Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 14:57, 10 mar 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
To będzie moje pierwsze hortensjowe cięcie i boję się żeby im nie zaszkodzić. Luki też coś pisał że będzie dzisiaj ciął a pochodzi z moich okolic więc może też się zdecyduję.

myślę, że nic im nie będzie, u mnie już paki nabrzmiałe
Nadzieja na piękny ogród 09:55, 10 mar 2015

Do góry
Ja dzisiaj z hortkami się wstrzymuje, wytrzymam jeszcze te kilka dni. Jutro ma być ochłodzenie, a to też moje pierwsze hortensje. Tnę w przyszły poniedziałek
Moja codzienność - ogród Oli 09:27, 10 mar 2015

Do góry
To będzie moje pierwsze hortensjowe cięcie i boję się żeby im nie zaszkodzić. Luki też coś pisał że będzie dzisiaj ciął a pochodzi z moich okolic więc może też się zdecyduję.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 09 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
W sumie dzisiaj nic konkretnego nie zrobiłem. Pół dnia męczyłem się przy rozkładaniu linii kroplującej, ojj wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi nie raz.

Za to latem zamiast stać z wężem godzinami będziesz podziwiać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:16, 09 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)

W sumie to nie mam już co robić w ogrodzie bo wszystko najważniejsze już zrobiłem. W przyszłym tygodniu zakopywanie rur i chyba zacznę zdzierać darń pod nową rabatę.

Jaki z ciebie pracuś. Ledwo wiosnę ogłoszono, ty już masz wszystko zrobione
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 09 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Agato w sumie to się zastanawiam czy już nie ciachnąć bo zapowiadane mocne przymrozki w prognozach długoterminowych gdzieś zniknęły i chyba jak jutro wpadnę w wir cięcia to wszystko wytnęt

Ja też się właśnie zastanawiam nad cięciem jutro, boje się trochę bo to moje pierwsze hortensjowe cięcie i nie chcę im zaszkodzić. Niby nie ma już być mocnych mrozów ale temp ma spaść jeszcze do - 1.
Ogród przydomowy - Hosty 21:43, 09 mar 2015

Do góry
To z chęcią prosiłbym namiary na pw. I jeszcze zapytam jaki filtr najlepiej wybrać do linii kroplującej.

Turzyce kupiłem ostatnie w bylinowym. Zamawiałem też przez internet, ale tego miejsca nie polecę bo z 10 zamówionych rosną już tylko 2
Z trawki.pl w tym roku Carexy dostał już Przemek(zdjęcia) Bardzo ładne okazy i sam się zastanawiam nad zamówieniem tam kilku sztuk
Ogród przydomowy - Hosty 21:21, 09 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Posadziłem tą turzyce w zeszły roku u siostry w murowanych donicach na tarasie. Nie były niczym okryte i poza obeschniętymi końcówkami przezimowały bardzo dobrze.

Carexy zamawiałeś przez internet, widziałem je w sklepie trawki.pl.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:17, 09 mar 2015

Do góry
Ewo poszło

Kasiu no widzisz takie paskudne robactwo, a jak ułożyło Ci życie No i niech ktoś powie, że natura nie ma wpływu na nasze życie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:13, 09 mar 2015

Do góry
W sumie dzisiaj nic konkretnego nie zrobiłem. Pół dnia męczyłem się przy rozkładaniu linii kroplującej, ojj wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi nie raz.
Pierwsze krokusy zakwitły, ale fotki jutro.

W sumie to nie mam już co robić w ogrodzie bo wszystko najważniejsze już zrobiłem. W przyszłym tygodniu zakopywanie rur i chyba zacznę zdzierać darń pod nową rabatę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 09 mar 2015

Do góry
Gabrysiu no niestety o niektórych wiem, ale chyba nie chce więcej znać Czasem życie w nieświadomości jest wygodniejsze Jednak najbardziej zawsze mnie bawi instrukcja mycia rąk w lokalach gastronomicznych, spożywczych itp.

Ewo oczywiście zaraz wyśle

Kasiu coś w tym jest bo kiedyś jak widziałem pędraka to aż mnie trzęsło. Teraz spokojnie łapie w paluchy, ale obowiązkowo w rękawiczkach
Chociaż przed chrabąszczami majowymi nadal zwiewam co jest bardzo zabawnym widokiem, paletka z gęstym oczkiem wieczorami to moja podstawowa broń

Agato w sumie to się zastanawiam czy już nie ciachnąć bo zapowiadane mocne przymrozki w prognozach długoterminowych gdzieś zniknęły i chyba jak jutro wpadnę w wir cięcia to wszystko wytnę
Moje zmagania ogrodowe 21:05, 09 mar 2015

Do góry
Luki, dokładnie - takie maleńkie a z pokoju na piętrze każdego nowego wypatrzę
Mira, dziś zdjęc nie robiłam, bo już się robilo ciemno, ale mam zdjęcia larw z zeszłego roku. Jajek nie mam, bo są podobno bardzo malutkie.
zeszłoroczne z 07.03

Jutro mogę dostarczyć nowych zdjęć, bo jak będzie ładnie to pobawię się w kreta i poryję trochę
Moje zmagania ogrodowe 20:19, 09 mar 2015

Do góry
Potężna dawka wiosny Krokusy to takie maleństwa, a mimo to ile potrafią dać radości.
Ogród przydomowy - Hosty 20:15, 09 mar 2015

Do góry
Posadziłem tą turzyce w zeszły roku u siostry w murowanych donicach na tarasie. Nie były niczym okryte i poza obeschniętymi końcówkami przezimowały bardzo dobrze.

