Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

weronika77 18:16, 16 maj 2012

Dajana zajęta wykańczaniem domu. Widziałam na "extradomu" super kolor tynku z niebieskim odcieniem i białe detale. Dzielna pracusia.
Bogdzia 22:51, 17 maj 2012

Niech kończy i w końcu trochę odpocznie.Pozdrówka Dajanko.
dajana 23:14, 19 maj 2012

motylla napisał(a)
Dajano, wpisuję się, żeby mi wątek nie umknął. Jesteś cudowną, ciepłą osobą - podziwiam Cię za decyzję o podjęciu wyzwania, jakim jest niewątpliwie taka przeprowadzka. Ogrom pracy, którą wkładasz w realizację marzeń bardzo mi imponuje i trochę stawia do pionu. Będę u Ciebie częstym gościem. Pozdrawiam serdecznie...

Mam nowego gościa !jak miło Witam cię serdecznie Małgosiu wpadaj kiedy tylko zechcesz sprawisz mi swoją wizytą wielka przyjemność Dziękuję za miłe słowa .To prawda ze uparcie dążę do marzeń do ich spełnienia Nie jest to łatwa droga i doprawdy nie wiem skąd biorę na to siły Myślę że siła tkwi w pragnieniu z pomocą kogoś z innego świata .Wiara daje moc i nie wolno się poddawać,, pomimo przeciwności losu .Chyba mam szczęście bo mi się udało Za dwa tygodnie przeprowadzam się do swego domku .zbudowałam go bez pomocy,.....) To moje największe dzieło w życiu i najtrudniejsza do niego droga .Jeszcze nie wiem co czuję, dopóki nie prześpię w nim pierwszej nocy .Wciąż nie wierzę ze to koniec ..Serdecznie cię pozdrawiam
dajana 23:30, 19 maj 2012

Wiem ze to nie forum budowlane ale to zdjęcie jest dla Bogdzi
Jeszcze nie skończony dojdą trasy z drewna i barierki .Dzisiaj impregnowałam drewno na tarasy malowałam listwy i tak codziennie .Nie żałuję Bogdziu .Jakie kwiaty widzisz wokół mojego tarasu?
dajana 23:35, 19 maj 2012

Widzisz tą dziurkę po lewej stronie u góry. Wiesz kto ją wygryzł ? kuna wprowadziła się przede mną.Jaka spryciula ,niech sobie mieszka ale niech nie niszczy mojej pracy bo ją złapię bezpiecznie i wywiozę na drugi koniec Polski
Bogdzia 21:32, 24 maj 2012

ja bym jednak kunę eksmitowała. mam w pamieci jak zamieszkała w domku sąsiadów i nie wiadomo dlaczego zdechła, pół roku nie mogli sobie z tym ,,zapachem" poradzic.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Nieustająco. Domek śliczny, a kwiatków nie chcę Ci narzucac bo sama pewnie wiesz jakie będziesz chciała. Oczywiście przy tarasie te najbardziej ulubione.Czekam niecierpliwie na wiadomośc: ,,Już mieszkam", ,,Juz spałam"Pozdrówka.
hanka_andrus 22:38, 24 maj 2012

Dajano,kuna z wyglądu miła jest,ale jak się zadomowi,to potem, d gniazda z małymi różne specyficzne spożywki ciągnąć będzie,a i odpady z tego do mile pachnących nie należą.Wypraszaj gościa.
Trzymam kciuki za finalizację robót.
weronika77 23:16, 25 maj 2012

dajana napisał(a)
Jeszcze nie skończony dojdą trasy z drewna i barierki .Dzisiaj impregnowałam drewno na tarasy malowałam listwy i tak codziennie .Nie żałuję Bogdziu .Jakie kwiaty widzisz wokół mojego tarasu?

Dajano, pamiętam, że gromadziłaś róże w białych i różowych kolorach, do róż pasują powojniki białe i niebieskie, lawenda lub szałwia niebieska, trochę zieleni bukszpanów i białe hortensje Anabelle i Lime Light.
Białe i niebieskie bratki, a wczesną wiosną niechby kwitły niebieskie poduchy floksów szydlastych i białe wczesne tawuły,a może białe bzy, i kalina, białe duże fiołki i konwalie...Może też biały żwirek w pobliżu Twojej niebieskiej ławeczki?[
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/152828/original.JPG[/img]
Przepraszam, że się wymądrzam niepytana, a zdjęcia po wykorzystaniu mogę wyrzucić, żeby Ci nie robić bałaganu. Popatrz, bo wiele roślinek mogę dla Ciebie już doniczkować. Pozdrawiam i dobrej nocki.

Floksy szydlaste są niebieskie, różowe, białe, karminowe.

Białe duże fiołki są ozdobne z kwiatów a potem z liści. Obok biała skalnica.

Niebieskie poduchy z żagwinów

Milka 23:19, 25 maj 2012

dajana napisał(a)

Ale uroczy ten twój dom i finisz coraz bliżej; trzymam kciuki, aby wszystko poszło jak najlepiej;
kunę trzeba gonić; u nas była na strychu i tłukła się okrutnie, potem w nocy do sąsiada i kury mu wybijała, aż pewnego razu przepadła, chyba pod auto wpadła!
pozdrawiam Dajano
dajana 18:30, 08 cze 2012

Jestem dziewczynki !! Witam was wszystkie bardzo cieplutko z mojego domku Juz mieszkam ,nie tak moze jakbym chciała ,,ale co mi tam,, ważne że mam juz tylko jeden dom,, internet i Was serdeczne koleżanki )Jesli chodzi o kunę to spryciara z niej niesamowita .Kupilam klatkę dwustronną na allegro włozyłam jajko kurrze ,,wszystko w rekawicach,, specjalnej odziezy a ona ma w nosie to jajko .Wnosi mi jakies piora czyli martwe ptaki Nie chcę jej zrobic krzywdy ale ona sie nie wyprowadzi sama .Dzisiaj ostrzygłam moją Moli (pies) wlożyłam w dziurę jej sierśc może poczuje niepokój i sobie pójdzie Odrapała mi calą podbitkę Nie widziałam jej ale wiem ze tam siedzi bo codzienie są jej ślady .Mysle ze czeka mnie długa droga aby sie jej pozbyć Miszkanie na wsi jest super pomimo bałaganu ktory nadal jest ,,niestety fachowcy mnie zwodza i robią w konia Nie mam do nich siły ! jadę teraz po chleb ,,wrócę niebawem