Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

ewsyg 21:55, 08 mar 2015

A możesz mi podesłać ?
Katkak 09:14, 09 mar 2015

Zaskakujące jak miłość do ogrodu zmienia chociażby podejście do robali. Jeszcze kilka lat temu na widok gąsienicy dostawałam niemal paraliżu, a teraz zbieram je sobie w najlepsze do ręki (w rękawiczkach ) ciesząc się, że udało mi się łobuzy złapać i wrzucam ptaszkom do karmnika .
Agatan24 11:06, 09 mar 2015

Łukasz ciąłeś już hortensje?
Luki 21:05, 09 mar 2015

Gabrysiu no niestety o niektórych wiem, ale chyba nie chce więcej znać Czasem życie w nieświadomości jest wygodniejsze Jednak najbardziej zawsze mnie bawi instrukcja mycia rąk w lokalach gastronomicznych, spożywczych itp.

Ewo oczywiście zaraz wyśle

Kasiu coś w tym jest bo kiedyś jak widziałem pędraka to aż mnie trzęsło. Teraz spokojnie łapie w paluchy, ale obowiązkowo w rękawiczkach
Chociaż przed chrabąszczami majowymi nadal zwiewam co jest bardzo zabawnym widokiem, paletka z gęstym oczkiem wieczorami to moja podstawowa broń

Agato w sumie to się zastanawiam czy już nie ciachnąć bo zapowiadane mocne przymrozki w prognozach długoterminowych gdzieś zniknęły i chyba jak jutro wpadnę w wir cięcia to wszystko wytnę
ewsyg 21:06, 09 mar 2015

Dziękuję bardzo
Katkak 21:11, 09 mar 2015

Bo chrabąszcze majowe zdecydowanie mają w sobie coś odpychającego. Leci to to takie wielkie prosto na człowieka i ani myśli się bać . Chociaż chyba powinnam być im wdzięczna... Mąż opowiadał mi jak kiedyś skutecznie popsuły mu randkę wplątując się ówczesnej wybrance we włosy, która... w panice pobiegła gdzieś hen przed siebie . Gdyby nie one może dziś Krzysiek nie byłby moim mężem...
Luki 21:13, 09 mar 2015

W sumie dzisiaj nic konkretnego nie zrobiłem. Pół dnia męczyłem się przy rozkładaniu linii kroplującej, ojj wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi nie raz.
Pierwsze krokusy zakwitły, ale fotki jutro.

W sumie to nie mam już co robić w ogrodzie bo wszystko najważniejsze już zrobiłem. W przyszłym tygodniu zakopywanie rur i chyba zacznę zdzierać darń pod nową rabatę.
Luki 21:17, 09 mar 2015

Ewo poszło

Kasiu no widzisz takie paskudne robactwo, a jak ułożyło Ci życie No i niech ktoś powie, że natura nie ma wpływu na nasze życie
Agatan24 21:48, 09 mar 2015

Luki napisał(a)

Agato w sumie to się zastanawiam czy już nie ciachnąć bo zapowiadane mocne przymrozki w prognozach długoterminowych gdzieś zniknęły i chyba jak jutro wpadnę w wir cięcia to wszystko wytnęt

Ja też się właśnie zastanawiam nad cięciem jutro, boje się trochę bo to moje pierwsze hortensjowe cięcie i nie chcę im zaszkodzić. Niby nie ma już być mocnych mrozów ale temp ma spaść jeszcze do - 1.
Iwk4 22:16, 09 mar 2015

Luki napisał(a)

W sumie to nie mam już co robić w ogrodzie bo wszystko najważniejsze już zrobiłem. W przyszłym tygodniu zakopywanie rur i chyba zacznę zdzierać darń pod nową rabatę.

Jaki z ciebie pracuś. Ledwo wiosnę ogłoszono, ty już masz wszystko zrobione