Co do oczek nie ukrywam, że za nimi nie przepadam, chyba że są bardzo duże, ale przy takich mnóstwo pracy. Jakiś elemnt wodny kula itp mnie jak najbardziej przekonuje, a jeżeli przybędzie miejsca dla roślin to tym bardziej

Ta hurtownia z nawadnianiem, o której wspominałeś to stacjonarna, czy mają też sprzedaż wysyłkową?
Ogródek Iwony 19:56, 09 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko nie rozkręcaj się aż tak bardzo na dzielenie roślin jeszcze za wcześnie.
Czekam na seans

Edit: Czy ja dobrze pamiętam... mówiłaś, że nie masz z czego wizytówki zrobić dobry żart Wyszła super.

Łukasz, skusiły mnie dziś żurawki, wykopałam tylko jedną na podział. To te żelazne, palace purple, co tak dobrze wyglądają po zimie.

Tak swoją drogą szybki jesteś. Ledwo zalinkowałam wizytówkę, ty już ją skomentowałeś. Fotek miałam dość, problem był z wyborem tych 50 zdjęć. Nie liczyłam, ale chyba trochę przekroczyłam limit tak, jak wszyscy.
Na szczęście u mnie wiosną 2014 roku nie było jeszcze tulipanów, to fotek wiosennych było mniej
Ogródek Iwony 19:21, 09 mar 2015

Do góry
Iwonko nie rozkręcaj się aż tak bardzo na dzielenie roślin jeszcze za wcześnie.
Czekam na seans

Edit: Czy ja dobrze pamiętam... mówiłaś, że nie masz z czego wizytówki zrobić dobry żart Wyszła super.
Ogród przydomowy - Hosty 19:17, 09 mar 2015

Do góry
W końcu dotarłem do Twojego wątku, chociaż od dawna podglądam po cichu
Co będę dużo pisać kolekcja host jest imponująca i bardzo lubię te rośliny, a ogórd bardzo mi się podoba.
Niektóre Twoje byliny na pewno też pochodzą z tego samego miejsca co moje bo właściciele z bylinowego wspominali o Panu z Cz-wy z dużą ilością Funkii

Z linią kropkującą też dzisiaj walczyłem i myślałem, że zdecydowanie szybciej się z tym uwinę, a jeszcze nie skończyłem. W sumie to muszę sobie kilka złączek i innych domówić. Stwierdziłem, że jak już będę kopać to zrobię sobie kranik w drugiej części ogrodu
Moje marzenie - mój ogród - proszę o pomoc w jego tworzeniu :) 14:57, 09 mar 2015

Do góry
Ponieważ po wymianie ogrodzenia teren nam się obniżył i były luki pod podmurówką, konieczne było podsypanie całej działki ziemią. Chcąc uniknąć kosztów przywieźliśmy 3 wywrotki ziemi z wykopu... Nie było to dobre rozwiązanie gdyż w wiekszości była to glina... Chciałam to jakoś ratować i posiałam wiosną łubin i wykę żeby wzbogacić trochę podłoże. Wczesnym latem przekopaliśmy je razem z ziemią.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:06, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu , wybierzesz tą linię rabat, która bedzie sie bardzij podobac i komponować z calością. Zdecydowalaś się na proste, bo nie umialaś wkomponować basenu i nic nie gralo. Przy okrąglym basenie luki są na miejscu. Problem tylko, jak to zrobić na wąskiej działce. Ale chyba pan potrafi . Czekam na efekt końcowy. Buziaki
Dziś będę po pracy w ogrodzie pracowac.

Oj Iwonko pan pewnie potrafiNie ma za dużo czasu, bo zaczął się sezon ale coś mi spróbuje rozrysować.
Ma rację, aby nie sugerować się tak bardzo basenem bo to zmienny elemeny.
Ja tak jestem bardziej za prostymi hi,hi.
Sama nie mogę się doczekać.

Miłego pracowania w ogrodzie

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:24, 09 mar 2015

Do góry
Gosiu , wybierzesz tą linię rabat, która bedzie sie bardzij podobac i komponować z calością. Zdecydowalaś się na proste, bo nie umialaś wkomponować basenu i nic nie gralo. Przy okrąglym basenie luki są na miejscu. Problem tylko, jak to zrobić na wąskiej działce. Ale chyba pan potrafi . Czekam na efekt końcowy. Buziaki
Dziś będę po pracy w ogrodzie pracowac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies