Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:49, 31 maj 2012

Agatko dzieki! Kupowac bede dopiero koncem lipca - jak wroce z urlopu. Chyba ze kupie doniczkowe - chyba rzeczywiscie lepiej, skoro taka sama cena. Dzieki za linka, poczytam...

Dzieki za info dot wklejania linkow... nie lubie jak cos nie dziala zwykle to wyrzucam

W tym tyg jestem sama, M w Warszawie. Wiec z robotek ogrodowych nici - bo nie zostawie Mlodej samej w domu, boje sie. I za chlodno jest zeby cale popoludnie biegala po dworze... ale jutro M wraca W sobote jade rano na bazarek i do Konstantynowa do p. Ciepluchy. Sasiadka ma wziac przyczepke, jedziemy razem. Ona po 10 Rh, ja po swierka Inverse

Kanciki wypadaloby zrobic (eh Justynko , skonczyc nowa rabate, spryskac czeresnie i jablonke i roze przeciw mszycom - bo cale poskrecane... a bukszpany przeciw miodowce... kiedy ja to zrobie??
Agacia 20:04, 31 maj 2012

popcarol napisał(a)
... kiedy ja to zrobie??

hehe, znam to, znam to!
shrekol 20:46, 31 maj 2012

Karolino dbaj o trawnik on dodaje elegancji całemu ogrodowi i miło biegać po zielonej trawce Kup sobie zraszacz masz prosty kształt trawnika więc podlewać będzie prosto
popcorn 21:37, 31 maj 2012

Agatko - ehh... wlasnie posadzilam funkie (trudno bylo je gdzies wsciubic - zwlaszcza ze to te gigantyczne egzemplarze...). Podlalam i ciemno Wyszlam dopiero jak Mloda zasnela, calosc zajela mi jakies 15 minut i ciemno
Moze jutro sie uda Albo w sobote Albo w niedziele Dobrze ze sa niedziele

Przemku - masz racje! Z przodu jednak kawalek trawnika wcale nie rowny, pomiedzy 2 rabatami, ale jakby podlewac rabaty to by im nie zaszkodzilo. Ale za domem - prawie kwadrat - i tu jest pod gorke Pod ziemia jest gruntowy wymiennik ciepla, ktory jest odwadniany, ma wlasna pompe i studzienke. Lalam wode rok temu, M na mnie krzyczal ze mu studzienke zalewa i w ogole bez sensu. Trawa byla ladna, poki nie pojechalismy na urlop. Akurat w sierpniu zdazyly sie 2 gorace bezdeszczowe tygodnie. Jak wrocilam nie moglam na to patrzec, nie bylo czego ratowac
W tym roku wiec odpuszczam, nie bede sie M narazac, zwlaszcza ze planujemy urlop w lipcu Trudno...
bacowa 22:17, 31 maj 2012

Karola
czym pryskasz bukszpany ,?
majkel0326 22:33, 31 maj 2012

Karolina,zdjęcia super.I masz już malutkie cukinie! A na agrest narobiłaś mi apetytu
Krys 22:48, 31 maj 2012

popcarol napisał(a)
Agatko dzieki! Kupowac bede dopiero koncem lipca - jak wroce z urlopu. Chyba ze kupie doniczkowe - chyba rzeczywiscie lepiej, skoro taka sama cena. Dzieki za linka, poczytam...

Dzieki za info dot wklejania linkow... nie lubie jak cos nie dziala zwykle to wyrzucam

W tym tyg jestem sama, M w Warszawie. Wiec z robotek ogrodowych nici - bo nie zostawie Mlodej samej w domu, boje sie. I za chlodno jest zeby cale popoludnie biegala po dworze... ale jutro M wraca W sobote jade rano na bazarek i do Konstantynowa do p. Ciepluchy. Sasiadka ma wziac przyczepke, jedziemy razem. Ona po 10 Rh, ja po swierka Inverse

Kanciki wypadaloby zrobic (eh Justynko , skonczyc nowa rabate, spryskac czeresnie i jablonke i roze przeciw mszycom - bo cale poskrecane... a bukszpany przeciw miodowce... kiedy ja to zrobie??

Karolina przypominam się azalia Narcissflora
mira68 07:51, 01 cze 2012

Karolino jak wygląda miodówka na bukszpanach 3 z Rybnika nie puszczają nowych pędów chyba ponich
popcorn 08:12, 01 cze 2012

Ewo! Mam specjalny nawoz do bukszpanow, kupiony w Lidlu, nigdzie wiecej nie spotkalam. Podlewam a czasem pryskam dolistnie (jak mnie reka nie boli Nie wiem czy jeszcze jest...u nas juz od jakiegos czasu nie widzialam... No i Mospilanem na miodowke...
Majeczko - dzieki! Agresty polecam, mam Invicte i Hinnomaki - bezproblemowe, bez maczniaka
Krysiu - pamietam! 1 szt?
Mireczko u mnie jeden podejrzany, brazowieje Mimo podlewania jak wszystkie inne
Miodowka wyglada tak:

Czubki pedow - liscie zwijaja sie jak glowki kapusty...
popcorn 08:15, 01 cze 2012

Dzisiaj pada! Świetnie, niech wszystko podleje, bardzo sucho już było. Właśnie urwałam sobie rzodkieweczkę i sałatkę z ogródka, idę robic kanapeczki Mniam!
Fajnie że piątek! Jupi!