Jamajki (na zdjęciu). To dla inspiracji dalszych...

A to moje dzieciaki, córka i zięć prawie w raju.

Moja wnusia, przy okazji minionego dopiero co Dnia Dziecka.
monteverde 23:57, 06 cze 2012

ja swoje krzewuszki przycinam po kwitnieniu, Weroniko ten niski floks jak się nazywa? a wnusia śliczna