Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 09:03, 19 kwi 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
U mnie jeszcze jakby przedwiośnie. Kwitną ciemierniki i hiacynty dopiero zaczęły. Mnóstwo zawilców i pierwiosnków tych naturalnych (zwanych przez moją teściową bardzo ładnie bociankami). Pierwszy raz w moim pszczelarskim życiu musiałam na wiosnę nakarmić pszczoły syropem: zimna i deszczowa aura nie pozwalała im zbierać nektaru i pyłku.
Jestem umordowana ale przyjemnie. Pozdrawiam.

PS Dziwię się temu ciemiernikowi pod brzozą - ja bym nie wytrzymała takiej konkurencji.

Też miewam takie przyjemne "umordowanie" Więcej w nim radości niż zmęczenia
A jeśli chodzi o ciemiernika tym bardziej należy go podziwiać, bo znane hasło głosi: duży może więcej
Hirutkowy raj:)) 08:59, 19 kwi 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Mój zakup dzisiaj została wypróbowany w boju Rewelacja,to była przyjemność cięcia

Narzędzia pierwsza klasa - wiadomo. A jak ogrodniczka zadowolona !
Mój skromny ogródeczek ... 08:59, 19 kwi 2012

Do góry
Witam a ja znów troszke Was pomęcze szukam pomyslu na te iglaki, czy mozna je przycinac i jesli tak to jak radzicie ? niestety na iglakach sie nie znam wiec nie powiem Wam co to jest
koło huśtawki jak widac lewa strona nie nadarza za prawa..
ten krzaczek przytloczony jest chyba przez forsycje z tego tez tak brzydko sie rozlozyl.. czy mozna jakos go uratowac ?

tuja srebrna ( podobno nie znam się ) dostalam ja od taty i z racji tego ze sentymentalna jestem posadzilismy ja przed domem ... jak widac jest juz dosc duza, powiedzcie prosze czy mozna je przyciac np od gory zeby nie wybujala za bardzo ?

i na koniec zakatek z lewej strony domu , jak widac nie wyglada atrakcyjnie ale na razie nic tam nie robie, dopiero jak polozymy kostke to cos bede myslec tymi mniejszymi bukszpanami juz sie zajelam a tego wielkiego chyba nie dam rady poskromic ale za to zauwazylam wczoraj ze dolne galazki sie ukorzenily i mam kilka bukszpanow do przesadzenia

pozdrawiam i prosze o skromne rady
Ogród Danuszy - odsłona 2 08:55, 19 kwi 2012

Do góry
fajnie że mogłam pomóc cos odkryc a przyznam że u nas nie było jej wiele lat

z wczorajszego dnia złapane hiacynty mrozek przyłapał

niebieskie sa juz okazałe

wyszły funkie

i sa pierwsze tulipanki

Pogaduchy skowronków 08:33, 19 kwi 2012

Do góry
witam dzis słonko skąpi troche popadało ta pogoda w kratke może wykończyc cisnienie skacze jak bandżi
Miłego dnia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:29, 19 kwi 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Teraz mam zagwozdkę co wsadzić na miejsce wrzośców?

Moje wrzosy też tak wyglądały, dlatego wymieniłam je na bukszpany - ale zaczynają mi jakby brązowiec

Może kostka z cisów w to miejsce by u Ciebie pasowała ?
Ale moja mała głowa przy Twojej wielkiej wiedzy ....
Ogrodnik mimo woli 06:43, 19 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu moja relacja wszystko przyszło oki, dziękuję bardzo za trud

Anuś....dla Ciebie sama przyjemność
Zielona Pasja 06:20, 19 kwi 2012

Do góry
Agnieszko, cały problem w tym, że modrzew z każda podpórką robi co zechce. Chyba musiałabym wbić tam jakiś drąg strasznie gruby.

Maju, odwaga to jest dobre słowo haha Jak zaczynałam to wydawało mi się to łatwiejsze No ale trudno, powiedziało się A, trzeba powiedzieć B

No i kolejna Aneta Zauważyłam, że jest nas tu kilka Witaj, zapraszam znowu

----------

Mam straszną zagwozdkę z tym odcinkiem:

Przez to utknęłam i nie umiem ruszyć dalej

Nie wiem też co zrobić z tym bukszpanem wsadzonym 3 lata temu. Jak go przyciąć? Na kulkę? Będę musiała sporo odciąć, a i tak pewnie wyjdzie mi krzywo
Tak wygląda z różnych stron:

