Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
W ogródku rośnie zielsko póki co. Zastanawiam się jak się zabrać za oczyszczenie tego kawałka ziemi. I zaczynam powoli popadać w przygnębienie. Brakuje mi wolnego czasu, wracam z pracy pod wieczór. Oby w najbliższych dniach była dobra pogoda to może trochę porobię. Przede mną wolny tydzień.
Na razie mam kilka donic i doniczek na tarasie.
Okazało się że niedaleko mam dwa ogrodnictwa, bratki pochodzą z jednego z nich. W odległości około 20 km jest duża szkółka drzew i krzewów, wybór roślin ogromny.
Popołudnie na działeczce.
Dużo roślinek ruszyło,ale i dziwne rzeczy się dzieją.
tulipy wyrosły w miejscach gdzie nie były sadzone.
czy ktoś też tak ma? może mam jakieś stwory pod ziemią
Bogdzi i Elizie3, bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie w ogrodzie. Ja mam ogród taki bez planu, ale mam dużo kwitnących roślin od wczesnej wiosny do póżnej jesieni. Ciągle dosadzam coś nowego, dzisiaj posadziłam znów 2 krzewy Tamaryszka. Ja lubię takie kolorowe rabaty, może czasem kolorystycznie coś nie tak pasuje, ale to rzecz gustu.Mrożna zima narobiła trochę spustoszenia w ogrodzie, cierpliwie czekam, może jeszcze coś odbije.
Bogdziu te szafirki, to odmiana Dark Eyes.Cebulki przywiozłam sobie z Anglii, u nas widziałam w OBI.
To jeszcze dla Ciebie zbliżenia tych szafirków.
Marysiu bardzo dziękuję. Z bliska są jeszcze ładniejsze. Poszukam ich w OBI. Dzięki.
Oj żeby już było docelowo, to by było w ogóle super ale cieszę się tym co mam zgromadziłam wszystkie irysy razem, jak się pojawią to je pooznaczam na przyszłość póki co odróżniam tylko te które były pierwsze u mnie, otrzymane od Rodziców, bo mają największą kępę o te
Basiu, niestety nie wiem jaka to odmiana, bo nigdy nie była oznaczana, ale bardzo lubię kosaćce Dziękuję za te linki, napewno tego lata będę je studiować celem określenia co mam u siebie jak zakwitną, choć nie będzie to łatwe, właśnie ze względu na bogactwo występujących odmian, ale i tak będzie ciekawie
Tak dzisiaj wygląda mój zbiór irysów posadzony w miejscu wielkiej dziury po leszczynie, przesadzałam wczoraj trochę po ciemku, więc wyglądu to narazie nie ma żadnego . Wyprostowałam również tą część rabaty. Irysy podsadziłam hostami.