Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 10:50, 13 cze 2012

kwitnie jednym mizernym kwiatem piwonia, którą przesadziłam z rozebranej rabaty pod leszczyną to i tak dobrze odkryte i przesadzone z chwastowiska za płotem piwonie w ogóle nie mają pączków, może w przyszłym roku pokażą co one za jedne
KasiaWB 10:52, 13 cze 2012

żurawki

KasiaWB 11:10, 13 cze 2012

Ale leje u nas deszcz, dobrze, że mój M. wczoraj był na działce i zrobił te zdjęcia, bo dzisiaj nie byłoby już szansy aby nawet wejść na działkę.

To pokażę nowość na działce M. wykonał taki oto płotek, aby wyraźnie odgraniczyć ogródeczek od budowy ) żeby nie przyszło komuś do głowy np. składować tam materiały

ta biała firanka to cieniowanie bukszpana nawet nie wiem jak długo ma siedzieć pod tym okryciem może już wystarczy?
Tutaj przy płotku widać zakładany nowy trawnik, w miejsce klepiska

w miejscu,z którego robione jest to zdjęcie będzie kiedyś część tarasu ))

hanka_andrus 11:20, 13 cze 2012

Dobry pomysł z tym płotkiem!A za nasionka białej już dziękuję i się cieszę.
KasiaWB 11:36, 13 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dobry pomysł z tym płotkiem!A za nasionka białej już dziękuję i się cieszę.

Haniu, jeśli tylko uda mi się zebrać nasionka, to napewno prześlę. Czyli muszę doprowadzić teraz do zawiązania nasion i zetnę dopiero po tym.
Milka 12:44, 13 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?

U mnie to samo co u Kasi
rok temu sadziłam dwie fioletowe ostróżki, a wtym roku jedna jest fioletowa, a druga chyba zakwitnie na biało, bo pąki białe; ta fioletowa, było widać, że będzie fioletowa, coś sie same po swojemu wybarwiają
piękne sukcesy z hortensjami Kasiu, u mnie na żadnej nie ma pąków!

Witaj Irenko
ostróżka zmienną jest? )

A co do hortensji, to już sama nie wiem jak to jest , bo u Ciebie wszystko pięknie już kwitnie, nawet lawenda ! a u mnie dopiero lawenda się zieleni i wypuszcza pojedyncze łodyżki kwiatowe do góry...
Liliowce chyba nie zakwitną, bo nic a nic nie widać, co mnie martwi bardzo...
To te hortensje chyba na pocieszenie chociaż coś podjada im liście, mimo pryskania

w tym roku wszystko dziwne! lawenda kwitnie, ale jeszcze widzę, że brak jej słońca, bo powoli te kwiaty się rozwijają; a ostróżka jest biała, jednak zmienną jest! na Anabelce znalazłam 1 pąk kwiatowy, czyli u mnie z nowu z hortensjami gorzej
an_tre 18:45, 14 cze 2012

Kasiu bardzo pomysłowo z tym płotkiem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 19:22, 16 cze 2012

Relacja działkowa, przedmeczowa

KasiaWB 19:26, 16 cze 2012

Ostatnia piwonia

trzykrotka

ostróżki

KasiaWB 19:28, 16 cze 2012

Anabelki

szałwia i wiesiołek