Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:34, 28 mar 2022

Do góry

Ogród z zegarem 19:33, 28 mar 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Mam i ja

Kiedyś wspomniałam mamie, żeby popatrzyła na ciemierniki, jak będzie w Obi. No i była ostatnio i mi kupiła.
Doniczka 1,4 litra, dużo kwiatków, cena w sklepie 15,99 zł (w internecie na stronie sklepu są powyżej 20 zł) i dodatkowo zniżka -20% do końca marca. Czyli niecałe 13 zł za doniczkę.
Odmiana Niger.

Posadzone niedaleko altanki

Te białe są tańsze w obi. Może i ja podjadę jutro popatrzeć. Zaszalałas właściwie mama. Też się cieszę, że i ty masz
Moim zdaniem białe są najładniejsze bardzo ładnie się reprezentują na rabacie.
Za 2 lata to te od Sylwii też będą ladne
Sałatka pokrzywowa 19:29, 28 mar 2022

Do góry
Z pamiętnika ogrodnika: popikowałam papryki i pomidorki oraz groszki, cynie i inny drobiazg. Ziemi starczyło na styk, doniczki po raz pierwszy miałam przygotowane porządnie - przy okazji pucowania szklarni, doniczki wypłukałam w roztworze mydła potasowego. A co

No i cóż - wiosna na całego - dziś rano pojawiły się ślady bytności naszej kaczki, która od 10 lat gniazduje w skrzyni na balkonie. Zaczyna od bałaganu, wykopując dołek w ziemi. Dodatkowo musiałam więc zabrać zadołowane bukszpaniki i wybrać część ziemi. I tak kaczka po mnie poprawi, ale trochę tej rozsypanej ziemi będzie mniej.

Zdjęcie ma związek wyłącznie z wiosną, z kaczką i pikowaniem żadnego

W moim małym ogródeczku II 19:06, 28 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
...no nie może się też obejść bez moich zachwytów nad Twoimi pięknymi obrazkami.
Dorota ten wianek jest kanwą do świątecznej dekoracji?
Dziękuję, bardzo mi miło.
Brzozowe wianki mam 3 i na pewno wykorzystam je do dekoracji świątecznej.
Moja dzisiejsza wiosna.

Zacisze Alicji 19:03, 28 mar 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Krokusy pod katalpa.

Witam Alicja

Piękne krokusy i az tyle. To fakt wszystko co w grupie robi wrażenie.
Ja jesienią dużo krokusów kupiłam wysadzilam i jeszcze nie kwitną niektóre nornice zzarly.

Muszę jeszcze więcej kupić. Trochę się spóźniłam w lid.. były po 4 zł kwitnące takie ładne w donicy nie kupiłam na następny dzień już nie było.
Irenka tak robi kupuje w donicach kwitnące i później wysadza na rabaty.

U mnie jeszcze wszystko śpi oprócz czosnków. Te zimne mroźne noce robią swoje.

Z cięciem mam już go dosyć. Już na szczęście 90% przycięte rozdrobnione i porządek już jest. Każdej wiosny się tak narobimy z tym cięciem. Rabaty leżą odłogiem bo cięcie. Ma jeszcze padać śnieg więc dopiero w przyszłym tygodniu będę robiła porządki z różami i na rabatach. Robię to trochę później boje się abym czegoś nie potrzebnie nie wykopała.

Pozdrawiam Alicja
Zacisze Alicji 18:54, 28 mar 2022

Do góry
Jeszcze trochę Was pomęczę krokusami, bo widać, że już niedługo ustąpią miejsca innym kwiatom wiosny. Łączka pod katalpą.

Migawki z ogródka 18:44, 28 mar 2022

Do góry
Migawki z ogródka 18:43, 28 mar 2022

Do góry
Cały ogród pachnie ...
Migawki z ogródka 18:41, 28 mar 2022

Do góry
Dzięki dziewczyny kochane, oszczędzam się jak nigdy. Jutro muszę na chwilę do pracy, ale już mam umówioną panią doktor, że zaraz po biurze do niej idę, osłucha mnie i da kolejne zwolnienie. Chciała już dziś mi przedłużyć, ale mam niż na gardle z terminem i "nie chcem, ale muszem". Szefostwo też ok, na przyszły tydzień mam już zgodę na pracę zdalną.

