Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u Mayi 20:44, 23 kwi 2012

Do góry
Sabinko .... coś nie coś ruszyło .... luknij sobie

Moje poletko 20:41, 23 kwi 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej setki Celinko Życzę samych sukcesów ogrodowych

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 20:35, 23 kwi 2012

Do góry
Jak już kiedyś pisałam, i mnie nie ominęły ogrodowe straty po zimie.
Tak wyglądał szczepiony na pniu ostrokrzew... Zmarzł doszczętnie

Ale już go nie ma, a jego miejsce zajął pierwszy ogrodowy nabytek mojego M.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 20:35, 23 kwi 2012

Do góry
magja_ napisał(a)

A teraz ja, co im jest???

POMOCY!!!!!!!!!

GRATULUJĘ!!!!! BĘDĄ KWITŁY!!!!!
Pomarzły. Nic nadzwyczajnego - znając ich kondycję sprzed roku. Nadzwyczajne jest że będą KWITŁY A wysadziłaś je Bogda z tego piachu w coś lepszego? Bo chyba nie mają chlorozy - liście wyglądają na pomarznięte ale jednolicie zielone, a takie nie były Coś musiałaś tam kombinować
Troszkę tych liści możesz poskubać - żeby zwiększyć dostęp światła do pąków śpiących - bo to ono je aktywuje.
A dałaś im już jakiś nawóz? Byłaby pora bo idą już nowe przyrosty. Te nowe właśnie pokażą jak się całość miewa.

Magja, Dzięki

Te rh to inne niż tamte problematyczne z zaszłego roku!te (Cunningham's White) rosną w bardziej zacienionym miejscu choć tez przy murze i od razu w lepszej glebie, tzn w ziemi która niby dla rh, nic im nie dawalam tylko w zeszłej wiosny sypnełam tego nawozu w granulkach agrecol dla rh-po garści, na zimę okryłam, wydawało mi się że to im wystarczy tym bardziej że dużo mniej wiatru miały, ale mówisz, ze przymarznięte?a juz chciałam je dzisiaj wywalaćczyli co teraz?oskubać z tych brązowiaków podlać koniecznie bo cosik sucho mają mimo, że deszcze padają!aha, mam te sierczany o kt. pisałyśmy rok temu(to juz rok mojej walko-przygody z rh)co im teraz zaserwować?

A tamtym szukam porządnego miejsca- tylko nie mam gdziealbo wykopię i wzbogacę je czymś-muszę odnowić lekturę bo już nie pamiętam jakie mi dałaś wskazówki

dzięki!!!
Moje poletko 20:27, 23 kwi 2012

Do góry
Gratulacje Celinko! Niech ogród rozwija Ci się pięknie na wiosnę

Ogród na Cedrowej 20:21, 23 kwi 2012

Do góry
A to cudo w powiększeniu, może ktoś wie co to za motyl ? , bo mój atlas go nie ogarnia
Coleus 20:20, 23 kwi 2012

Do góry
Mój dzisiejszy nabytek:
Mój ogród 20:20, 23 kwi 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Zgadza się Irenko, mieliśmy spotkanie u Bożenki - Babopielki. Pogoda dopisała, humory też. Okazało się, że mam do Bożenki naprawdę blisko. Ogród naprawdę godzien podziwu. Byliśmy też na spacerze nad jeziorem. Było naprawdę super.

Następne spotkanie planujemy u mnie.

Bożenko ale fajne spotkanie, dziewczyny uśmiechnięte i i cały czas coś działają
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:20, 23 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

Zrobiłam przemeblowanie na wrzosowisku, poprzesadzałam Rh, ktore już były, dosadziłam dużą Nową Zemblę, jodłę wykopałam i wsadziłam śliwę wiśniową Pissardi.

Z przodu chcę dokupic jeszcze jeden Rh (jak spojrzycie na 1 fotkę, to ten nowy stworzy z resztą takie koło wokół śliwy)
Teraz pytania -

1. co dać wokół śliwy pod stopy?

2. czy z tyłu dosadzić miskanty? (tam w prawym rogu, w kącie z tujek rośnie jeszcze hortensja ogrodowa)

3. co posadzić na obwódkę? Trzmielinę, trawy, a może ilex crenata Golden Gem?

Wokół śliwy to w stopy nic nie sadź bo Rh zasłonią. Dałabym je bliżej pnia. Pod tuje można posadzic białe miskanty Variegatus lub Morning Light. Nie rób obwódki tylko więcej wrzosów ale innego koloru tu trzeba posadzić, Daj bardziej jaskrawe. Te co są to bardzo smutne Nic nie ożywia tej rabaty.

Ogród Leny. 20:07, 23 kwi 2012

Do góry
Agnieszko miło mi
Karola dziękuje
Bożenko dziękuję - ja też lubuję się w białych tulipanach i czerwonych

Dalsze fotki

A to już moja "produkcja kuleczek"...

Ogród na Cedrowej 20:03, 23 kwi 2012

Do góry
Hosty już ruszyły
Nasz przydomowy ogródek 20:02, 23 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Pod domem jest rabatka do przeróbki do której przymierzam się jak pies do jeża.

Trzeba uzupełnić kostkę pod domem . Piwonie ( 2 szt) przesadzę w sierpniu do piwonii drzewiastej .Juka też do przesadzenia.

A to widok od strony wejścia.

Na podstawie Waszych opinii i uwag do projektu przedstawionego w zimie - mam pomysła i w najbliższym czasie będzie realizacja.

No to przypominam to miejsce, trawy miały być, coś na kiju? też?
Powstający ogród Izy :) 20:01, 23 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich
Pragnę podzielić się moją radością tworzenia ogrodu i nie ukrywam, że liczę także na Wasze porady Kochani Ogrodnicy Do zrobienia jest jeszcze bardzo dużo.
Trawnik i jego nawadnianie założył mi pewien ogrodnik, nasadzenia robię sama.
W tym roku planuję robić rabaty pozbywając się trawnika.
Budowa domu trwała długo, wykończyła mnie przede wszystkim psychicznie, nie miałam siły myśleć wtedy o tym jak ważne jest aby rośliny sadzić jak najszybciej, żeby nie mieszkać na pustyni.
Nie miałam do tego głowy, moim celem było jak najszybsze ukończenie budowy domu i zaznanie świętego spokoju od budowlanców i ich wiecznych problemów.
No ale tak to już jest jak buduje się systemem gospodarczym, a szefem jest "baba".
Kilka foto jak było w stanie już ogarniętym jako tako, bo wcześniejszego chaszczowiska wstyd pokazywać i kilka sprzed roku.
Ogród zmyślony 19:58, 23 kwi 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
No już dobrze, cokolwiek

ciągle piękny podjazd

Podjazd podjazdem, ale górka ślicznie się pokolorowała
Ogród na Cedrowej 19:51, 23 kwi 2012

Do góry
Mój front, jeszcze nie dokończony, ale już widać pierwsze efekty

A ten widok mogłabym zatrzymać na zawsze

Tu zamierzam jeszcze dosadzić Miskanty i hortensje i myślę o jakimś drzewie, co proponujecie?
Moje poletko 19:46, 23 kwi 2012

Do góry
100 na liczniku! No to pierwsze koty za płoty!Człowiek okrzepnięty ,po pierwszych bojach!
Można życzenia składać!Celinko,niech twój wątek się rozwija,a ty wraz z nim nabieraj doświadczenia,

,Życzę również pięknego ogrodu!
Ogród zmyślony 19:46, 23 kwi 2012

Do góry
a teraz kawałek tyłów.

pokazuję stipę zeszłoroczną-ciągle pięknie zdobi

magnolia-trochę deszcze ją zlały, ale ma jeszcze sporo zdrowych pąków. Tu będzie kącik warzywny, choć kształt ulegnie zmianie. Znikneły pobudowlane cegły i belki skrzętnie gromadzone przez mojego m, teraz permanentnie usunięte z działki

doszły 3 wiśnie przy tarasie i w tle takie białe patyki to brzozy.Wszystko rozparpane, ale już względnie poczyszczone ze śmieci

I to wszystko. Trawa zwertykulowana, nawieziona i już skoszona bo sie pokładać zaczynała. Co jak co, ale ona u mnie rośnie zabójczo szybko. Projekt pokażę, jeśli Szefowa nie widzi przeciwskazań

Ogród na Cedrowej 19:40, 23 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładnie się zieleni i ładna okolica.

Na jęzorze koło brzozy myślałaś o posadzeniu punktów wyższych? Nawet miskantów kilka fajnie by wyglądało.

Posadziłam 2 w zeszłym roku, bo nie wiedziałam czy przezimują, ale wypuszczają już nowe pędy więc na pewno dosadzę więcej
A to pierwsze efekty kancików

W najbliższym czasie zamierzam wyrzucić włókninę, bo nic z niej dobrego, a pod spodem pleśń i grzyb
Ogród zmyślony 19:37, 23 kwi 2012

Do góry
No już dobrze, cokolwiek

ciągle piękny podjazd

i wejscie do domu, trochę się robi. Nie ma już uschniętych klonów- poszły pod piłę oprócz jednego- bo na nim w budce urzędują sikorki. Zamiast mikro tujek pod płotem będą tsugi - ta co była na stanie w ogrodzie już została wsadzona na miejsce

i jeszcze kawałek południowego boku działki z krzywym platanem

Bajkowy ogród Weroniki 19:28, 23 kwi 2012

Do góry
Aniu, Irenko, Andziulko, Maju i Sebku w imieniu Kajtka, dziękuję za komplementy, bardzo się ucieszył, że jest taki słodki.
Bożenko, ja u Ciebie jestem stałym bywalcem, muszę oglądać Twoje piękne zdjęcia z ogrodu i spoza.
Niedługo przybędę na oględziny w naturze.
U mnie dzisiaj troszkę deszczu, troszkę słonka, i nie za ciepło, a niebo tęczowe. Magnolia zrzuca bereciki z kwiatów.

Tęcza

Magnolia lada chwila zakwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies