Bo jak się robi zakaz wieszania flag ..oprócz wyznaczonych dni w roku..to ludzie słyszeli, ze nie wolno, ale nie wiedza kiedy wolno, a kiedy nie..wiec na wszelki wypadek lepiej nie wieszać........za wywieszenie flagi poza świętami grozi kara....
Ale spoko już debatują, by każdy obowiązkowo w określone dni wywieszał flagę. Sposobem zakazów i nakazów...niedługo bedą flagi ,ale z nakazu jak w PRL a nie z patriotyzmu......
Na całym świecie można powiesić sobie flage na chałupie i mieć ją cały rok....tylko u nas jest to karalne.... sorki..tak mi tylko zawrzało w środku....... poza tym nawet jak się flagę powiesi to trzeba znać 100 przepisów jaka ona ma dokładnie być, jakie proporcje i do dziś nie zrozumiałam że kolor biały ma być z prawej lub lewej strony. Flaga tak zwinięta jak twoja Aniu - tez grozi kara, w dodatku nie jestem pewna czy ma odpowiednie kolory zgodne z real i czy ma stosunek boków 5 do 8. Póki będą takie paranoje, to nie bedę wieszać.
PS. Na instytucjach musi wisieć flaga, bo jak nie powieszą to będzie kara
Polska jedyny kraj, gdzie za patriotyzm i poczucie przywiązania do symboli narodowych można być ukaranym.... Wiec ja chciałąbym swiętowac z poczucia przywiązania, a nie z poczucia nakazów i prykazów..i nnie chcę być karana za to, ze mam trochę inny stosunek długości do szerokości.
Przepraszam za moje poglądy. To portal ogrodniczy. Masz Aniu piekne kwatki i tak zadbane rabatki, że miło mi się patrzyło nie na kwiaty, ale na ziemię
Chciałam zamówić róże, wykorzystać link, który mi podałaś.
Koresponduję z Panem i niestety te, które mi się podobają już zniknęły z oferty.
Zainteresowała mnie róża Rosemary Harkness. Czy znasz ją z ogrodów?
Powiem tak, mnie najbardziej pasowałaby róża około metrowa. Ta, wspomniana wyżej w opisach dochodzi do półtorej metra. Czy jest warta kupna, efektowana? I czy faktycznie dorasta tak wysoko?
A jeśli nic o niej nie wiesz, to kto na ogrodowisku mógłby mi podpowiedzieć?
Celinko ta róża ma 60-80 cm no chyba ,że podpasuje jej podłoże to może do metra dorosnąć, jest nie kłopotliwa ma ADR jest różą szlachetną, pozdrawiam
Aniu wiatr ją zakręcił na rano była prościutka jak drut jestem patriotką i w nosie mam co jakiś biurokrata sobie wymyśli, a od wymyślania głupich przepisów to jesteśmy dobrzy, a zresztą dzisiaj było się to i państwowe i kościelne wolnoć Tomku w swoim domku, wieszałam i będę wieszać