Dziś zrobiłam sobie dłuższy spacer po ogrodzie, posprawdzałam drzewka, krzewy. Najbardziej podejrzanie wygląda guzikowiec, trochę suchych gałązek ma. Ale mam nadzieję, że reszta ruszy.

Podział jesienią podkładki i odmianowego grujecznika Rotfuchs chyba się powiódł. M dwa grujecznika z podkładki i Rotfuchsa, wszystkie trzy mają ładne nabrzmiałe pąki.

Stellata pękła, boję się o te chłody nadchodzące, ale co zrobić ...

Ogród Cioci cz. 3 18:19, 28 mar 2022

Do góry
Basilikum napisał(a)
Gosiu u Ciebie jak zwykle wiosna na bogato
uwielbiam ten czas

Dzięki Izuś
Ogród Cioci cz. 3 18:16, 28 mar 2022

Do góry
Napia napisał(a)
Wiosna i stokrotki to najpiękniejszy chyba zestaw Niczego, rzecz jasna nie odbierając krokusom, rannikom i innym wczesnym kwiatkom, to jednak stokrotki są takie urokliwe

To prawda,stokrotki kocham ale brateczki niebieskie najbardziej też
W ogródku Martki 18:16, 28 mar 2022

Do góry
Juzia miło mi, że miło mam pierwsze kolory na rabatach, naprawdę coraz bardziej kolorowo się robi!

W ogródku Martki 18:06, 28 mar 2022

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za zachwyty, dołączam do nich swoje i nie tylko ze względów estetycznych, wczoraj spędziliśmy z rodziną kilka godzin na pogaduchach, kawie i deserze, świeciło słońce i temperatura wewnątrz była na krótki rękaw, podczas gdy na zewnątrz tylko 12 stopni. Dziś w oranżerii poczyniłam wysiewy kwiatów (na wschody zabiorę do domu, potem tu wrócą).

Małymi krokami-Ogród Wioli 17:29, 28 mar 2022

Do góry
Drugi trawnik ogarnięty.
Chciałam go wygrabić, bo ma tylko rok, ale nie było co, ładnie przezimował

Dostał nawozu i się podlewa

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:43, 28 mar 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Ten Twój trawnik to mnie przyprawia o szybsze bicie serca, jest doskonały.

Dorotko uwierz mi trawnik na wjazdowej kiepsko wygląda po aeracji.

Ale jest mały progress...
21 marzec po zabiegu

28 marzec

A czekam na taki dywanik w kwietniu,wtedy będę zadowolona

Nasz przydomowy ogródek 15:03, 28 mar 2022

Do góry
Złoto ogrodnicze przesiane - warzywnik będzie zasilony. Pogoda cudna jak dotąd i trzeba czas wykorzystać.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:40, 28 mar 2022

Do góry

Ogrodowe wariacje 14:29, 28 mar 2022

Do góry
Cieszę się jak dziecko z cebulowych

Żurawki też się pokazały moja nowa przygoda z nimi, podziwiam Was, że rozpoznajecie siewki, takie mikro

Jeszcze stała kompozycja w donicy, oczywiście fioletowe bratki, dla porównania jak wyglądały w zeszłym roku w pełni rozkwitu były bardziej niebieskie

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:10, 28 mar 2022

Do góry
moja lista zmian już dawno oplombowana a i tak w tym miesiącu przesadziłem 3 iglaki (fakt młodociane były )
Wiethorst - pozycja obowiązkowa

forsycja jeszcze u mnie nigdy tak wcześnie

lilaki (hiacyntowe)

Mazurskie klimaty Małgorzaty 13:47, 28 mar 2022

Do góry
Witaj Małgosiu
Tak wygląda sosna czarna nana. Zdecydowałam się jednak zdjęcie wkleić u Ciebie. Jeśli sobie nie życzysz - usunę.
Pozdrawiam

Edit: Ta sosna ma 8 lat. W ubiegłym roku zaczęłam przycinać ją na etapie świeczki, aby ograniczyć jej wielkość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies