Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:34, 26 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Wesołych Świąt

Kasiu duzo odpoczynku od ogrodu nam wszytskim życzę

Życzenia dla Wszystkich złoże potem w specjalnym wątku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:33, 26 mar 2016

Do góry
Monic napisał(a)
Śliczna wiosna i dekoracje świąteczne u Ciebie, Marzenko
Jak tam Twoje Minerwy? Moje juz puszczają listki
Wesołych Świąt!

Moniko Mnerwy zostały wczoraj przycięte. W znakomitej kondycji przezyły. Licze na ich piekne kwiaty w tym roku!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:32, 26 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Witaj chyba jeszcze u Ciebie się nie wpisywałam ale po cichutku czasami zaglądałam
Z opuchlakami robię tak jak Ty, wywalam wszystko co lubią, żurawki też już prawie wszystkie wyrzuciłam, bergenie także, u mnie były wylęgarnią dla nich. Rozchodniki też lubią i większość już wyrzuciłam. Rh nie wyrzucę mimo że je lubią ale będę w tym roku oklejać ich łodygi taśmą klejącą i w ten sposób mam nadzieję wyłapać dorosłe.
U mnie jeszcze pierwiosnki są ich przysmakiem ale głównie liście a nie korzenie.

Z rh tez sie nie poddaję. W tym roku będę dorosłe osobniki pryskać Calypso. I chyba sie poddam i znow nicieniami potraktuję cały ogród?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:31, 26 mar 2016

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
EWA! pasztet jej nie wyszedł

Nom złe przyprawiłam , górować nie potrafię.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:30, 26 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko Ty mnie wkurzasz !!! Czy chociaż raz pokarzesz jakiś kicz ...albo nieogarnięty ogród .....
Cudownie

Wczoraj pokazałam Karabeli bajzel na tyłach domu po cięciu badyli ale dzisiaj posprzątałam.! Za to mam w jednej częsci ogrodu 10 worków bio!!, tam nie wchodze do początku kwietnia kiedy je odbiorą.
Całe szczęscie, ze sąsiad ma wysoki zywopłot,..
Typografia ogrodu 19:26, 26 mar 2016

Do góry
Obowiązkowo chrzan i leczone mięsa, faszerowane jajka i sałatki. A ja zawsze piekę ciasta (nie ma u ans żadnej tradycji, chyba e sernik uznać za taka tradycję) , żur z kiełbasą . Do tego dodajemy zawsze drobnicy rozmaitej w zakezności od ilosci czasu i nastroju : pasta jajeczna z feta i jajka z awokado w tym roku. M zamias białej kiełbasy zrobił kuleczki z kiełbasy i zrobiliśmy dwa pasztety. I uff nogi mi wlazły do tyłka....
Chyba jeszcze pojadę auto umyc?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:03, 26 mar 2016

Do góry
Ogród cudownie przygotowany na święta
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:01, 26 mar 2016

Do góry
Ale jaja , istne Faberge
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:45, 26 mar 2016

Do góry
Mirella od cięcia w ogrodzie stale bolą mnie nadgarstki... A mam je zdrowe... Nadwyrężenie i zakwasy

Ja mam ten komfort, ze u mnie w kuchni uwielbia siedzieć M. Paszteciki w cieście francuskim on robił, zamarynował mięsa do pieczenia, żurek, etc...
Do mnie nalezą jajka faszerowane, pasty, sałatki i ciasta. No i zachciało mi sie pasztetu, ktory mi nie wyszedł...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:42, 26 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Znowu donice przesadzasz?
Te moje ulubione, czy domowe?
Idę piec sernik. Ja też jeszcze daleko w polu...

Domowe ogrodowe: laury i bambusy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:41, 26 mar 2016

Do góry
Piasta Żoliborzu stosowałam , efektu nie widziałam.... Lepiej piaskować, rozbija strukturę gliny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:29, 26 mar 2016

Do góry
Poczekam ciepliwie na bratki w donicach. Energetyczne kolorki jak kredki
Coś jeszcze, coś więcej... 00:24, 26 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

No fiesz... moje tak nie wyglądają, może masz za gęsto posadzone....

Muszę Twoje krokusy pokazać moim jak się pozuje do zdjęcia na baczność

Ja mam rzadko posadzone i tak samo jak Sebkowe wygladają. Zatem i ja czekam na info co z tym fantem, znaczy sie konwalnikiem zrobić...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:22, 26 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Dla Ciebie też za wcześnie? I tak masz więcej dekoracji niż ja - ale niezbyt przepadam na tymi świętami, więc nie potrzebuję jak na gwiazdkę mieć w każdym kątku po dzieciątku
Też dziś grzebałem w ogrodzie - jak dobrze, że ręce można pod ławką w kościele schować to czarnego frenchu nie widać I jak to dobrze, że maniciurzyska wychodzi naprzeciw oczekiwaniom swoich klientek

Uwielbiam Wielkanoc , zwykle tydzien przed mam dekoracje, zrobioną listę zakupów, etc. W tym roku jestem w niedoczasie. Oby do następnego weekendu będę miała wszytsko przycięte i będę odpoczywać.

Ach musze kwiaty w donicach przesadzić.......
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:20, 26 mar 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
u Ciebie jak zawsze francja elegancja ! patyna mniam uwielbiam takie klimaty

Chciałaś powiedziec barokowa Francja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:19, 26 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ojej....ale kwieciście masz w ogrodzie!!!

Wiosna mam zawsze duzo kwiecia, potem juz spokojniej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:19, 26 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Patyna....musze zatem tak spojrzec n moje donice.od razu mi lepiej myjka tego tez nie umyla.

Twoje krokusy wywolyja u mnie zazdrosc ktora mam nadzieje objawi sie jesiennymi zakupami

Pasztet powiadasz...mi zostal zurek i dokonczenie mazurkow.

Dekoracje piekne bo lubie zimne kolory.
Nad fioletem tez myslala... ale to chyba nie moj kolor.ale moze choc na dwa tygodnie...
Pozdrawiam

Nawet nie ejstem w połowie drogi z przygotowaniami...zawsze sie dziwiłam dlaczego w sobote takie słabe cisnienie wody jest... Gdy ja juz miałam wszystko gotowe...

Moją patynę nawet szczotką szorowalam... Nie da rady... Trzeba sie pogodzić z faktem i nazywać te zacieki patyną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:17, 26 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Kurcze, to nie kit..
Krokusy masz super

I jeszcze wciąż wyłażą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:17, 26 mar 2016

Do góry
oliwka napisał(a)

Blue&Grey pięknie się prezentuje, choć bardziej w turkus wpada. Zając jest boski. Tak sobie pomyslalam ze pewnie za rok pojdziesz w kolor cytrynowy. Jakos tak pasuje mi do tego domu. Dzięki za poradę. Pomysł z różami bardzo mi się spodobał, tylko tam jest wygwizdow więc nie wiem czy jakakolwiek róża da rade.

Zdjęcia przekłamują kolor, to bardzo blady niebieski ale w odcieniu turkusu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:14, 26 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
przecudnie wyglądają te krokusy w kadrze 'zygzakowym', rabata przy furtce nieustannie mnie zachwyca
też jestem w trakcie pasztetu...

Pasztet sie nie dopiekł....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies