Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Milka 15:47, 03 maj 2012

Powojnik Aniu powalający
AniaDS 16:14, 03 maj 2012

Piękne te domowe bukiety, ile w nich róż .
A nawet jabłko dojrzałam?
Mala_Mi 16:14, 03 maj 2012

an_tre napisał(a)

r
flaga też wywieszona a pod latarnią przepięknie rozkwitła wiśnia, zdjęcia robiłam już z domu po ciemaku

Aniu w mojej miejscowości wisi pięć flag, przy szkole, sklepie , u sołtysa i dwie powieszone z mojej inicjatywy, przed zakładem pracy i w moim domu. Ludzie nie nabrali jeszcze nawyku świętowania w ten sposób, ma nadzieję ze z roku na rok będzie lepiej

Bo jak się robi zakaz wieszania flag ..oprócz wyznaczonych dni w roku..to ludzie słyszeli, ze nie wolno, ale nie wiedza kiedy wolno, a kiedy nie..wiec na wszelki wypadek lepiej nie wieszać........za wywieszenie flagi poza świętami grozi kara....
Ale spoko już debatują, by każdy obowiązkowo w określone dni wywieszał flagę. Sposobem zakazów i nakazów...niedługo bedą flagi ,ale z nakazu jak w PRL a nie z patriotyzmu......
Na całym świecie można powiesić sobie flage na chałupie i mieć ją cały rok....tylko u nas jest to karalne.... sorki..tak mi tylko zawrzało w środku....... poza tym nawet jak się flagę powiesi to trzeba znać 100 przepisów jaka ona ma dokładnie być, jakie proporcje i do dziś nie zrozumiałam że kolor biały ma być z prawej lub lewej strony. Flaga tak zwinięta jak twoja Aniu - tez grozi kara, w dodatku nie jestem pewna czy ma odpowiednie kolory zgodne z real i czy ma stosunek boków 5 do 8. Póki będą takie paranoje, to nie bedę wieszać.

PS. Na instytucjach musi wisieć flaga, bo jak nie powieszą to będzie kara

Polska jedyny kraj, gdzie za patriotyzm i poczucie przywiązania do symboli narodowych można być ukaranym.... Wiec ja chciałąbym swiętowac z poczucia przywiązania, a nie z poczucia nakazów i prykazów..i nnie chcę być karana za to, ze mam trochę inny stosunek długości do szerokości.

Przepraszam za moje poglądy. To portal ogrodniczy. Masz Aniu piekne kwatki i tak zadbane rabatki, że miło mi się patrzyło nie na kwiaty, ale na ziemię
monteverde 21:30, 03 maj 2012

Celina napisał(a)
Aniu witaj

Ja z prośbą o poradę do Ciebie.

Chciałam zamówić róże, wykorzystać link, który mi podałaś.
Koresponduję z Panem i niestety te, które mi się podobają już zniknęły z oferty.
Zainteresowała mnie róża Rosemary Harkness. Czy znasz ją z ogrodów?
Powiem tak, mnie najbardziej pasowałaby róża około metrowa. Ta, wspomniana wyżej w opisach dochodzi do półtorej metra. Czy jest warta kupna, efektowana? I czy faktycznie dorasta tak wysoko?
A jeśli nic o niej nie wiesz, to kto na ogrodowisku mógłby mi podpowiedzieć?

Celinko ta róża ma 60-80 cm no chyba ,że podpasuje jej podłoże to może do metra dorosnąć, jest nie kłopotliwa ma ADR jest różą szlachetną, pozdrawiam
monteverde 21:34, 03 maj 2012

Aniu wiatr ją zakręcił na rano była prościutka jak drut jestem patriotką i w nosie mam co jakiś biurokrata sobie wymyśli, a od wymyślania głupich przepisów to jesteśmy dobrzy, a zresztą dzisiaj było się to i państwowe i kościelne wolnoć Tomku w swoim domku, wieszałam i będę wieszać
monteverde 21:36, 03 maj 2012

aldonaz napisał(a)
Piękny ten President, u mnie dwa powojniki wymarzły.

u mnie na tarasie zmarzła Violet Elizabeth, ale już kupiłam drugą i poszła w bardziej zaciszne miejsce, tam jednak jest wiatr
monteverde 21:37, 03 maj 2012

Klamber napisał(a)
U Ciebie jak zwykle piękne kwiaty, masz fajnego floksa nie wadziłem jeszcze. Aniu czy może wybierasz się na spotkanie w moje strony ?

Robert to znaczy na które spotkanie?
monteverde 21:38, 03 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Powojnik Aniu powalający

mam jeszcze ładniejsze Irenko niech tylko zaczną kwitnąć, to będę pokazywała
monteverde 21:39, 03 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Piękne te domowe bukiety, ile w nich róż .
A nawet jabłko dojrzałam?

Tak Aniu jabłko, większość koszy z bukietami poszła do kościółka
Milka 21:40, 03 maj 2012

Oby tylko ruszyły na razie 3 śpią, ale poczekam, skoro taki cud u mnie się zdarzył z Lagerstroemią Jndica