Wytłumaczę na wątku pani Danusi ktoś pytał jak się nazywa drzewo które pokazała. Danusia odpowiedziała, że nie wie, ale prawdopodobnie "Brandywine". Ponieważ mam 2 sztuki to pokazałam jak wygląda u mnie jeszcze nie zmienia koloru.
Przy okazji pokazałam Red sunset.
10 październik 2019
Jeżeli chodzi o klon ussuryjski nie mam ale jest piękny liście osmiopalcowe bardzo wcięte. U mnie wydmuchow i klony japońskie się nie uchowaj.
Zrobiłam fotki moich klonów są na moim wątku nie śmiałam zanurzać twojego wątku Danusiu. Można porównać wstawiając tego liścia u mnie.
No nie wiem niech ktoś inny rozstrzygnie.
Jest to piękny klon mam 2 szt. Jak za złotówkę to wielkie szczęście bo ja kupowałam 1 m po 90 zł. Dwa sezony siedziały w ziemi i ani drgnęły w tym roku ruszył jeden z przyrostem ok 1 m. Drugi drgną 10 cm.
Przez cały sezon ma ładne liście ogonki czerwone liście jasna ostra zieleń. Na młodych pędach kora jest bordowa. Jesienią przepiękny kolor. Moje jeszcze zielone
Jeszcze podobny jest "Red Sander" - u mnie już zmienia kolor.
Jeden i drugi polecam kupić.
Sprawdzę jutro u mnie liście czy to Brendy.
To kolosy z natury, ale u ciebie zdrowe te kolosy. U mnie w tym roku grasuje plamistość na palcach jednej ręki można policzyć które bez plamistosci. Nawet z atestem.
Przycinam platana aby się zagęścił bo szybko rośnie i ma luźna koronę.
A kiedy sądzisz te wrześniowe lilie może ja też w przyszłym roku posadzila we wrześniu też potrzebny zapach
A dziękuję pierwsza fota to druga część ogrodu granicą świerku serbskie. Druga fota to część przy domu.
Dorotka nie jest tak źle. Są liście ale nie jest to tragedia lubię grabić. Raz w tygodniu eM kosiarka traktorkiem przejedzie ja podgrabiam 10 kin i gotowe. Ja grabie w czwartki najgorsze to odkurzanie skalniaka.
Liści jest sporo. Dzisiaj wiatr to rozsiewa równo.
Piękny widok z trawnika, zachowana piętrowość roślin, można się gapić w tę stronę bez końca.
W ubiegłym roku chciało mi się kupić brzozy, ale jak sobie przypomniałam ile Ty masz tych liści i jak długo one opadają to dobrze, że mi się odechciało. Mam przed domem dwa rzędy brzozowego lasku i widok piękny przez cały rok.
Chodzi mi o tą hortensje na tej focie w lewym rogu na tle drabinki to wanilla... ona jest na pniu? Czy tam rośnie jeden krzak czy więcej bo bardzo ladna gęsta.
Hortensje na pniu masz na myśli pewnie Vanilla Fraise, ale mam też na pniu Magical Moonlight i Limelight. Gałązki przywiązuję do palika, dlatego tak sztywno stoją i nie łamią się dzięki temu.
Obwódkę mam z begonii. Kupuje co roku wiosną gotowe sadzonki.
Pięknie wszystko wygląda. Hirtensja najwyzsza jaka bujną to wanilla? Długo już u ciebie jak ja przycinssz że taka sztywna.
Jeszcze obwódka z niecierpkow mi się podoba to wysiane przez ciebie czy kupione. Chodzą za mną niecierpki tylko nie wiem od czego zacząć i kiedy.
Hortensja Princes.... Piękna jaki piękny układ kwiaty.
Ja nie moge narzekac na szkółkę zawsze przychodzą ładne sadzonki. Te zamówiłam wczesna wiosną i przyszły od razu pod koniec kwietnia a to za wcześnie dla rozchodniki w. Już się wycwanilam nie można zamawiać roślin wcześnie bo przychodzą nędze w doniczkach.
Ale ten mój rozchodnik 3 sezon i taka bida widocznie albo taka jego uroda, że tak powoli dochodzi do pięknego krzaka albo w złym miejscu posądzony. Przesadzę do ziemi kompostowej może ruszy z kopyta.
W ogóle jest bardzo ładny.
A po co ci zabawa w sianie .Ja nigdy nie wysiewałam ale trafiam w ogrodzie na siewki. Elu co do zdjęć to się zobaczy. Jutro coś
cyknę jak znajdę chwilkę.
Tam gdzie kupowalam na stronie Albamaru jest kilka fotek to rośnie pięknie.i dlatego sie skusiłam. Przesadze na wiosnę i zobaczę może to nie miejsce dla niego. "Oriental Dancer" Sedum - zobacz jaki ładny.