Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:41, 04 cze 2012

Elu ale one są bardzo maciupkie! 12-15 cm! Agacia zamawiala od razu 400 Zeby tyle posadzic to juz jest wyzwanie Jutro zamierzam sie z moja seteczka uporac, a jak nie zdaze mam jeszcze srode
Procz tego nic wiecej do posadzenia juz nie mam!
Nawet nowe rh juz na miejscu - jakies 60-80 cm od tych co padly, z wymieniona ziemia

Taras pusty, czeka na ładniejsze dni...

Kupilam dzisiaj tylko ziemie, po tyczki nie dojechalam. Inversie przymocowalam czubek do lekkiego bambusowego kijka, na razie moze byc
Bogdzia 19:58, 04 cze 2012

Widze ze jednak je posadziłas ale akurat dobry moment na sadzenie bo deszcz pada i jest chłodno. Powinno byc dobrze . Wiekszy problem jak wyjedziesz bo one jeszcze dobrze ukorzenione nie będą ale może będą deszcze.
popcorn 22:02, 04 cze 2012

Bogdziu posadziłam, bo jak pojadę na urlop - 2 tygodnie - to nikt ich nie podleje A w ziemi po północnej stronie domu sobie poradzą - na pewno lepiej niż w doniczkach! Już im korzenie z tych doniczek wychodziły, ciasno!
Nie wiem czy mi doradzałaś żeby poczekać, nie mogłam znaleźć tego postu... Do lipca bede je podlewac, pozniej mam nadzieje sobie poradza?

pozdrawiam serdecznie!!!
popcorn 22:04, 04 cze 2012

Wymyśliłam że może poprzesadzam ocalałe 22 bukszpany duże wzdłuż podjazdu, a te małe które jutro dostanę Posadzę jako obwódkę rabaty przed domem? Wtedy nie będzie mieszania rozmiarów, a bukszpany na swoich miejscach docelowych?? Co myslicie? Chyba tak zrobie - choc to chyba nie jest dobry czas na przesadzanie, maja swieze zielone przyrosty... postaram sie z duza bryla, ale czy wszystkie sie przyjma?? Hmm...

Powalczylam dzisiaj troche z chwastami w trawniku, wzdluz podjazdu. Wykopalam troche mleczy. Kanciki za domem i przy obwodce bukszpanowej na froncie zrobione
bociek 22:09, 04 cze 2012

Karolina, kiedy Ty kobieto na to wszystko czas znajdujesz Podziwiam.
100 bukszpanow... nie ogarniam tych iloesci
popcorn 22:11, 04 cze 2012

Bocku to malenstwa! Chyba ze sie jutro zdziwie jak dostane paczke Planuje rowek zrobic, napelnic dobra ziemia i sadzic "hurtem" Takie malenstwa - szybko pojdzie
A czas... brak! Dzisiaj wyskoczylam na godzinke jak Mloda jadla obiad, potem troche pobiegala dookola, nazbierala tacie poziomek i poszla ogladac bajke. Wrocilam, polozylam ja spac i do zmroku znowu Zmeczylam sie troche - kanciki szybko szly, ale trawa rosnie akurat blisko nich - super wybujala bo na wiosne sypnelam bukszpanom nawozu, to trawa - boczkiem - sie zalapala... i wyrosla akurat tam gdzie nie powinna
Obejrze jeszcze troche ogrodkow i zmykam spac
pozdrawiam!!
Celina 08:50, 05 cze 2012

Bardzo elegancki taras ,bez ściemy
popcorn 08:51, 05 cze 2012

Poprawione kanciki:

I obok bukszpanów

Trawa nadaje się do koszenia, ale mokro jest, może w weekend.

Tawuły kwitną powoli - po kwitnieniu strzyżenie w kulki

A tawułki się zbierają

Dalia karłowa (jedyna, bo wykopywanie jesienne i przetrzymywanie na strychu mnie przerasta) ma pierwszy kwiat:

Inversa z wyprostowanym czubkiem:
popcorn 08:52, 05 cze 2012

Celina napisał(a)
Bardzo elegancki taras ,bez ściemy

Stolik jeszcze tam dokupiłam, taki na kawkę i talerzyk z ciasteczkiem, 1-osobowy ale na razie pogody nie ma żeby tam siedzieć...
dzięki
aga_pe 08:59, 05 cze 2012

mnie również podoba się tarasik, a już najbardziej ten leżaczek. Dziś tak mi się chce spać, że oczami wyobraźni widzę na nim siebie