Subtelne. Piękne. Jak ulubione lody śmietankowe.
Moniko, z czym zestawiasz piwonie. Ja chętnie powiększyłabym stan posiadania ale brakuje mi pomysłu na towarzystwo do nich. Tu i ówdzie, wszędzie?
Właśnie obejrzałam piękne zdjęcia z angielskiej wystawy i gołym okiem widać, że mają one zupełnie inny charakter.Nie ośmielę się porównywać, przeżycia są podobne.
Powoli zbliżamy się do wyciągu,a po drodze takie rabaty.Teraz są już inne nasadzenia w tym miejscu,trafiliśmy na koniec tulipanów.
(...) pismo obrazkowe w formie dokumentacji; pewnie Konstancja luknie, jak wyglądają moje kanny, bo jakieś bidy i na domiar złego widać jaki byle jaki trawnik!
Irenka wiesz jaką cyfrę miałam przy Twoim plusiku !!!??? ... 39 ... 39 postów ... dlatego w końcu ktoś musi to powiedzieć ... absolutnie nie da się tu być na bieżąco ... nie wiem ... może przerwy rób parogodzinne ... kanny zobaczyłam najpierw w donicach i mnie odurzyłaś bo tam kwiat już jest !!! ... te może i biedniejsze ale za to widzę będą różne kwiaty ... i też mam taki jakby podpalony brzeg liścia na kilku ... do donicy wsadziłam po jednej niby ale u mnie chyba nie były zbyt dobrze pocięte karpy bo z jednej wychodzi po kilka zawiązków ... podsadzę je ... myslałam o lobelii (chyba myslałam bo mi tak podpowiedziałaś albo ktoś inny ) ... to bordowe fajne ... cokolwiek to jest ...
w niecierpkach jestem absolutnie zakochana ... i absolutnie nigdy nie mogę namierzyć białych ... a widzę, że są piękne
niemożliwe, okularków nie potrzebujesz? ja mam fajną wadę genetyczną, 100 lat i czytanie jakbym miała 20!
Mnie już sama nazwa zachwyciła. O wyglądzie nie wspomnę .
Zauważyłam, że jak kwiat posiada swoją nazwę to jest jeszcze piękniejszy Od jakiegoś czasu u siebie też staram się, żeby nie były to nn .. Anemon piekny
to są amenony inaczej zawilce z serii St. Brigid, jest jeszcze Admiral - lila róż i Mount Everest - biały
Hej skowroneczki. Beatko - mogę napisać tylko jaka na Południu . Zachmurzone i 12 stopni. W nocy lało , wczoraj lało . Bardzo się cieszę że ziemia nabrała wilgoci (uzupełniałem placki na trawie i może wreszcie uda mi się je załatać przy takiej pogodzie ). Miłego dnia wszystkim.
Witajcie,
Zbyszku moje serce zawsze przyspiesza na te widoki. Jak je widzę, wiem, że jesze parę kilometrów i jest DOM!
Iwonko - pozdrowienia z gór naszych . Sama wiesz najlepiej jak pięknie w naszych stronach.