Cisy, które były wąskie a wysokie posadziłam jako tło dla róż, są przed nimi. Rabat już zaczęła się poszerzać, tzn, zdzieram z niej darń. Dalej w prawą stroną planuję choine kanadyjską i serba.
Maleństwa, ale trudno takie maja rosnąć i już. I właśnie jak posadzę choiny to między cisem a nimi powstanie przestrzeń, w której wstawiłabym lustro, zamontowane na drewnianym ogrodzeniu może.
Ale czy to nie jest po prostu szara pleśń? Zdjęcie faktycznie jest nieostre ale wydaje mi się że widzę i szary nalot u podstawy pąka. Miedzian 50 WP - nawet 2 * w tygodniu i po tygodniu - jeszcze raz.
Środek dozwolony w uprawach ekologicznych.
Witajcie
Beta dalej mam zielone przed oczami ale jeszcze nie zidentyfikowałam co to
dziękuje za odwiedziny Pani Danusiu- jak miło że i Pani u mnie zagościła Ogród Pani to dla mnie marzenie ale niestety nie do osiągniecia, ilekroć go oglądam tym bardziej sie o tym przekonuje . zastosowałam się do porady i mój planik ma teraz 5 wiśni, pod nimi jakies czerowne krzewinki, ale dalej nie wiem co posadzić koło nich, coś by mi pasowało żółtego zeby było kolorowo, moze trzmieliny albo jeszcze coś innego? ale żeby w zimie tez coś ze śniegu zielonego wyglądało
Co zrobić jeszcze z tym słupem, na razie jest tam pnąca róża tylko musze jej lepszą podporę zrobić, czy moze wsadzic tam coś innego?
Muszę zniechęcić wszystkich do zakupów pod tym adresem http://sklep.szkolka.radom.pl/category/gospodarstwo-szkolkarskie
To co wczoraj otrzymałam, to oszustwo! Proszę zobaczyć jaka informacja jest podana przy zakupie żurawki http://sklep.szkolka.radom.pl/zurawka-lime-marmalade-heuchera-hybrida-lime-marmalade.html . Podają pojemnik C2, czyli 2 litrowy i tu nie oszukują, bo taki otrzymałam, ale żurawka została posadzona do niego chyba tuż przed wysłaniem. Nie ukrywam, że zakupiłąm licząc na dorodne okazy, bo żurawka w C2 rzadko się trafia. Pozostałe rośliny na trzy z plusem. Tylko kocimiętka i powojnik Arabella wyglądają na takie co rosną w swoich pojemnikach wystarczająco długo. Cisy repandens miały być wg opisu od 5 do 15 cm, ale ja się załapałam chyba na same 5 cm.
Witaj Zuzanko,
też jesteś nowa...
Przeleciałam wątek...oj szykuje piękny ogród patrząc po rozmiarach roślin, ja sadziłam malutkie...
Miałam w planach spirale do przedogródka, potrzebowałam dwóch,ale bałam się czy nie przedobrze...,a cena mi pomogła wybrać .
Spirala to zapewne tuja szmaragd, one najczęściej dostępne
moja tujka bedzie na tej ścianie obok wykusza i tylko jedna - taki akcent na tle białej ściany
tylko nie wiem co po bokach i do wykopania są te na zdjeciu
Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.
Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).
Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...
Też mam taką, a raczej miałam... Po dwóch latach intensywnego użytkowania nie wygląda już tak lśniąco-błyszcząco, w ogóle nie wygląda
Miłego taczkowania
Wszystkiego co sobie wymarzysz najlepszego, najpiękniejszego, najwspanialszego i w ogrodzie i w reszcie "życia" niech Ci się spełni!!! Ślę najszczersze, z samego serducha życzenia imieninowe Marzenko !!! Duuuuużo buzioli!
Maju, za kilka lat też będziesz miała las tulipanów, ja mam swój ogród 30 lat, po takim czasie to wszystkiego mi się na mnożyło, gdyby nie zmarzły to byłby las hiacyntów i żonkili ale będzie jeszcze las irysów i liliowców. Tego też mi narosło, mam nadzieję że te kwiaty też lubisz.
Aniu, widziałem w Twoim wątki że fotografowałaś super księżyc, ja też zrobiłem. W ogóle to lubię się gapić w niebo i nie raz coś się znajdzie. Mam sporo fotek, księżyc to mój ulubiony model, ale mam też marsa, wenus, i jowisza z czterema księżycami.
Haniu, znalazłem również Twoje wierszyki, dobre są, naprawdę, pisz więcej.
U mnie ranek zimny, ale 4 na plusie, od dzisiaj ma być upał.
Aniu i tego Ci życzę,U mnie jeszcze chmury na horyzoncie,ale zapowiedź dobrego dnia jest.Może zaryzykuje wyjazd?
+ 10 na termometrze,bez wiatru......Oby sie sprawdziło.... Dobra pogoda na prace w szklarence.
Upragnionego ciepła wszystkim na dzień dzisiejszy.