Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:18, 27 sie 2012

Do góry
Moniko mam wianek.... zrobiłam.... ....ale ten z jabłuszkami najbardziej skradł mi serce i szukam teraz jabłuszek ....wszędzie się rozglądam za nimi... ale zanim go zrobię, pochwalę się obecnym ... dziękuję za inspirację

Na okrągło:) 16:55, 27 sie 2012

Do góry
Gosia ....wianek jest piękny..... .... zrób koniecznie ....podkłady są na allegro....
buźka
Ogród Magdalenka 16:50, 27 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Ślicznie u Ciebie Magduś, jak zwykle zresztą Już wiem co zrobić z kwiatami hortensji, podsunęłaś mi pomysł tym wiankiem

Justi dziękuję Ci bardzoooooooo ..... oczywiście na GAP-ie taki wianek zobaczyłam.... wpisz sobie w wyszukiwarkę na Gapie wreath ( wianek) ..... zobaczysz jakie dekoracje cudne.........
Na okrągło:) 16:40, 27 sie 2012

Do góry
Dokładnie takie są Zbliżenie sugeruje, że większe Ale spójrz na liście
Roślinki bujnęły, rzeczywiście - pierwszy rok mam tak, że patrzę z zadowoleniem na swój ogródek, tak mnie cieszy... Alba rosa okrywowa -piękna jest faktycznie.
Wianek - obłędny!
Ogród Magdalenka 16:37, 27 sie 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Wklejam na dowód, ze mi jabłuszek nie ubędzie jakby co W zamian możecie mi dać wskazówki, jak zrobić taki wianek

Piękne są ... byłam u Ciebie , ale u siebie też wklejam linka....do wianka.... Kwiatholandii podała wskazówki , jak go zrobić .... może jeszcze komuś się przyda....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=125

Na okrągło:) 16:35, 27 sie 2012

Do góry
Gosiu wklejam Ci linka do Moniki ....ona mnie zainspirowała wiankiem .... zobaczy czy Twoje jabłuszka nie są za duże ....

a wianek wygląda tak:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=125

p.s. roślinki u Ciebie bujnęły .... ślicznie .... alba rosa piękna ....to okrywowa prawda ? ...
Ogród Magdalenka 14:45, 27 sie 2012

Do góry
Wklejam na dowód, ze mi jabłuszek nie ubędzie jakby co W zamian możecie mi dać wskazówki, jak zrobić taki wianek
Ogród Magdalenka 08:27, 27 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Wieloszka .... będziemy razem robić jesienny wianek z rajskich jabłuszek obiecuję .... czynię już przygotowania w tym temacie dla nas , czyli dla całego KOIID .....dam znać o terminie spotkania .... prośba.... jak wpadną Ci w oko takie jabłuszka to alarmuj .... szczerze , to nie widziałam ich w sprzedaży , ale musimy je mieć
Dla Was Kochani mój bukiecik

Noemi a te jabłuszka to mają być żywe prawdziwe? Widzę, że się wciągasz Ale supcio, że o nas wszystkich myślisz! Będziesz moim mistrzem wiankowym
No a nie dość że z wiankowania musisz mnie podszkolić, to teraz jeszcze z tego iphoto - kompletna ignorantka jestem pod tym względem, a Tobie widzę co raz lepiej idzie - wpisuję się na kurs, psze Pani!
Dolina Tęczy 08:27, 27 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Gotowy wianek prezentuje się tak :

Zawisł już na drzwiach wejściowych

Uwielbiam późne lato!

Marta!!!! WOW!!!!! Masz talent dziewczyno niesamowity, wianek jest cuuuuuudowny!!!
Ogród Magdalenka 00:41, 27 sie 2012

Do góry
....ale cudowności.....!!!
i wianek, i trawki, i rojniki, i....... zdjęcia !!!
Ogród Magdalenka 15:36, 26 sie 2012

Do góry
Martek dziękuję ....niedziela mija błogo....

Lenko .... czekam jutro na fotkę ze spotkania z Syla ....pamiętajcie o nas ....choć jedno zdjątko

Aniu rojniki od teraz będą u mnie już zawsze.... tak mało wymagające są .... szok

Madżenka limka teraz jest jeszcze limonkowa.... ale trochę jej kolor poprawiłam.... przyznaję się bez bicia ... odkryłam w iPhoto możliwość edytowania zdjęć

Irenko ... thank you wery , wery

Wieloszka .... będziemy razem robić jesienny wianek z rajskich jabłuszek obiecuję .... czynię już przygotowania w tym temacie dla nas , czyli dla całego KOIID .....dam znać o terminie spotkania .... prośba.... jak wpadną Ci w oko takie jabłuszka to alarmuj .... szczerze , to nie widziałam ich w sprzedaży , ale musimy je mieć

Marto witaj bardzo mi miło .... ... takie to budujące co piszecie

Izo kropkę nad i dostałam od Justnki ( stychaz) .... są śliczne.... .... u Kapiasów jest mnóstwo bibelotów tego typu .... mam inne ptaszki od nich .... musimy się przygotować na szaleństwo zakupowe ....

Monika .... główkuję, gdzie je jeszcze wcisnąć u siebie w ogrodzie..... widziałam obsadzoną donice nimi w ten sposób .... że zastępują korę jako ściółkę , robi się z nich taki dywan np. dla bukszpana na nóżce ..... miodzio ..... i we Wrocku na trasie linii tramwajowej na skrzyżowaniu legnickiej w stronę mostu milenijnego całe tory są zarośnięte rojnikami .... wygląda to przepięknie .... kiedyś postaram się zrobić fotkę, zawsze jak jadę autem to się zachwycam tym miejscem .... kolorowe i piękne

Anieszka dzięki za pomysł .... przegadam z M. .... też bym wolała w elewacji dziur nie robić ....

Eliza będzie mi bardzo miło ...

Weroniko jesteś Kochana.....dziękuję, że zaglądasz

Tengel27 Witaj .... dziękuje ....

Kasiu taki wianek bardzo prosto się robi ... tylko podkład trzeba kupić, pistolet na klej i kwiatki ....przyjemna robótka

Dla Was Kochani mój bukiecik

Dolina Tęczy 15:00, 26 sie 2012

Do góry
Wianek wygląda bosko!
Dolina Tęczy 13:49, 26 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
wianek C U D N Y !!!! ..... z nitką bym nie dała rady ..... chyba .... klejem jakoś prościej .... no idę mój zawiesić

buziak

Ja używam kleju na gorąco z pistoletu
Dolina Tęczy 13:47, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oj tak czas wianek jesienny wić

Marzenko ja mam pomysła na wianek jesienny .... Monia pokazywała z rajskimi jabłuszkami .... pamiętasz? jest śliczny ........ szukam teraz takich rajskich jabłuszek .....
Dolina Tęczy 13:45, 26 sie 2012

Do góry
wianek C U D N Y !!!! ..... z nitką bym nie dała rady ..... chyba .... klejem jakoś prościej .... no idę mój zawiesić

buziak
Dolina Tęczy 13:44, 26 sie 2012

Do góry
Oj tak czas wianek jesienny wić
Dolina Tęczy 13:43, 26 sie 2012

Do góry
cudny wianek... czas i mi jakiś ukręcić
Dolina Tęczy 13:40, 26 sie 2012

Do góry
przepych, bogactwo, kolory - wianek cudny, cudny!
Dolina Tęczy 13:34, 26 sie 2012

Do góry
Gotowy wianek prezentuje się tak :

Zawisł już na drzwiach wejściowych

Uwielbiam późne lato!
Dolina Tęczy 13:31, 26 sie 2012

Do góry
renatamama3 - dziękuję! Miło mi, ze Ci się u mnie podoba Mam nadzieję, że goście tak się właśnie u mnie czują

Melduję, ze późnoletni wianek wisi na drzwiach
Poszłam z dziewczynkami na spacer z którego przyniosłam koszyk darów Obskoczyłam też ogród w poszukiwaniu odpowiedniego materiału - oto on

i słomiany podkład - jak widać - są bardzo wygodne, ale taki sam można samodzielnie ukręcić z pogiętych gazet czy miękkich w miarę gałązek (np wierzbowych witek).

Grupujemy materiał, obrywamy niepotrzebne listki, obcinamy zbyt długie ogonki (ale niezbyt krótko) i możemy przystąpić do wiązania

Potrzebujemy tylko mocnej nici lub miękkiego drucika i nożyczek lub kombinerek do drucika(niekoniecznie).

Zawiązujemy nitkę na wianku - albo miękki drucik - przykładamy kolejne partie materiału - i dalej na okrętkę Cały czas nitka musi być napięta (dlatego nie mam zdjęc w trakcie, bo z zabandażowanym palcem ciężko mi bylo wiącać supełki, więc nie odkładałam wianka do końca z rąk), drucik jest wygodniejszy bo od razu trzyma.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies