Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w lesie 13:00, 19 kwi 2012

Do góry

Juzia! Specjalnie dla Ciebie! Irona już znasz a to Maiden
Początki w Kruklandii 12:53, 19 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

moja faworytka
Zakupy przez internet 12:49, 19 kwi 2012

Do góry
dzisiejsza przesyłka od Pietrzykowskiego tak wyglądają po rozpakowaniu były pięknie zapakowane, nawodnione wszystko musiałam rozpakować a było tego 3 warstwy i wszystkie są w b. dobrym stanie, teraz muszę to wszystko wsadzić do ziemi
Ogród Sylwii od początku :) 12:44, 19 kwi 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 12:41, 19 kwi 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mój ogród .....Za piękne kwiaty i moc ciepłych słów ......
A to dla Wszystkich ogrodowiczan z pozdrowieniami

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:29, 19 kwi 2012

Do góry
Wiśnie umbraculifera ładnie przezimowały:

Maleńkie nadal hortensje limelight ładnie rosną - muszę kupić magiczną siłe i je podlewać Kwiatów w tym roku i przyszłym pewnie nie będzie, ale niech rosną

Liliowce dają czadu, mam nadzieję tulipany między nimi zakwitną nim te pierwsze zarosną okolicę

Ciemierniki mimo chłodu kwitną nadal:

Fiołeczki nieśmiało też - chociaż większość odbudowuje listki, bo zmarzły w zimie... wyjątkowo źle przezimowały w tym roku:

Bergenie zbierają się do kwitnienia - ale tylko te rosnące od 3 lat. Te przesadzane na żwirek w ubiegłym roku nie kwitną...

Piwonia od Babci zabiera się do życia:

W warzywniku rabarbar:

Bób:

A groszek chyba coś gryzło pod włókniną...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:25, 19 kwi 2012

Do góry
Trochę wiosny w ogródku

Dereń jadalny zadomowił się w donicy - dla Przemka (Shrekola):

Porzeczka czerwona na pniu niedługo zakwitnie:

Agresty na pniu już kwitną

Jabłonka niedługo:

Tulipanki nadal pochowane, choć coraz większe te pąki

Pomarznięte, ale mimo to nieśmiało kwitnące szafirki:
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:14, 19 kwi 2012

Do góry
Marzenko gratulacje dla Ciebie kolejnej setki, tyle się u Ciebie dzieje, że trudno nadążyć.

Ogród Sylwii od początku :) 12:12, 19 kwi 2012

Do góry
Sylwio gratulacje takiej ilości stronic w wątku, przyznam że to imponujące, wiem jak dużo czasu zajeło mi przebrniecie tego wątku od początku, chociaż nie ukrywam ze zrobiłam to z dużym zainteresowaniem.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:07, 19 kwi 2012

Do góry
Hej Irenko,
wlasnie wrocilam z ogrodka, zimno niesamowicie, chociaz termometr pokazuje plus 10 stopni... brr...
Mój niby trzyletni, ale maleńki pigwowiec:

I ubiegłoroczne lawendy - z bliska:

I szpalerek (w tle starsze sadzonki, moze w tym roku choc czesciowo zakwitna):

Zaraz zakwitnie brzoskwinia (prawie ja scielismy bo 3 ostatnie lata nie miala ani 1 kwiatka - a teraz prosze

Dla Majki - fotki jagód kamczackich:

Wołoszebnica:

Kwiatki z bliska:

Ogrodnik mimo woli 11:47, 19 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!

Tekst boski........ usmiałąm się Prosze o więcej ....
Dla Ciebie dzisiejsze foto

Dzięki kochana! Foto jak zawsze - boskie aż do znudzenia . Skoro dla mnie, to ustawiłam sobie jako tapetę w kompie .
Ogrodnik mimo woli 11:46, 19 kwi 2012

Do góry
I kanciki i bez kancików...jest różnica Robione po totalnym ciemku....

I na dalszą część dnia coś miłego dla wszystkich pracowitych pszczółek
Ogrodnik mimo woli 11:40, 19 kwi 2012

Do góry

Cudowne to foto!!!!!!
Ogrodnik mimo woli 11:37, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!

Tekst boski........ usmiałąm się Prosze o więcej ....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:13, 19 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, też myślę, że na wyrzucanie jeszcze będzie czas. A roślinki, którym daliśmy szansę pięknie potrafią się odwdzięczyć

Miego dnia

Posłucham was, bo ja to taki szybki Bill, zaraz rach ciach i po ptokach Jola, a ja w lipcu w twoje strony zawitam i chyba się spotkamy, jeśli masz chęć

Tobie też miłego dnia, chociaż ja mam zwroty głowy, chyba błędnik mi się znowu uruchomił, znowu leki

a dla ciebie tulipanek, kiedy tę piękniś w końcu sie otworzy

Już się cieszę na spotkanie Byleby to nie był ostatni weekend lipca, bo wtedy nie ma mnie w Szczecinie

Dziękuję za tulipanka, już jestem spakowana i jadę oglądać swoje. Na razie pogoda rowerowa-działkowa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:10, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dzisiaj zrobiłam sobie małą wycieczkę do szkółki celem obejrzenia zamówionych (przez telefon) serbów, żeby nie kupować w ciemno i ...... niestety tych raczej nie kupię , bo są nieciekawe, a w zasadzie poprostu już przebrane.... pokażę, bo to materiał poglądowy na tym polu, moje zaznaczone białą kartką

wszystkich nie fotografowałam, ale mniejwięcej wyglądają tak - w dolnej części ładne, ale im wyżej tym różnie z przyrostem...:

Byłam po drodze jeszcze w 4 innych szkółkach i sytuacja przedstawia się podobnie - wymiotło. Muszę zmienić kierunek poszukiwań.

Kasiu, u nas z serbami też ciężko, bo podobno od zeszłego roku modne są i wszyscy kupują...
Spośród tych, które pokazałaś na fotkach dałoby się wybrać jakieś ładne sztuki - ale zależy za jaką cenę... Domyślam się jednak, że szukałaś jakichś większych. U nas bywają, ale ceny zawrotne, a takich jak u Danusi w Warszawce, to niestety nie uświadczysz.
Owocnych poszukiwań Ci życzę !

cześć Agnieszka ciekawe dlaczego są modne )))
Na tym szkółkowym polu na zdjęciu rosną różne gatunki, a dla mnie już wybrali i zaznaczyli kartką z nazwiskiem (troszkę je widać na zdjęciu) mniejwięcej żeby równe były, ale...... może i na wysokość będę równe ale to pomiędzy to różnie wygląda, zauważ, że dziwnie wyglądają, na dole zagęszczenie a potem łyso i dłuuugi przyrost... - nie były nigdy cięte. Ostatnio sprzedali 70 sztuk.... więc inni już sobie powybierali ;( cena ujdzie 60 zł/sztuka, ale wolę dać więcej a kupić ładniejsze
W cieniu - zacieniona 11:02, 19 kwi 2012

Do góry
Koleuski czekają na wyjazd...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 19 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękne masz Irenko ostróżki! A lawendy jakie bujne!
Parę dni temu kończyłam obwódkę lawendową, ale moje to takie jednoroczne siewki, ledwo z 7-10 cm może mają, no ale urosną i w tym roku może chociaż się rozkrzewią, bo na kwitnienie raczej nie liczę jeszcze
Dzięki wielkie że o mie pamiętasz, też już mam dla Ciebie w doniczce orliki
pozdrówka!

u mnie lawendy rosną jak szalone i bez problemu, ale na takim suchym miejscu; nawet mam krzaczki, które same się posiały; a wieczorem w innym miejscu dosadziłam jeszcze 20, modyfikuje rabatę z żółtymi różami, dodaję niebieskiego i fioletu, a na mur puściłam wiciokrzewy w kolorze fuksji i listki variegata

twoje i zakwitną i rozrosną się, ale pamiętaj o przycinaniu, w marcu i w sierpniu po przekwitnięciu
[img size=64

i kolejna, 1 szt. ale taka rozrośnięta, średnica 1m
Coleus 10:48, 19 kwi 2012

Do góry

Coleus 10:47, 19 kwi 2012

Do góry
Czekają na wysadzenie do gruntu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies