Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój skromny ogródeczek ... 17:52, 19 kwi 2012

Do góry
i troszke ogródka
Mój skromny ogródeczek ... 17:42, 19 kwi 2012

Do góry
haha dziewczyny skusilyscie mnie na to ciecie jak tylko znajde chwile to sie na niego "rzuce" tylko jeszcze nie wiem jak bo tu drabine trzeba heh ale postaram sie zdac relacje po

dzis pogoda dopisala .. caly dzien sloneczko rozpieszczalo, cieplutko tez bylo nadal mam 17 stopni na termometrze w ogrodku nie zaszalalam ale skonczylam rozsadzac selery, czarnuszke i posadzilam nowe ogorki bedac w sklepie natknelam sie na ciocie od ktorej dostalam tez kapuste pekinska i giergony tylko nie wiem gdzie je posadze jeszcze bo w ogrodku raczej ich nie upchne a kolo domku co prawa mam miejsca duzo ale musi byc gdzies niedaleko zeby waz dostal i takie miejsce ktore bede mogla jakos ogrodzic zeby ich kaczki nie zameczyly ;/
bylam tez sprawidc jak sadzonki tegorocznych truskawek i wszystkie pieknie sie przyjely!
a teraz mam dla Was kilka fotek tego jak jest u mnie

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 17:41, 19 kwi 2012

Do góry
Ewa wrzucam ci magnolię gwiaździstą, juz bez kwiatów, bo chciałaś zobaczyć liście; kiepskie foto ale coś widać
Pogaduchy skowronków 17:33, 19 kwi 2012

Do góry
Ja nie miałam dylematu.... pojechałam i dobrze zrobiłam!Pogoda dopisała.Podlałam ogród,poprzesadzałam co nieco, trochę porządków i ....dzień zleciał.
Zdjęć nie robiłam,bo od wczoraj nic nowego.A nie..... bratki poszły na rabatki!
Trochę ciepła w nocy i od razu widać różnicę.Posiałam cynie na rozsadę,włożyłam ukorzenione różyczki do doniczek.Aksamitki i część dalii już w gruncie.Pole pod zasiewy majowe przygotowane.
Pewnie przyśpieszę sianie,ale ogórki przykryję włókniną.
Tupałam, od 9-tej do 16-tej z małą przerwą na kawę i małe co nieco na ząb..Na dziś mam dość,ale jeszcze koło 19-tej muszę na pocztę.Nadeszła paczka od Gabrieli.

Nasz przydomowy ogródek 17:00, 19 kwi 2012

Do góry
Irenko dziękuję i nawzajem . Te ostatnie deszcze bardzo poprawiły wilgotność w glebie. A teraz ciepełko i czekamy na efekty. A róże jakby się wzięły po nawożeniu.

A wiosna rozkręca się na dobre. Petunie czekają na rozsadzenie .

Gosiu wieczorkiem wrzucę zdjęcia tej rabatki do modernizacji.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:39, 19 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Roślinki u Ciebie dużo,dużo większe, inny klimat.Storczykami się zawsze zachwycam,begonie u mnie dopiero mają małe pączki.Serdecznie pozdrawiam...

Bogumiła dzięki
Nie mogę sie doczekać tulipanów i dziś jak na zawołanie jeden mi zakwitł

Biało-Fiolet 16:32, 19 kwi 2012

Do góry
W kąciku na kosz zdecydowaliśmy się jednak na róże, które zamaskują mam nadzieje nieprzyjemne zapachy.
Na razie wygląda to tak:

Ogródek Hanusi po zimie 16:28, 19 kwi 2012

Do góry
Haniu zapach Twoich mazurków doszedł aż do mojego ogrodu, wyglądają pięknie i na pewno były smaczne bardzo

Ten wiosenny widoczek jest słodki
Rozmnażanie hortensji 16:28, 19 kwi 2012

Do góry
Patyczki ładnie wypuszczają.Wydaje mi się,ze w tym roku coś z nich wyrośnie.Gałązki pobrałam w fazie śpiącego pąka,wcześniej niż w ubiegłym roku.Może w tym roku ukorzeni się więcej?Do odkładów robionych jesienią jeszcze nie zaglądałam,czekam,aż wypuszczą pączki.
Donice trzymam na balkonie,na noc wnoszę do domu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:22, 19 kwi 2012

Do góry
Gratki Marzenko Ale gdzie ta gospodyni?

