Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 07:58, 06 cze 2012

asc napisał(a)
Bożenka..u Ciebie zawsze dużo ciekawego i ładnego..... i bym spać nie poszła, jakbym nie przestudiowała wszystkiego
Wnusio grzeczny, bo nie rusza paluszkami w środku, bo wie, że mogą być żyjątka ...tylko uważnie obserwuje..niedaleko pada jabłko od jabłoni A tak swojadrogą to bardzo fajne te domki...

Aniu takiego zbioru roślin jak Ty to chyba nikt nie ma i nawet jak coś zakwitnie to się mocno zastanawiam czy jest sens to pokazywac bo 3 tygodnie wcześniej wszyscy się u Ciebie napatrzyli. Mój wnusio grzeczny chłopczyk i wie co wolno a co nie, więc paluszków nie wkłada gdzie nie powinien ale bardzo go ta budka zaciekawiła.Pewnie ze jakąś edukację przyrodniczą u mnie przechodzi bo jednak się o tym ogrodzie rozmawia.Miłego dnia Ci zyczę.
Bogdzia 08:00, 06 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Nadgoniłam stron nieco
Kapitalna sesja zdjęciowa pt. Ptasia stołówka

Dzięki Basiu. Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 08:03, 06 cze 2012

Klamber napisał(a)
Dzięki, ja mam 6 kolorów i 2 dostałem od Monteverde. Dziś pokażę swoje. Pozdrawiam Cię gorąco, w tę zimnicę.

No to poczekam na Twoje zdjęcia , a w międzyczasie znalazłam dwa nieco lepsze tego ostatniego iryska to wkleje.

Bogdzia 08:07, 06 cze 2012

malgocha1960 napisał(a)
Witaj Bożenko porannie,zapowiada sie piekny dzień,w końcu bez wiatru.Często pokazuję znajomym twój ogród z wizyty u ciebie i są zachwyceni,a ja do dzisiaj nie moge ochłonąć.Nawet na M zrobił ogromne wrażenie,co jest zupełnie antyogrodowy.

Miło mi Małgosiu że tak piszesz ale ja też jestem bardzo zadowolona z Waszego pobytu u mnie nie tylko z powodów o których juz pisałam tzn że poznałam i spedziłam dzień w gronie wyjatkowych ludzi , drugim powodem jest to że mój M zaczął zgadzac sie na pewne zmiany w ogrodzie i właśnie nieco zmieniamy, myślę że ogród na tym zyska.Do Waszego przyjazdu pewne krzaki były nie do ruszenia a teraz i owszem choc jeszcze nie wszystkie ale postęp jest i bardzo mnie to cieszy. Pozdrawiam.
hanka_andrus 08:19, 06 cze 2012

Dzień dobry! Zaglądam,a tu już ruch z rana ....... miłego dnia i przyjemnych odwiedzin,bo jak tyle wolnego ,to dzieci zlecą się jak ptaki do stołówki!
Buziaczki!
Milka 11:52, 06 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

a to dobre

Ty też dziś dobra byłas jak mi doniesiono.

ach ci donosiciele
Milka 11:53, 06 cze 2012

Irysek ma wyjątkowy kolor!
za krótko byłam u ciebie, jeszcze bym tam sporo wykopała
Bogdzia 12:48, 06 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dzień dobry! Zaglądam,a tu już ruch z rana ....... miłego dnia i przyjemnych odwiedzin,bo jak tyle wolnego ,to dzieci zlecą się jak ptaki do stołówki!
Buziaczki!

Miło mi Haniu że zajrzałaś i masz trochę racji ze dzieci bedą ale mniej niż zwykle bo wnusia na ,,zielonej szkole" w Austrii. Miłego dnia Ci życzę.
Bogdzia 13:01, 06 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Irysek ma wyjątkowy kolor!
za krótko byłam u ciebie, jeszcze bym tam sporo wykopała

Irenko wiem że lubisz nas szokowac ale chociaz nade mną starszą emerytką mogła bys miec trochę litosci. Własnie dostałam od Ciebie hostę. Bój się Boga nawet paczki ze złotem bym tak nie wysłała i z taką opłatą. Ja myślałam ze weżmiesz jedną sadzonkę ,najwyżej dwie i włożysz w babelkową kopertę i zwykłym priorytetem wyslesz góra za powiedzmy 7zł bo w końcu sadzonka bardzo cięzka nie jest , no niechby za 10 zł., ale nie za takie pieniądze. Nigdy wiecej nie poproszę nikogo o taka przesyłkę bo do ruiny doprowadzimy ogrodowiskowe koleżanki jak tak będziecie naszą kochana pocztę wspierac. No i teraz masz wybór albo powiesz co chcesz żeby Ci wysłac (bo własnie napisałaś że jeszcze byś sporo wykopała- to ja już wykopię i wyślę ) albo w piątek odeślę Ci kasę za przesyłkę .Za hostę oczywiście bardzo dziękuje ale serce moje dostało palpitacji na widok tej opłaty.No to czekam na odpowiedź. Czy może wysłac tego iryska?
Pszczelarnia 16:31, 06 cze 2012

Bogdziu, w Twoim rododendronowym królestwie, irysy się pięknie puszą.