Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Martka 17:02, 14 cze 2022

Asiu, pięknieje Ci przestrzeń! Frontowa - otworzyłam buzię ze zdumienia! Ładnie złapała pionowe akcenty. To trzcinniki KF? Ależ bujnęło wszystko. Piękne Purple Rain na rabatach. Różyczka z ostatniego zdjęcia także urocza, lubię tę fazę rozwoju pąka... jeszcze skryta, tajemnicza. Dobrego dnia, Asiu! Czy wstawisz buczka?
Roocika 17:28, 14 cze 2022

Martka napisał(a)
Asiu, pięknieje Ci przestrzeń! Frontowa - otworzyłam buzię ze zdumienia! Ładnie złapała pionowe akcenty. To trzcinniki KF? Ależ bujnęło wszystko. Piękne Purple Rain na rabatach. Różyczka z ostatniego zdjęcia także urocza, lubię tę fazę rozwoju pąka... jeszcze skryta, tajemnicza. Dobrego dnia, Asiu! Czy wstawisz buczka?

Marta, to są trzcinniki Overdamy. Urosły wysokie, najwyższy sięga mi do piersi , Szykują się do kwitnienia, czyli będą jeszcze wyższe.

Mam taką fotkę buczka, jak potrzebujesz jakieś zbliżenie to daj znać, zrobię.

Martka 18:49, 14 cze 2022

O nie, Overdam taki wysokie? Mam ich kilka na różańce przed oranżeria, nie planowałam, by sięgały do piersi
Asiu, rozważam tego buczka, u Ciebie piękny, jak zmieniają się jego kolory w ciągu roku?
Basieksp 21:07, 14 cze 2022

Bodziszek łąkowy Hocus Pocus ale na zdjęciu nie wychodzi prawdziwy kolor- to taki niebieski fiolet. Na razie tak śmiesznie na nóżkach

Też go mam i nie do końca potrafię uchwycić jego kolor, a jest bardzo ładny ja osobiście bardzo go lubię kolor jego kwiatów ładnie pasuje do koloru liści
Agatorek 22:43, 14 cze 2022

Roocika napisał(a)
Miłego dnia.

Urocze zdjęcie ❤️ nieśmiałej róży zerkających zza liści.

Nie wiem, czy na frontowej rabacie nie masz roślin posadzonych za gęsto . Za rok będziesz rozsadzać . Piękny busz!
Gosialuk 23:01, 14 cze 2022

Asia frontowa gęstnieje w oczach.
U mnie syberyjskie też nie wszystkie zakwitły i obstawiam suszę w momencie zawiązywania pąków kwiatowych.
Roocika 17:05, 15 cze 2022

Martka napisał(a)
O nie, Overdam taki wysokie? Mam ich kilka na różańce przed oranżeria, nie planowałam, by sięgały do piersi
Asiu, rozważam tego buczka, u Ciebie piękny, jak zmieniają się jego kolory w ciągu roku?

Wiosną ma miedziane listki.
U mnie zaczął je rozkładać ok 4 maja

12 maj

Potem liście ciemnieją i są bordowe

7 czerwca

Pod koniec lata liście trochę zielenieją

24 wrzesień 2021

Na jesień znowu są miedziane

29 październik 2021

Roocika 17:07, 15 cze 2022

Basieksp napisał(a)

Też go mam i nie do końca potrafię uchwycić jego kolor, a jest bardzo ładny ja osobiście bardzo go lubię kolor jego kwiatów ładnie pasuje do koloru liści

Ciekawy jest, też mi się podoba, chociaż wydaje mi się, że lepiej by się prezentował zza czegoś
Roocika 17:09, 15 cze 2022

Agatorek napisał(a)

Urocze zdjęcie ❤️ nieśmiałej róży zerkających zza liści.

Nie wiem, czy na frontowej rabacie nie masz roślin posadzonych za gęsto . Za rok będziesz rozsadzać . Piękny busz!

Panienka nieśmiała, musiała się trochę schować

Na pewno będę bodziszki ograniczać, dość szybko się rozrastają
Roocika 17:10, 15 cze 2022

Gosialuk napisał(a)
Asia frontowa gęstnieje w oczach.
U mnie syberyjskie też nie wszystkie zakwitły i obstawiam suszę w momencie zawiązywania pąków kwiatowych.

Te irysy w ubiegłym roku dostałam jak kwitły, może muszą odchorować?