Właśnie ogłaszam powrót z atrakcji. Niestety nie było warunków do pstrykania zdjęć, bo była telewizja lokalna....i babcia im pod nogami by się plątała.Dałam spokój.Jeden tańczył poloneza pod muzykę z ,,Pana Tadeusza''A drugi brał udział w balu z bajki o Kopciuszku.Obydwaj z pannami w tańcu,uwijali się lepiej niż tancerze w balecie!
młodszy
starszy
Po występach trafiłam do jednego z nich na obiad i miałam pogadankę o przedogródku.Córka kupiła mieszkanie z ogródkiem i przedogródkiem,w domu 2-rodzinnym. I teraz jest na etapie urządzania,i mieszkania i ogrodu,Ogród po starszej,schorowanej osobie samotnej,zarośnięty podagrycznikiem i paprociami.
Oj,będzie wojna u niej!
Od dołu - lub od góry Cis na pniu, od niego zawijasek - hortensja silver dollar, miskant, hortensja, a dalej kompozycja z różnej wielkości kul bukszpanowych - między nimi może bym dał tojeść rozesłaną aurea?
"Ma duże kielichowate kwiaty w odcieniach różu, fioletu i czerwieni. Wymaga stanowiska jasnego ze światłem rozproszonym. Podlewamy ją obficie na podstawkę, unikając moczenia kwiatów i liści, bo łatwo powstają na nich jasne plamy. Po kwitnieniu roślinę wyrzucamy, choć niektórzy zasuszają ją i przechowują bulwe do stycznia. Posadzona wtedy do świeżej ziemi i pielęgnowana ponownie zakwita"
Informacje z miesięcznika "Magnolia"
a to moje dwa okazy, pozostałe dwa dopiero mają pąki. Rozmnazam ją przez liscie , szybko rosnie i kwitnie na prawde pięknie ! Jeden z okazów (ten ktory ma wiecej pakow) jest starszy z zasuszonej bulwy . Ilosc pakow i kwiatow jakie wytwarza na prawde zacheca do posiadania tej rosliny nie sposob oderwac od niej oczu jak zakwitnie
to własnie okaz rozmnozony z liscia
Dzisiaj zakończyłem pracę przy realizacji nowego projektu. Jestem zadowolony bo spełnia moje oczekiwania a "winna" jest temu Danusia. Cis na pniu zostal wpasowany między kule bukszpanowe, które musiałem trochę poprzesuwać i dołożyłem 4 najmniejszą kulkę a cisy podsadziłem trzmieliną EG