Vivo,
róże szlachetne lekkie, zwiewne nie gardzą towarzystwem trawy; a łubin choć łąkowy nadrabia powagą i wyniośle pyszni się sam na rabacie - cudne nasadzenia, taka masa kwiecia.
Czy Nevada i Fruehlingsgold rosną w obok siebie? Próbuję bowiem Twoje zdjęcia z ogrodu złożyć w jeden obraz ale nigdy nie miałam cierpliwości do układania puzzli.
vivo ! Łubiny masz oszałamiające,zresztą jak wszystko! Mnie udało się wreszcie z wysiewanych mieszanek trafić na niebieski kolor ,choć przynajmniej jedną kiść na zapomogę.
Teraz troszkę zdjęć;
Zaraz idę do ogrodu, bo pięknie zmoczyło moje piaski i mogę wreszcie wysadzić cynie, przyjedzie też dzisiaj 100 małych bukszpaników na obwódkę. Kupiłam z gołym korzeniem, będę miała zabawę jak przyjdą upały. Kupowałam już u tego samego sprzedawcy na wiosnę, były bardzo ładnie ukorzenione, wszystkie przyjęły się i zdecydowałam się jeszcze teraz dokupić.
Zrobię fotorelację
zakwita kentrantus
rutewka orlikolistna
pozbierał się podmarznięty obwojnik grecki i też kwitnie
i biało- zielono przy mostku, bardzo lubię to miejsce wiosną
viva !!!!!!!!jak pięknie ,a Rutewka mmmm..zachwycająca.Mam jeszcze młodą ,rośnie w półcieniu,jeszcze nie zakwitła,czekam na to z utęsknieniem.Wielkie zakupy zrobiłaś,a gdzie kupowałaś te bukszpany.Myślę o zrobieniu z nich jeszcze jednego ekranu.Czy one są w miare spore i jaka była ich cena?Czekam na fotorelacje /zobaczę wielkość.Odnośnie trzmieliny ,to o ile dobrze pamiętam kupowałam ją koło Piask w Majdanie Brzezickim k/Lublina tel.81 582 14 42 .Posadziłam ją w ogrodach koleżanek /pomagam znajomym w aranżacjach/ Myślę aby jeszcze odwiedzić tą szkółkę bo mieli tam ciekawe kaliny,Obielę-białą Forsythię,brzozę pożyteczną ,azalie o karbowanych płatkach itd.Co najważniejsze -ceny nie są wysokie -to młoda szkółka.
No i teraz poważny problem...
Kącik hortensjowo - miskantowy. Miskanta wciąż brak, ale znalazłam fajowe trawki i MUSZĘ je tu wcisnąć tylko nie wiem jak. W pionie w poziomie czy porozrzucane????
Kupiłam 3 na próbę....ale mogę dokupić
Pomocy!!!!!
Od mamy i siostry przywiozłam....coś
Tu chyba jekieś czosnki i moja nowa trzmielinka Emerald Gaiety, a tego trzeciego to nie znam....poczekamy aż zakwitnie, może ktoś odgadnie co to
Tu to szczypior...hehehe
A tu też nie wiem... wstyd