Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 09:33, 26 kwi 2012

Do góry
Haniu miłego dnia i pytanie, bo Ty będziesz wiedziała
Co to za grzyby, pełno mam tego w korze, chyba w niej była grzybnia..
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:33, 26 kwi 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Dzień dobry Ewciu, widzę, że wiosna u Ciebie ruszyła na całego. Muszę i swoje tulipany popstrykać i dodać do mojego wątku, bo też już pięknie kwitną.
Na weekend prawie letnie upały zapowiadają, deszczu popadało, więc przyroda powinna wybuchnąć, ale się cieszę

Basiu, w tej chwili w ogródku najbardziej mnie cieszą właśnie tulipany

Ogródkowe perypetie:) 09:31, 26 kwi 2012

Do góry
Cisy, które były wąskie a wysokie posadziłam jako tło dla róż, są przed nimi. Rabat już zaczęła się poszerzać, tzn, zdzieram z niej darń. Dalej w prawą stroną planuję choine kanadyjską i serba.

Maleństwa, ale trudno takie maja rosnąć i już. I właśnie jak posadzę choiny to między cisem a nimi powstanie przestrzeń, w której wstawiłabym lustro, zamontowane na drewnianym ogrodzeniu może.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 09:21, 26 kwi 2012

Do góry
karolciab93 napisał(a)
a co sądzicie o moim rh ? rosnie juz kilka dobrych lat ale ani razu nie zakwitl .. mial odpowiednia ziemie, stosuje nawoz w granulkach zaczelam tez ostatnio opryskiwac liscie florowitem .. juz sama nie wiem co jest nie tak .. na pakach ( o ile to sa paki a nie znow nowe liscie...) jest bialy nalot a liscie od spodu sa brazowe .. co to moze byc ?
zblizenie co prawda troszke rozmazane..

i w calosci..

Karolciu - zweryfikuj sobie te informacje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/121-rozanecznik-rhododendron?page=44

Ale czy to nie jest po prostu szara pleśń? Zdjęcie faktycznie jest nieostre ale wydaje mi się że widzę i szary nalot u podstawy pąka. Miedzian 50 WP - nawet 2 * w tygodniu i po tygodniu - jeszcze raz.
Środek dozwolony w uprawach ekologicznych.

To są zdecydowanie piękne pąki kwiatowe.
Pogaduchy skowronków 09:17, 26 kwi 2012

Do góry
Patrzę i oczkom nie wierzę
Może Jola już pędzi na rowerze?
A Hania nasz skowronek podstawowy
Wybrał się do ogrodu na łowy ?

Danusia listę twardo podpisuje
Wiadomo - nad stawem przesiaduje.
Pogodę jak rybie oko nam zafundowali
Wszyscy w terenie ? To się bardzo chwali.

Ogródek przy wjeździe na posesję 09:13, 26 kwi 2012

Do góry
Witajcie
Beta dalej mam zielone przed oczami ale jeszcze nie zidentyfikowałam co to

dziękuje za odwiedziny Pani Danusiu- jak miło że i Pani u mnie zagościła Ogród Pani to dla mnie marzenie ale niestety nie do osiągniecia, ilekroć go oglądam tym bardziej sie o tym przekonuje . zastosowałam się do porady i mój planik ma teraz 5 wiśni, pod nimi jakies czerowne krzewinki, ale dalej nie wiem co posadzić koło nich, coś by mi pasowało żółtego zeby było kolorowo, moze trzmieliny albo jeszcze coś innego? ale żeby w zimie tez coś ze śniegu zielonego wyglądało

Co zrobić jeszcze z tym słupem, na razie jest tam pnąca róża tylko musze jej lepszą podporę zrobić, czy moze wsadzic tam coś innego?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:07, 26 kwi 2012

Do góry
Marzenko sto lat, a z taką energią którą posiadasz to nawet dwieście lat. I by Ci jej nigdy nie zabrakło

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:04, 26 kwi 2012

Do góry
Muszę zniechęcić wszystkich do zakupów pod tym adresem http://sklep.szkolka.radom.pl/category/gospodarstwo-szkolkarskie
To co wczoraj otrzymałam, to oszustwo! Proszę zobaczyć jaka informacja jest podana przy zakupie żurawki http://sklep.szkolka.radom.pl/zurawka-lime-marmalade-heuchera-hybrida-lime-marmalade.html . Podają pojemnik C2, czyli 2 litrowy i tu nie oszukują, bo taki otrzymałam, ale żurawka została posadzona do niego chyba tuż przed wysłaniem. Nie ukrywam, że zakupiłąm licząc na dorodne okazy, bo żurawka w C2 rzadko się trafia. Pozostałe rośliny na trzy z plusem. Tylko kocimiętka i powojnik Arabella wyglądają na takie co rosną w swoich pojemnikach wystarczająco długo. Cisy repandens miały być wg opisu od 5 do 15 cm, ale ja się załapałam chyba na same 5 cm.

Początki w Kruklandii 08:58, 26 kwi 2012

Do góry
Marzenko to wszystko jedno i to samo
Tu akurat zdjęcia jeszcze bez świerczków....

ogrodoweimpresjejolki 08:57, 26 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.

Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).

Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...

Ja szperam po książkach, cześciej niż w internecie.Pozdrawiam.
Ogród Danuszy - odsłona 2 08:35, 26 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)

smutna niedziela zmarła bliska osoba w rodzinie, niestety czasu mamy coraz mniej nie chce aby ktos znowu mnie żałobniczka nazwał więc temat urywam

zyczę miłej niedzieli

Przykro ...

Widzę Danusiu, ze Twój ogród tez z lustrem - tylko poziomym Śliczny widoczek
pozdrawiam

rzeczywiście Jolu lustro jak ta lala!
Pogaduchy skowronków 08:35, 26 kwi 2012

Do góry
witam pozdrawiam i miłego dnia życzę
Z potrzeby piękna... 08:26, 26 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Witaj Zuzanko,
też jesteś nowa...
Przeleciałam wątek...oj szykuje piękny ogród patrząc po rozmiarach roślin, ja sadziłam malutkie...
Miałam w planach spirale do przedogródka, potrzebowałam dwóch,ale bałam się czy nie przedobrze...,a cena mi pomogła wybrać .
Spirala to zapewne tuja szmaragd, one najczęściej dostępne

moja tujka bedzie na tej ścianie obok wykusza i tylko jedna - taki akcent na tle białej ściany

tylko nie wiem co po bokach i do wykopania są te na zdjeciu

ogrodoweimpresjejolki 08:25, 26 kwi 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.

Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).

Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...

Ogród Sylwii od początku :) 08:17, 26 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Też mam taką, a raczej miałam... Po dwóch latach intensywnego użytkowania nie wygląda już tak lśniąco-błyszcząco, w ogóle nie wygląda
Miłego taczkowania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:09, 26 kwi 2012

Do góry
Wszystkiego co sobie wymarzysz najlepszego, najpiękniejszego, najwspanialszego i w ogrodzie i w reszcie "życia" niech Ci się spełni!!! Ślę najszczersze, z samego serducha życzenia imieninowe Marzenko !!! Duuuuużo buzioli!
Pobojowisko czas zmian 07:40, 26 kwi 2012

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 07:27, 26 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Wrzucam obiecane fotki z brac brukarskich. Jeszcze bruk jest brudny od piasku i nie ma jeszcze efektu. Poza tym wokół bałagan.

Moniko, napisz, proszę co to za bruk i z jakiej firmy?

Dominiko, to Lido melanż zimowy firmy Pozbruk
Mój jesienny ogród 07:19, 26 kwi 2012

Do góry
Maju, za kilka lat też będziesz miała las tulipanów, ja mam swój ogród 30 lat, po takim czasie to wszystkiego mi się na mnożyło, gdyby nie zmarzły to byłby las hiacyntów i żonkili ale będzie jeszcze las irysów i liliowców. Tego też mi narosło, mam nadzieję że te kwiaty też lubisz.
Aniu, widziałem w Twoim wątki że fotografowałaś super księżyc, ja też zrobiłem. W ogóle to lubię się gapić w niebo i nie raz coś się znajdzie. Mam sporo fotek, księżyc to mój ulubiony model, ale mam też marsa, wenus, i jowisza z czterema księżycami.
Haniu, znalazłem również Twoje wierszyki, dobre są, naprawdę, pisz więcej.
U mnie ranek zimny, ale 4 na plusie, od dzisiaj ma być upał.
Ogródek Hanusi po zimie 07:17, 26 kwi 2012

Do góry
Aniu i tego Ci życzę,U mnie jeszcze chmury na horyzoncie,ale zapowiedź dobrego dnia jest.Może zaryzykuje wyjazd?
+ 10 na termometrze,bez wiatru......Oby sie sprawdziło.... Dobra pogoda na prace w szklarence.

Upragnionego ciepła wszystkim na dzień dzisiejszy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies