Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:15, 26 kwi 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:15, 26 kwi 2012

Do góry
Moje zaległe "nowości" sobie przyjechały, będą do donic. Są malutkie i zgrabniutkie Widać, że rosną.

Moje roślinki 10:12, 26 kwi 2012

Do góry

Moje roślinki 10:11, 26 kwi 2012

Do góry
Na dzień dobry

Ogród Ewy :) 10:09, 26 kwi 2012

Do góry
A wiesz, że nawet ich nie podkarmiam niczym, rosną same z siebie, w kupie siła

Susan też ma już mnóstwo kwiatów.

Całkiem okazały krzew się zrobił, trochę go podcięłam dołem, wolałabym drzewo niż krzew.

Ogród Dominiki 09:56, 26 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Połączenie doskonałe. Czy to kłosówka, ta świeżo zakupiona?

Tak, to ten najnowszy zakup: kłosówka miękka. Trochę gęsto ją posadziłam, ale ma tworzyć małe kępki, więc jeśli zacznie się mocniej rozrastać, to część przesadzę w inne miejsce.

Domi zaglądam do Ciebie codziennie!!! Co za widoki!!! Piękne jest to połączenie ...jesteś niesamowita Gratuluje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:50, 26 kwi 2012

Do góry
Z najlepszymi życzeniami, przede wszystkim spełnienia marzeń ogrodowych

Ogród Leny. 09:46, 26 kwi 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Uwielbiam białe tulipany, a te Twoje są po prostu prześliczne!!!

Widziałam też zmiany na rabacie przy wejściu. Super działasz i jak patrzę na inne części Twojego ogrodu, to jestem pewna, że będzie pięknie
Zakupy przez internet 09:42, 26 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Tinka chyba chciała zobaczyć truskawki Elen, oto one kupiłam 6 sztuk, dwie dostała moja "duża" sąsiadeczka

druga sprawa nie kupować w tym sklepie , sadzonki suche, pomylone rośliny zamówiłam irysa i zamiast kłącza wcisnęli mi cebulkę chyba od irysa, twierdząc,że nie u nich kupowałam, nie uznają reklamacji nie warto sobie nimi zawracać głowy http://allegro.pl/show_item.php?item=2257637293

Nie,to nie ja prosiłam o pokazanie.Ja też kupiłam sadzonki truskawek 'Elan'w sklepie Florini,ale nie wiem co się stało nagle zaczęły więdnąć,chyba przelałam...Czy jeszcze je uratuje?
Ogródek przy wjeździe na posesję 09:34, 26 kwi 2012

Do góry
MartaS napisał(a)
Witajcie
Beta dalej mam zielone przed oczami ale jeszcze nie zidentyfikowałam co to

dziękuje za odwiedziny Pani Danusiu- jak miło że i Pani u mnie zagościła Ogród Pani to dla mnie marzenie ale niestety nie do osiągniecia, ilekroć go oglądam tym bardziej sie o tym przekonuje . zastosowałam się do porady i mój planik ma teraz 5 wiśni, pod nimi jakies czerowne krzewinki, ale dalej nie wiem co posadzić koło nich, coś by mi pasowało żółtego zeby było kolorowo, moze trzmieliny albo jeszcze coś innego? ale żeby w zimie tez coś ze śniegu zielonego wyglądało

Co zrobić jeszcze z tym słupem, na razie jest tam pnąca róża tylko musze jej lepszą podporę zrobić, czy moze wsadzic tam coś innego?

No widzisz od razu lepiej
Ogródek Hanusi po zimie 09:33, 26 kwi 2012

Do góry
Haniu miłego dnia i pytanie, bo Ty będziesz wiedziała
Co to za grzyby, pełno mam tego w korze, chyba w niej była grzybnia..
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:33, 26 kwi 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Dzień dobry Ewciu, widzę, że wiosna u Ciebie ruszyła na całego. Muszę i swoje tulipany popstrykać i dodać do mojego wątku, bo też już pięknie kwitną.
Na weekend prawie letnie upały zapowiadają, deszczu popadało, więc przyroda powinna wybuchnąć, ale się cieszę

Basiu, w tej chwili w ogródku najbardziej mnie cieszą właśnie tulipany

Ogródkowe perypetie:) 09:31, 26 kwi 2012

Do góry
Cisy, które były wąskie a wysokie posadziłam jako tło dla róż, są przed nimi. Rabat już zaczęła się poszerzać, tzn, zdzieram z niej darń. Dalej w prawą stroną planuję choine kanadyjską i serba.

