kolejnym krokiem będzie wykonanie rabaty w tym miejscu przed serbami, gdzie obecnie jest ostrokrzew oraz tymczasowo posadzone hortensje Limelight, bo lepszego miejsca nie było.. a do donic już się bryła korzeniowa nie mieści. Zastanawiam się czy wykonać tutaj rabatę wg projektu czy też jednak kółko żwirowe na ławeczkę i stoliczek jak kiedyś chciałam chyba pomyślę nad drugą opcją, tylko się rozpatrzę jak to wygląda w innych ogrodach wiem, że budowa itd. ale co tam, przynajmniej będę miała kawałeczek ładnego miejsca
Dominiko to w takim razie przyszedł czas na nabycie tego klonika pięknie będzie u Ciebie wyglądał, poszukaj większego bo jego wadą jest powolny wzrost.
Odkryłam dziś na działce grzybki jadalne i rzadkie. Dojrzewają tylko wiosną i w specyficznych warunkach. Skąd się u mnie wzięła ich grzybnia? Oto SMARDZE!!! Były trzy ale przez nieuwagę jeden utrąciłam. Rosną pod świerkiem. Tak się cieszę! Może sie zadomowią?
Super, sałata też już będzie za chwilę. Piękne takie widoki. A u mnie w szklarni teraz same kwiatki, a rzodkiewki i sałatki na polu mają pierwsze listki.