Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:31, 26 mar 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Śliczne krokusiki u Ciebie, robią robotę o tej porze, bez nich byłoby smutno, a tak to buzia i oczy same się śmieją na taki widok Paskowane też mam uważam, że są najcudowniejsze
Ogród masz wysprzątany to leżak dostawiaj i też się opalaj

Dziś w końcu wyłożyłam się na fotelu z herbatką Ale w sumie to od lutego sprzątałam, u mnie nie ma dużo wycinania ale utrzymanie roslin w ryzach to spore wyzwanie... Poza tym zdarzają się też przykre niespodzianki - np jak z tym świerkiem serbskim - taki duzy i padł po zimie, ni stad ni zowąd...

Wycinało się szybko, cały suchy, potem pełno sprzatania

Dzis rozluźniałam nasadzenia ale foty brak
No i wszystkie oczka wysprzatane (3 małe) i jedno duże
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:22, 26 mar 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
No Dziewczynki, czuję się zarażona potrzebą posiadania większej ilości krokusików, mam ale nieduże kępki. Chciejstwo chce poletko pod wpływem...

Tak można zarażać - Krokusowa pandemia

Wilczy ogród 19:21, 26 mar 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Moje prymulki w tym roku zjadł pies

smakowały mu on jeszcze szczeniak ,więc będzie próbował wszystkiego

moja jada marchewki,jabłka ,ogórki kiszone ....
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:20, 26 mar 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Super żółte z oczarem kwitną o tej samej porze

Też mi się to podoba, w lasku chciałam żółty bo rozjaśnia niesamowicie cieniste zakątki Żółty to taki radosny kolor

już kwitnie forsycja
Wilczy ogród 19:20, 26 mar 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Idę posadzić bratki, bo od 4 dni na oknie stoją i czekają

a ja idę zaraz do Ciebie zobaczyć ,czy te bratki posadziłaś

a u mnie skarpa się powiększa nie ma basenu z palet
Wilczy ogród 19:18, 26 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)

No u nas własnie tez takich wydatków sporo w planie, bo remonty. No i cena oleju do ogrzewania. W 2021r za 1000l 2400, w styczniu tego roku już 4100, a teraz cena 6700!

ceny oszalały -paliwo ,oleje ,spożywka -wszystko idzie w górę niesamowicie ......
dobrze ,że mamy ogrody i mamy gdzie zająć własne głowy od nadmiaru mysli ....

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:17, 26 mar 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Ja nie mam czasu nawet na fitnesowanie w ogrodzie, wnusie ale udało mi się posadzić bratki w donicach
Mój eM od rana do nocy fuguje kostkę i ciągle wychodzą mu dziury, no doczekał się pracy syzyfa
Ja posadziłam pod tarasem 700 szt cebulek krokusów i są mam je na oku
Białe mi zanikły, bo miały za mokro w miejscu gdzie chciałam białą wstążeczkę
Krokusiki fajne są nie znam osoby która by ich nie lubiła, warto utrzymywać

Oj Agaciu mój przez rok uzupełniał piach, to troche trwa.
700 to imponująca liczba Ja na pewno miałam dwa sezony po ok 2000, a tak to co rocznie ok 300.
Białe zależy gdzie się ładnie przyjęły, w lasku troche zanikły

Ale na ścieżce do narzędziówki pieknie rosną i sie dzielą

Wilczy ogród 19:14, 26 mar 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bratki najtaniej i najdłużej kwitną, prymulki najbardziej podatne na przymrozki i szkoda kasy na nie. Ale ja z kolei bez prymulek nie mogę się obyć.

Danusiu
cieszę się ,że zajrzałaś też uwielbiam prymule -po przekwietnieniu z donic sadzę do ziemi i mam ich już troszkę na skarpie .....

Danusiu podpowiedz proszę ......mam jaskry -jeszcze malutkie -wychodowane z bulwek -kiedy je wysadzić do doniczek ? bo jak narazie mam je w foliaku i nie wiem jak długo je tam trzymać

Buziaki
Wilczy ogród 19:14, 26 mar 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja mam podobny dylemat co Irenka. Bez bratków wiosna dla mnie nie istnieje, a w tej chwili każdej złotówki szkoda na cos na chwile tylko bo remont pochłania wszystko i jeszcze więcej, materiały budowlane szybują w górę w jeszcze szybszym tempie niż spożywka Jak tak dalej pójdzie to tej drugiej strony nie wybudujemy....