W cieniu - zacieniona 16:20, 19 kwi 2012

Do góry
Tytonie bardzo wyrosły i czas je wysadzić - a jeszcze tak zimno....
Rododendronowy ogród. 16:20, 19 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Bogdziu, ja też do Ciebie jako ornitolożki...
wczoraj znalazłam takie jajo... w takim stanie, ale oznaczyłam, to najprawdopodobniej jajo drozda śpiewaka...
nie pisałabym o tym, ale dodaję to jako uzupełnienie postu Irenki...

oczywiscie, mogę zaraz usunąć...tylko napisz czy tak zrobić

Nie usuwaj super że wkleiłas bo znów cos ciekawego jest no i dobrze mówisz to było jajo drozda.Fajnie jak wszyscy przynosimy takie ciekawostki. Bardzo Ci dziękuję.
Ogród Ewy :) 16:14, 19 kwi 2012

Do góry
Pokażę jeszcze magnolię, a co, będę Was zanudzać, kwiaty trochę zmarnowane przez przymrozki z zeszłego tygodnia, ale rozwijają się coraz bardziej. Kwitnące magnolie to naprawdę piękny widok.

Susan też zaczyna zbierać się do kwitnienia.

Przesadziłam w tym roku wczesną wiosną piwonię, wiem, że ona tego nie lubi, ale szok! przyjęła się pięknie
Początki w Kruklandii 16:11, 19 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Doszliśmy z M. do wniosku, że nie będziemy się męczyć utrzymaniem trawnika po lewej od domu i poszerzymy opaskę z kostki a resztę czymś obsadzimy. M. zaczął też coś mówić o żwirku przy drewutni i zaczęłam bazgrolić.
Ścieżka polbrukowa do altany mogłaby zostać przeniesiona właśnie tam, gdzie chcemy poszerzyć przejście i....
Wyszło tak

Ładnie Justynko, dużo fajniej niż poprzednia wersja takie bardziej spójne się zrobiło.
Ogrodnik mimo woli 16:07, 19 kwi 2012

Do góry
Ania, nie szalej tak kobieto, nie nadążam.. Gratuluję gadulstwa

A co zostawię Ci kwiatucha, jakbyś tak miała się pogniewać za gadułę to od razu przepraszam
Haemanthus 16:06, 19 kwi 2012

Do góry
Hirutkowy raj:)) 16:00, 19 kwi 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Jaka to mozga?

ta pierwsza, to chyba wydmurzyca piaskowa;

Ale masz pikne narzędzia, i jak happy mina nie ma to jak szczęśliwa ogrodniczka
Rododendronowy ogród. 15:53, 19 kwi 2012

Do góry
Bogdziu, ja też do Ciebie jako ornitolożki...
wczoraj znalazłam takie jajo... w takim stanie, ale oznaczyłam, to najprawdopodobniej jajo drozda śpiewaka...
nie pisałabym o tym, ale dodaję to jako uzupełnienie postu Irenki...

oczywiscie, mogę zaraz usunąć...tylko napisz czy tak zrobić
Ogródek Hanusi po zimie 15:52, 19 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wszystkich zaglądających dziś do mojego ogródka zapraszam na herbatkę i poświąteczny mazurek!

Będę rada!

a kto by nie był!! ale frykas, jeszcze takiego nie widziałam i poczytałam, jak powiększyć hodowlę rozchodnika
Miłego dzionka, chmurzy się u nas
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:45, 19 kwi 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies