Widzę, że ona u Ciebie w pełnym słońcu rośnie. Jak reaguje na braki wody? No i czy jakoś specjalnie jej ziemię przygotowujesz? Ciekawe skąd te opinie o trudnościach w uprawie, pewnie z powodu wypadania zimowego.
Witajcie, z moimi horrensjami jest źle i robi się coraz gorzej. Zaczęło się od jednej a teraz coś łapie cały szpaler rosli. Choroba postepuje bo zaczyna atakowac kwiaty. Liscie schną od dołu ku gorze. Pomóżcie, bo sama nie wiem co to. czy to chloroza czy szara pleśń? Od wiosny raz były nawożone. Dziękuję
Monia pieknie tu! A dobrze,że hortki opisujesz- tez mam Sundae Fraise ale zapomniałam ją wymienic w moim spisie
Twoje hortki to w ogóle okazy. Czekam na ich rozkwit
Dalie do pochwały Powiedz im, że ciocia Zuza jest z nich zadowolona
A co tam chowasz w lewym dolnym narożniku zdjęcia? Ja to taka sroczka jestem na dodatki i wszędzie wypatrzę
W tym roku też je domawiałam i chyba po raz pierwszy przyszły nie pomylone. Pewna jeszcze nie jestem, bo mają po jednym małym kwiatku, ale przynajmniej kolor się zgadza. Poprzednio dostawałam zupełnie inne odmiany. Helen strasznie dziękuję za kłosowca. Przez zimę trochę mi wypadło, ale dalej cieszy moje oczy.