Sylwuś

niestety ceny teraz oszalały ....każde wyjście do sklepu to jakaś masakra ....dlatego bardzo dużo kwiatków powysiewałam ,żeby mieć swoje -jedynie na te bratki się skusiłam -ale po bratkach ,to już będę mieć pelargoniei petunie własne -jeśli ich nic nie trafi oczywiście ....ech

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:14, 26 mar 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Stworzyłaś krokusowy raj Pewnie ciężko byłoby się doliczyć ile ich masz

Ewciu nie ma szans, chyba że na m2
Teraz w krokusach zaczęły zonkile
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:11, 26 mar 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie teraz wawrzynka czuć na pół ogroduDziś wdychałam

O to musi byc super!
Mnie ten różowy słabo pachnie a kalina w ogóle, ale i tak je kocham za tak wczesne kwitnienie.
Wilczy ogród 19:10, 26 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Czyli juz koło domu stroisz ja nie wiem czy kupię, dumam aby coś dać na stałe, ale znowu bez tych bratków wiosny nie poczuję

Irenko powolutku coś tam dosadzam -jakoś tak marzec smutny w ogrodzie i koloru mi brak
w gruncie też mam troszkę pierwiosnków i hiacyntów ,ale niedużo
Buziaki

Wilczy ogród 19:08, 26 mar 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Magda podziwiam wysiewy i w ogóle. U nas chyba też w tym roku foliak odgruzujemy i będą pomidorki swoje. Czasu brak ale zawzięliśmy się. U Ciebie porządeczek

Asia porządeczek hmmm wiesz jak to jest ,jak koncepcja się zmieni

zlikwidowaliśmy paletowisko basenowe-po 2 latach palety wyglądały już nieciekawie ,a podest rozwalał się i gwozdzie wychodziły ....tym sposobem dołożyliśmy sobie roboty -ale powolutku to ogarnę

Asia -fajnie ,że odgruzowujesz foliaczek -wółasne warzywa to jest to
mój mini foliaczek już zastawiony wysiewami na całego-

Buziaki

Wilczy ogród 19:03, 26 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Ja jutro do skrzyń też coś planuję siać, o ile będę w stanie się ruszać Muszę tylko plan sporządzony zimą znaleźć

Daga posiałaś ? zaraz lecę doczytać
ja bez planu sieję .....chociaż przymierzam się stworzyć taki plan

Wilczy ogród 19:03, 26 mar 2022

Do góry
eda napisał(a)

Powodzenia

Eda udało się -mam foliak cieszę się z niego i wiele moich wysiewów już w nim trzymam
obfocony z każdej strony -jakby był nie wiadomo jaką gwiazdą

Wilczy ogród 19:02, 26 mar 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)

No popatrz ja też dziś to samo wysiałam będziemy robić porównania choć Twoje papryki, selery i bakłażany dużo większe niż moje

Renia z opóznieniem odpowiadam ,bom zagoniona ostatnio .....

ja już większość wysiewów wyniosłam do foliaka w domu mam tylko papryki,pelargonie,petunie,pomidory ,bakłażany ,bazylię i arbuzy,melony i selery
produkcja na całego

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:25, 26 mar 2022

Do góry
Dzieki

Fajny dzień. Wprawdzie młoda spada z konia I złamała rękę, we środę, and sytuacja opanowana. I lepiej mi bo koncowka tygodnia byla szalona. Mam nadzieje ze jej sie zrosnue, równo, I nie bedzie problemow...

Ogarnęłam dziś front, okazuje się że wycinanie staryvh liści z 30+ ciemiernikow zajmuje ponad godzine dosadzilam na francie 15 cebul martagonów ktore kupilam na jesieni I ktore ladnie zaczęły risnąć w szklarni. I trzy kosodrzewiny Pumilo bo te ktore kupowalam jako pumilo chyba nimi nie są.

M przestawial pojemnik na wodę dwa razy 1000 litrow bedzie za nowym tunelem.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 18:18, 26 mar 2022

Do góry
Dziś mój mąż zrobił wertykulacje w przedogródku. Ja przycięłam wszystkie wszystkie róże:rabatkowki, wielkokwiatową i okrywowe, z przodu i z tyłu.

Platana mój mąż prawie ogołocił do zera, zostawił tylko najgrubsze gałęzie, w ramach eksperymentu, aż boję się co z tego wyniknie.

Sesleria heuflera w przedogródku, na razie podoba mi się dużo bardziej niż jesienna, nie wiem dlaczego ta jest mało lubiana.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:12, 26 mar 2022

Do góry
Jeszcze takie pięknoty

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 18:04, 26 mar 2022

Do góry
Muszę jakoś przyspieszyć moje ślimacze tempo oczyszczania gleby z kamieni

A małżonek glebogryzarkuje mi warzywnik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies