Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:54, 06 cze 2012

Justynko szczawik u mnie juz jest duzy - wystarczy mu niewiele miejsca... na zime do garażu, bo zmarznie!
Marto - o to chodzi Obchód ogródka jest na razie ucztą dla żołądka, dla oka może kiedyś
Mszyce mam wszędzie indziej, akurat nie na kwiatkach Ale jabłonki, jeżyny, róże, czereśnia, bób - musimy dzisiaj wieczorkiem je popryskać, bo nic z nich nie zostanie... jeśli znowu nie będzie padać
Juzia 11:08, 06 cze 2012

Może zapamiętam...a jak nie to trudno
popcorn 11:20, 06 cze 2012

Też go mam pierwszy raz i do zimy mogę zapomnieć
Juzia 11:23, 06 cze 2012

GabiK 11:36, 06 cze 2012

Ja mam ciemny szczawik w kompozycji - nawet nie zamierzam go przechowywać przez zimę.
Piękny jest, szybko rośnie, tani był - nie potrzebny był większy. A w donicach chcę mieć co roku inaczej.
popcorn 11:38, 06 cze 2012

Mój też całe 2,5 zł kosztował Ale jak nie zapomnę wykopię! Przy tarasie rośnie i dobrze mu tam
popcorn 15:28, 06 cze 2012

Jałowiec płożący Wiltonii rośnie przed domem - mam 11 sztuk - kiedy zakryją ziemię? Od 3 lat jakoś wolno rosną...

Widziałam wczoraj przed sklepem z garniturami - cudnie wygląda taki dywan z niego

Duże bukszpany kupione zimą podsychają - mam nadzieję nie zamierzają się odmeldować Nowych przyrostów brak

Nowa rabata - fotka ku pamięci, za rok rośliny będą sporo większe mam nadzieję!

Bukszpanowa poczekalnia - nie widać że to 100 szt, prawda? Po 3-5 szt w doniczce...

Żywopłot różany kwitnie I jest dożć wysoki już! Miejscami ze 120 cm??

Żurawinki kwitną! Pod borówkami świetnie sobie radzą, w warzywniku chyba miały za sucho, liście im zrobiły się czerwone i schną

I ta kulka podejrzana - przyrostów nowych brak... mam nadzieje nie uschnie mi

Nawet małe doniczkowane bukszpaniki się poddały - od wiosny podlewam, więc nie wiem o co chodzi
Tu tylko 1, kilka wyrzuciłam

Czy czosnkom powinnam ściąć owocostany? Czy czekać aż dojrzeją i posiać nasionka? Warto?

Z bliska:

Agacia 16:07, 06 cze 2012

Karola, no że doniczkowe bukszpany padają,to już podejrzane. Sadzisz je do swojej ziemi czy kupowanej?

Kulka bukszpanowa szczerze mówiąc ma jakiś nieciekawy kolor...

Jabłonka - super, zazdroszczę!

Spirala - u kogoś (płci męskiej ) tu czytałam jak tnie swoje. Generalnie możesz zacząć od dołu albo od góry, ale lepiej od góry. Obwiąż sznurkiem, żeby 'narysować' sobie wzór i jedziesz Tylko termin chyba niekoniecznie teraz?
popcorn 17:46, 06 cze 2012

Agatko! Sadzę do swojej, kupionej ziemi tylko podsypuję. Wszystko rośnie tylko bukszpany nie bardzo Jest kilka wyjątków, które są sliczne (stożki, 8 z 10 dużych z Rybnika), te nowe doniczkowe... ale niektóre marniutko

Kulka od początku była nieciekawa - po obcięciu listki jej podsychają... nie wiem Od początku w kupowanej ziemi, w donicy - więc nie przesuszona bo leję od początku
Poczekam do jesieni i ciachnę jałowca w spiralę
popcorn 21:17, 06 cze 2012

Warzywnik odchwaszczony M spryskał preparatem Decis p/mszycom róże, jabłonki, czereśnię i bób. Przy tej okazji zdeptał mi marchewkę i złamał 1 pomidora i zły, bo *nie dość że robi to jeszcze na niego krzyczę*... Wy też tak macie? Masakra
Potem dobrał się z Gabi do poziomek i też nie zauważył że w puste miejsca podosadzałam młode krzaczki... masakra Jak słoń w składzie porcelany...

Trawa nadaje się do koszenia, ale tego już nie zdążyliśmy zrobić...
Poflancowałąm sałatę która rosła sobie w bobie Zobaczymy czy się przyjmie - zależy jaka będzie pogoda...
Miłego!