Kiedyś będzie tu pięknie ... 01:16, 19 kwi 2012

Do góry
Gratuluję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 01:08, 19 kwi 2012

Do góry
przede wszystkim GRATULACJE życzę dalszych tak interesujących stron i będę zaglądać, co zresztą robię na bieżąco, choć nie zawsze zostawiam ślad

mebelki bardzo ładne, owszem owszem ) u Ciebie będą się pięknie prezentować

co do ciekawej dyskusji nt. stylów i wnętrz wrzucę swoje 5 groszy ja z tych co lubią jasne wnętrza i stare meble )) projekt naszego domu jest raczej nowoczesny, ale trochę go pozmieniamy w ogóle wprowadziliśmy sporo zmian w projekcie, aby właśnie nam było miło i wygodnie ))) mam nadzieję, że finał będzie dobry, ale na to jeszcze trochę muszę poczekać )))

Mój 4 arowy azyl... 00:09, 19 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Funkia kły pokazała

Basiu czy moż takie fuknie teraz dzielic?
Kaloszki i inne butki ogrodowe 23:53, 18 kwi 2012

Do góry
A moje przechodzone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:36, 18 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Teraz mam zagwozdkę co wsadzić na miejsce wrzośców?

Danusiu, Ty masz zagwozdkę a ja teraz dojrzałam, za masz za bukiem (nazywam go czule "przysadzistym zapaśnikiem") cisy. Zawsze tam były? Nie pamiętam.
A swoją drogą ten pudrowy stary róż umarłych wrzośćów jest interesujący z kolorystycznego punktu widzenia ... .
Pszczelarnia 23:23, 18 kwi 2012

Do góry
Napotkałam takie oto ogłoszenie.

Ogród w Tarnowie 23:14, 18 kwi 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Mimo mokrej pogody jest już kolorowo...

Spojrzałam na datę, czy te widoki możliwe już...pięknie, wiosna tutaj jest. Pozdrawiam!

Tak Weroniko, to są widoki z tej wiosny Pozdrawiam
Hirutkowy raj:)) 23:01, 18 kwi 2012

Do góry
Jaka to mozga?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 18 kwi 2012

Do góry
uwijam się dzisiaj z tymi cisami i słyszę kleklekle ogladam się i co widzę na stodole u sąsiada?
tadam... przyleciala boćkowa. Poszłam później z Jaśkiem na spacer i okazuje się że już jest kawałek nowego gniazda... Jak u ludzi przyleciała baba, zamąciła, zamieszała i domek dla dzieci prawie umoszczony

staliśmy pod gniazdem i patrzymiśmy jak gałązki układali. Muszą się chyba spieszyć Piekne są
Hirutkowy raj:)) 22:54, 18 kwi 2012

Do góry
W poniedziałek sasiad wreszcie wyciął wierzbę z lewej strony naszej działki.Zyskaliśmy widok na całą okolicę,sasiedzi widzą nas ,a roslinki maja więcej swiatła i zaczną rosnąc prosto
Po niedzieli wieszamy matę z wikliny na siatkę koniec podglądania a światło dla roślinek zostanie i dla nas widok

Na tej rabacie musze dosadzić jeszcze wysokie trawy
Pszczelarnia 22:50, 18 kwi 2012

Do góry
U mnie jeszcze jakby przedwiośnie. Kwitną ciemierniki i hiacynty dopiero zaczęły. Mnóstwo zawilców i pierwiosnków tych naturalnych (zwanych przez moją teściową bardzo ładnie bociankami). Pierwszy raz w moim pszczelarskim życiu musiałam na wiosnę zakarmić pszczoły syropem: zimna i deszczowa aura nie pozwalała im zbierać nektaru i pyłku.
Jestem umordowana ale przyjemnie. Pozdrawiam.

PS Dziwię się temu ciemiernikowi pod brzozą - ja bym nie wytrzymała takiej konkurencji.
Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 22:48, 18 kwi 2012

Do góry
w tej chwili wygląda to tak- wzdłuż ogrodzenia smaragd, następnie magnolia liliiflora nigra przed nią 3 Rhododendron 'Gunninghanis White', po bokach wypuszczają 2 kępy begoni oraz wierzba japońska po lewej.
POmyślałam sobie aby przed rododendronami posadzić pierisy japońskie, z prawej wzdłuż siatki 3 thuje occidentalis sunkist przed thujami kosodrzewinę.

Co myślicie o tym, dosadzić czy wyburzyć??

i co wtedy dosadzić obok

Oceńcie proszę, Danusiu może mnie poratujesz jakimś pomysłem- projektem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies