Moja pierwsza hortensja Incrediball szykuje jeden pak Jeszcze mlodziutka jest i troche sponiewierana (M niechcacy ulamal jej kilka pedow, grrrr). Nie wiem co to za stonka tam przysiadla :/
Subtelne. Piękne. Jak ulubione lody śmietankowe.
Moniko, z czym zestawiasz piwonie. Ja chętnie powiększyłabym stan posiadania ale brakuje mi pomysłu na towarzystwo do nich. Tu i ówdzie, wszędzie?
Ewo, piwonie sadzę najczęściej rzędem na tylnych częściach rabaty różanej - na wypadek, gdyby chciały 'poleżeć', ale jakoś te odmiany, które mam są raczej sztywnołodygowe. Jedynie ta, którą sfociłam z bodziszkami jest bardziej leniwa i nie lubi stać na baczność - woli przytulać się do bodziszków.
W towarzystwie piwonii mam posadzone bodziszki w różnych odmianach,
Kochani, czuję się w obowiązku uhonorowania naszych Gości i pokazania prezentów ze Święta Róż, wybaczcie moją personę, ale nie da się pokazać szaliczka beze mnie, wybaczcie
W tygodniu przed naszym spotkaniem posłaniec przyniósł mi oto cudny szalik tematyczny (różany) od Irenki z Miłkowa
Co to za hościsko tam rośnie o_O? Dawaj je w piękniejsze miejsce - jak nie to sam przyjadę i je wykopię
Sebek, u mnie tak wygląda cały ogród.... nasadziłam za gęsto i mam co sobie zrobiłam...M się smieje, że hościsko nie umiało się rozpychac Już od zeszłego roku ją przesadzam w inne miejsce, ale ciągle nie mam czasu... jak i na wiele innych rzeczy..dlatego mój ogród rośnie sobie jak chce.. A ja chodzę codzienie i ręce załamuję patrząc na oje wycyny i na t oco mam pilnego do zrobienia.. Taką mantrę sobie mruczę pod nosem, bo już nawet M nie może tego słuchać... a ja tylko wymieniam długą litanie pilnych rzeczy do zrobienia... ALe cieszy nawet to co jest, a że kiedyś zrobię piekniej.... bardziej ucieszy...
A tak swoją drogą serdecznie do siebie zapraszam Przy okazji miałabym okazje poznać takiego nietuzinkowego młodzieńca
Dzisiaj trochę chmur ,trochę slońca.
Trochę musiałam złapać oddechu po sypaniu kwiatków
a teraz jedzonko spakowane i uderzam ,na zieloną trawkę
Muszę sprawdzić ,co sie dzieje pod tymi roślinkami o których wczoraj pisałam!
Doczytałam co nieco-zobaczymy!
Wszystkim , spokojnego i miłego dnia