Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

sylllwia 09:03, 13 cze 2012

Tak, to rhododendron catawbiense grandiflorum, a dodatek to coś co ma żądło (nigdy nie rozróżniałam)
popcorn 09:05, 13 cze 2012

O, tak by wyglądał mój Rh gdybym go nie zabiła wiosną nadmiarem nawozu
malwes 10:46, 13 cze 2012

Karolina, ja mam tę samą odmianę - a czym go zabiłaś? Pytam, bo na Florovit w płynie moje rh zareagowały dobrze, natomiast moja chrzestna, która uwielbia rh ale je prowadzi w donicach, bo żaden jej w gruncie nie wytrzzymał, też włąśnie opowiadala, że podsypała swojego rh nawozem do rododendronów i padł....czy to kwestia stężenia, czy zasoliło glebę przez to....Czym Ty "ubiłaś" swojego?
popcorn 10:55, 13 cze 2012

Gosiu swojego ubiłam nawozem do Rh Chyba zbyt dużo podsypałam - na oko...
pozdrawiam!!!
popcorn 12:55, 13 cze 2012

Pogoda się robi! Zaraz wyskoczę zrobić parę fotek, tylko skończę jakąś część - od wczoraj się nie mogę odrobić w pracy, wszystko przez wolny poniedziałek
A po południu sadzę dalej bukszpany wzdłuż podjazdu, wśród fasoli Hihi, fasolowo-bukszpanowa rabata
popcorn 15:04, 13 cze 2012

Wreszcie wyszłam na chwilę - ale słonko mocno świeci! I jak ciepło!
Zapraszam na kilka prześwietlonych zdjęć

Morwa niedługo dojrzeje!

Fasolka kwitnie

Czereśnia się nadal skręca - może dzisiaj jak nie będzie padać znów pryśniemy...

Sałatka na dzisiejszy obiad jeszcze rośnie

Marchew niedługo trzeba przerwać:

Fasolka pnąca w końcu się wspina -strasznie długo jej to zajęło..

Poziomki niezmordowanie dojrzewają i kwitną na nowo

Borówki coraz większe!
Krys 17:33, 13 cze 2012

Wow Karolina pedzę do Ciebie na truskawki Ma upatrzony w jednej szkółce u nas świerk Inversa połowę tego co Twój i połowa ceny Korci mnie i mojego M też już
Bogdzia 20:14, 13 cze 2012

Karolinko nieco spóźnione gratulacje. Warzywka super Ci rosna.

monitka 21:44, 13 cze 2012

Karola posadziłaś już swoje bukszpany z allegro?? jaką wysokość miały twoje sadzonki? (ten sprzedawca ma trzy wielkości sadzonek) Pytam się bo potrzebuję na żywopłocik i się zastanawiam ile sadzonek musze kupić na metr żywopłocika.

Niezłe zbiory sie u ciebie szykują
popcorn 22:02, 13 cze 2012

Krysiu u mnie poziomki obrodziły, truskawki zmarzły - tylko kilka krzaczków ocalało, a na nich niewiele owoców. Ale zapraszam Pokaż swoją Inversę jak kupicie! Nakręciłaś M, nieźle!

Bożenko dziękuję za cudną piwonię

Moniko jeszcze nie posadziłam, na razie czekają w doniczkach. Jeszcze parę dni. Może jutro się nimi zajmę - muszę wypoziomowac miejsce pod nie i pasek wymieszać z dobrą ziemią. Będę je dość rzadko sadzić, mam 100 sadzonek, a to z 15-17 mb jest (?) Jak posadzę pokażę na pewno i zmierzę jak gęsto są!

Żurawkowo - uporządkuję tę rabatę jak przekwitną. Marzą mi się schludne pasy różnokolorowe jak u GabiKa

Tawułkowo - dzisiaj kupiłam przy okazji kupowania ziemi w Nomi z przeceny sporą tawułkę z czerwonymi kwiatostanami - przeceniona na 3,9 zł Ta moja starsza, podobna do nowej:

I maleństwa tawułki - chyba po prostu inna odmiana?

Miskant Variegata szaleje

Maki bylinowe wschodnie - kupiłam 2 sadzonki białych, jedna zakwitła gdy byliśmy w Augustowie... na pomarańczowo

na szczęście blady ten kolor

Takie zatrwiany też kupiłam sobie - ale chyba do słońca je przesadzę? Nie wiem co lubią...

Dwuletnie goździki brodate kwitną w warzywniku