Idziemy, droga wycieczko, dalej:
Zakątek z magnolią - moje frosted curlsy rosną Widać bukszpanki z Obi po 3,49 - połączyłam 3 w kulkę
Miłorząb ruszył w tym roku po dwóch latach pełnej ignorancji właścicieli:
Nowy nabytek bluszcz, który się nie pnie tylko przykleja:
Sosna, która będzie taką wąską cygaretką ma spore przyrosty:
Klon Ginnala:
Kanny i słonecznik ruszyły na tarasie:
Aż wyszłam do ogródka - zimno nadal ale słoneczko już jest!
Zapraszam zatem serdecznie na poranny obchód
Wita nas przedogródek z rozczochranymi bukszpanami:
Katalpa, podsadzona rozmnożonymi z jednej kępy funkiami, już w całej okazałości:
To ostatni krzyk mody, czyli... moje meble ogrodowe
Klon rocznicowy ma nowe przyrosty:
CDN
Marto, opisów nie ma z lenistwa ino z braku czasu, widzisz że ostatnio prawie nic nie piszę. Wieczorami też nie mogę pisać bo padam i muszę iść spać. Nie wiem co się dzieje, ale tak jeszcze nie miałem.
Dziś wstawiam swoje irysy. Pozdrawiam wszystkich.
żółty z btrązową bródką
Bordowy z żółtą bródką
Cały bordowy
cały fioletowy
Wiolet z żółtą bródką
niebiesko fioletowy z żółtą bródką
Niestety mogę się wymienić tylko na 5, mam b. dużo i kilka mam 6
przypomnę usuniętą ziemię z miejsca wcześniejszych nasadzeń ...
a tutaj zasypany dołek , jeszcze nie wyrównany ..... może dzisiaj uda się mojemu starszemu S ładnie pomóc mamusi
i na zewnątrz pozostała część ziemi już przesunięta na właściwe tory ..... Namachałam się chwilę ale potem z odsieczą przybył S i dopomógł mamuśce .....
Hej skowroneczki. Beatko - mogę napisać tylko jaka na Południu . Zachmurzone i 12 stopni. W nocy lało , wczoraj lało . Bardzo się cieszę że ziemia nabrała wilgoci (uzupełniałem placki na trawie i może wreszcie uda mi się je załatać przy takiej pogodzie ). Miłego dnia wszystkim.
Lenko masz piękny ogród i robisz śliczne zdjęcia!!!! Tulipanowiec obłędny - również miałam na niego ochotę Cudna jest też ta żurawka, pamiętasz może jej nazwę?
Ja też kupiłam brązową trawę, moja wygląda bardzo podobnie a nazywa się Turzyca -Carex comans "milk chocolate"
Aniu masz bardzo ładny, przytulny ogród !!!! Chciałabym, aby mój był tak "otulony dorosłymi roślinami"