Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 17:00, 28 sie 2012

Obwódki teściowej

Wianek made by teściowa (kopjuję go tak mi się spodobał )

Dla zainteresowanych kroczki

owijamy wianek mchem takim z lasu wokoło drutem

a potem pmrzyponamy rajskie jabłuszka za pomocą wykałaczek

.... teraz kończę już u siebie, bo czasu mi tam nie starczyło
kwiatholandii 17:02, 28 sie 2012

Martek napisał(a)

Moniczko mam pytanie ... dziś natknęłam się na drzewko ... jego owoce wyglądają prawie jak jabłuszka ale to chyba jabłuszka nie są ... nie wiesz może co to może być ? ... i jak takie rajskie jabłuszka przechowywać ... czy swoje jakoś przygotowujesz do wianka ...?

wkleję zdjęcia ... i jak już obejrzysz oczywiście usunę ...

obrazy z Floriady piękne

Ja się jak można podepnę do pytania .U mnie są dwa drzewka różne z podobnymi jabłuszkami i chciałabym je jakoś "utrwalić"do świąt ...

Te nasze jabłuszka jednak są inne. Niczym ich nie konserwuję i na początku są zielone a potem przebarwiaj się na czerwono i są takie do zimy a nawet do wiosny.
Madzenka 17:02, 28 sie 2012

Żebym sobie miala ze wszystkich palców krew upuścić to taki wianek zrobię. Czy takie jabłuszka można kupić????
Madzenka 17:05, 28 sie 2012

Monika dla mnie ogrody Holenderskie stanowiły zawsze najpiękniejszy wzór do naśladowania.
Nigdy ich w realu nie widziałam, tylko na zdjęciach. Ale to uporządkowanie, zamkniecie w ramy ogrodu są moim niedoścignionym wzorcem
Proszę katuj mnie dalej zdjęciami, katuj bo ja masochiska jestem
kwiatholandii 17:06, 28 sie 2012

Wydaje mi się jednak,że beda dobre, tylko predzej wyschną wiec powinnaś je gęsto upiąc
kwiatholandii 17:10, 28 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Monika dla mnie ogrody Holenderskie stanowiły zawsze najpiękniejszy wzór do naśladowania.
Nigdy ich w realu nie widziałam, tylko na zdjęciach. Ale to uporządkowanie, zamkniecie w ramy ogrodu są moim niedoścignionym wzorcem
Proszę katuj mnie dalej zdjęciami, katuj bo ja masochiska jestem

Marzenka zakatuję Cię wieczorem, jak M wróci, bo ma część zdjęć Zawsze mi ciężko wyjeżżać po tych widokach. Dla mnie najpiękniejsze są jednak ogrody w takich właśnie miasteczkach a nie w ogromnych jak Amsterdam.
Madzenka 17:11, 28 sie 2012

Z przyjemnością poddam się torturom czekam zatem na zadawanie bólu i katusze dla duszy ogrodnika
kwiatholandii 17:17, 28 sie 2012

Marzenka, a tak miałam już kiedyś pisać, że rozmawiałam właśnie z M, że chciałabym w następnym roku zorganizować wyjazd do Holandii busikiem z chętnymi na takie łąkocieogrodowe, połączone może z jakimś lepieniem z gliny i delektowaniem się winkiem w naszym rodzinnym ogrodzie ze stawem..mmmmhh

kwiatholandii 17:30, 28 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Żebym sobie miala ze wszystkich palców krew upuścić to taki wianek zrobię. Czy takie jabłuszka można kupić????

W sklepie ich nie widziałam, ale wiele osób ma je już w swoich ogrodach. Też myślę o zasadzeniu, włąśnie na potrzeby wianków. A może ktoś na ogrodowisku odstąpi Ci kilogram z własnego drzewka?
Pszczelarnia 17:33, 28 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)

Kwiecie Holandii, czy te drzewa na froncie to ambrowce?

Madżenko, nie upuszczaj, zleć takiej pani niedaleko Rynku (ona Ci zrobi), na Kotlarskiej.