Maleństwa, ale trudno takie maja rosnąć i już. I właśnie jak posadzę choiny to między cisem a nimi powstanie przestrzeń, w której wstawiłabym lustro, zamontowane na drewnianym ogrodzeniu może.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 09:21, 26 kwi 2012

Do góry
karolciab93 napisał(a)
a co sądzicie o moim rh ? rosnie juz kilka dobrych lat ale ani razu nie zakwitl .. mial odpowiednia ziemie, stosuje nawoz w granulkach zaczelam tez ostatnio opryskiwac liscie florowitem .. juz sama nie wiem co jest nie tak .. na pakach ( o ile to sa paki a nie znow nowe liscie...) jest bialy nalot a liscie od spodu sa brazowe .. co to moze byc ?
zblizenie co prawda troszke rozmazane..

i w calosci..

Karolciu - zweryfikuj sobie te informacje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/121-rozanecznik-rhododendron?page=44

Ale czy to nie jest po prostu szara pleśń? Zdjęcie faktycznie jest nieostre ale wydaje mi się że widzę i szary nalot u podstawy pąka. Miedzian 50 WP - nawet 2 * w tygodniu i po tygodniu - jeszcze raz.
Środek dozwolony w uprawach ekologicznych.

To są zdecydowanie piękne pąki kwiatowe.
Pogaduchy skowronków 09:17, 26 kwi 2012

Do góry
Patrzę i oczkom nie wierzę
Może Jola już pędzi na rowerze?
A Hania nasz skowronek podstawowy
Wybrał się do ogrodu na łowy ?

Danusia listę twardo podpisuje
Wiadomo - nad stawem przesiaduje.
Pogodę jak rybie oko nam zafundowali
Wszyscy w terenie ? To się bardzo chwali.

Ogródek przy wjeździe na posesję 09:13, 26 kwi 2012

Do góry
Witajcie
Beta dalej mam zielone przed oczami ale jeszcze nie zidentyfikowałam co to

dziękuje za odwiedziny Pani Danusiu- jak miło że i Pani u mnie zagościła Ogród Pani to dla mnie marzenie ale niestety nie do osiągniecia, ilekroć go oglądam tym bardziej sie o tym przekonuje . zastosowałam się do porady i mój planik ma teraz 5 wiśni, pod nimi jakies czerowne krzewinki, ale dalej nie wiem co posadzić koło nich, coś by mi pasowało żółtego zeby było kolorowo, moze trzmieliny albo jeszcze coś innego? ale żeby w zimie tez coś ze śniegu zielonego wyglądało

Co zrobić jeszcze z tym słupem, na razie jest tam pnąca róża tylko musze jej lepszą podporę zrobić, czy moze wsadzic tam coś innego?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:07, 26 kwi 2012

Do góry
Marzenko sto lat, a z taką energią którą posiadasz to nawet dwieście lat. I by Ci jej nigdy nie zabrakło

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:04, 26 kwi 2012

Do góry
Muszę zniechęcić wszystkich do zakupów pod tym adresem http://sklep.szkolka.radom.pl/category/gospodarstwo-szkolkarskie
To co wczoraj otrzymałam, to oszustwo! Proszę zobaczyć jaka informacja jest podana przy zakupie żurawki http://sklep.szkolka.radom.pl/zurawka-lime-marmalade-heuchera-hybrida-lime-marmalade.html . Podają pojemnik C2, czyli 2 litrowy i tu nie oszukują, bo taki otrzymałam, ale żurawka została posadzona do niego chyba tuż przed wysłaniem. Nie ukrywam, że zakupiłąm licząc na dorodne okazy, bo żurawka w C2 rzadko się trafia. Pozostałe rośliny na trzy z plusem. Tylko kocimiętka i powojnik Arabella wyglądają na takie co rosną w swoich pojemnikach wystarczająco długo. Cisy repandens miały być wg opisu od 5 do 15 cm, ale ja się załapałam chyba na same 5 cm.

Początki w Kruklandii 08:58, 26 kwi 2012

Do góry
Marzenko to wszystko jedno i to samo
Tu akurat zdjęcia jeszcze bez świerczków....

ogrodoweimpresjejolki 08:57, 26 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.

Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).

Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...

Ja szperam po książkach, cześciej niż w internecie.Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies