Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:51, 01 mar 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:50, 01 mar 2012

Do góry
Justyna - jak z zakrętką od frugo

No to begoniami Was podręczę

Borówcowy raj 19:37, 01 mar 2012

Do góry
Przeklej Majke z edycji swojego profilu skrót do swojego ogrodu, bo jest nieaktywny i nie mogę Cię wyszperać. Cieszę się, że ktoś z Poznania tutaj trafił. Ja co prawda rodowitą nie jestem, mój Mż. jest, ale też żem Wielkopolanka i też mieszkam na wsi pod Poznaniem. Wszyscy uciekamy z miast co nie?
Pracy było niemało, w dodatku nikt z rodzinki nie podziela mojego wariactwa, ale nie ogarniam wszystkiego, nie udają mi się cebulowe, czasami doniczkowe na tarasie też, a w domu to już kompletnie nic mi nie rośnie, bo nie mam czasu podlewać.
Tak sobie teraz siedzę i dumam, co by tu zmienić w najbliższej przyszłości w ogrodzie i wymyśliłam coś takiego. Z rabaty takiej szaro-burej, bo zima:

na takie coś (tło jest, trzeba tylko minimalnie coś wysadzić i wsadzić, ale ten przód mógłby być taki):

Pokombinowałam i posklejałam w Gardenpuzzlach. To o tym myślicie? Trochę cisów, bukszpanów, żurawek, trawek, hortensja chyba jedna jest, no i choiny niskie są 3. Czy taki układ stożków i kulek mógłby być. Czekam na opinie.
Początki w Kruklandii 19:25, 01 mar 2012

Do góry
Ogród w Tarnowie 19:02, 01 mar 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Na zachęte, ha , teraz pomyślałam Ryśku zabawię się w detektywa , podjadę pod ogród, " podprowadzę " clematisa i posadzę w moim ogródku, no chyba że go gdzieś wreszcie wypatrzę. i co ty na to ?

Pola, podoba mnie się ten pomysł ! jest tylko jedna przeszkoda, na ogrodzeniu wisi tabliczka z napisem : "uwaga zły pies a gospodarz jeszcze gorszy" ha ha. Żartuję oczywiście ale jeśli uda się coś w tej sprawie zrobić to Cię powiadomię. Pozdrawiam

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 18:58, 01 mar 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:29, 01 mar 2012

Do góry
darunia napisał(a)

Wiosennie ... specjalnie dla Ciebie za rady jakie udzielasz

Piękne - dzięki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:26, 01 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

To co - dobijamy dziś do 900?

Pewnie
Jeszcze troszkę i będzie nowa część .

Sebciu, co to za cudo?

Ale wstawiłeś piękne zdjęcia róż, jestem w niebie .

Nie wiem - jako rabatowe je kupowałem.
Moje poletko 18:22, 01 mar 2012

Do góry
ale ze mie gapa
to paprocie dla Ciebie zamiast kwiecia
to paprocie z duszą - zastałam je na mojej działce
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:22, 01 mar 2012

Do góry
Bożenko, ja uwielbiam wszystkie białe kwiaty. A ty wsadziłaś 40 białych tulipanów??? Ojej, jak to będzie cudownie wyglądać. A lilii jeszcze nia miałaś? Oj to, żałuj. Pachną nieziemsko. Szczególnie trąbkowe Regale. Wystarczy kilka sztuk, a człowiek czuje się jak w raju

Basiu, moje pąki lilii też zżera robal. Teraz już wiem, że to nie jest poskrzypka, tylko niejaką Ostępka lilianka, z którą trudno walczyć, bo nie wiadomo, kiedy dokładnie wylatuje. Próbowałam już wszelkich sposobów. NIc nie daje. Larwy siedzą głęboko w pąkach i nic ich nie bierze. Stosowałam nawet środki systemiczne, też na próżno. Będę musiała chyba zrobić przerwę w tych liliach. Może się te paskudztwa wyniosą.

Haniu, masz jedną lilię?? Jak to się stało? I dlaczego jest tylko jedna?

Celinko, ta Garden Party to faktycznie panna na wydaniu

AniuDS, u nas już wiosna pełną parą Do ciebie też już idzie

Irciu, ta lilia to "White Tiger". Bardzo jasnożółta. Piękna. Taka wiotka, wdzięczna.

Bogdziu, huśtawka to dobra rzecz. Bardzo chyba rozleniwia, co?

Sebku, Irenko, dziękuję za pochwały lilii Ślimaki nie są na szczęście moimi liliami zainteresowane.

Ogród w Tarnowie 18:03, 01 mar 2012

Do góry
Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za "roczek"

Początki w Kruklandii 17:49, 01 mar 2012

Do góry
Nie mam pojęcia....
Ogrodnik mimo woli 17:28, 01 mar 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)
Aniu, nie wiem, czy zaglądałaś na mój wątek. Napisałam Ci tam link, na którym znajdziesz wiadomości o tym, jak pielęgnować, rozmnażać i przesadzać kliwię. Zanim zaczniesz przesadzać swoją kliwię, radzę Ci, przeczytaj wiadomości na ten temat. Pozdrawiam.

Dzięki za przypomnienie, jakimś cudem ucieł mi twój wątek.... ale i tak zawsze co jakiś czas do Ciebie zagladam...
Wstawiam moją kliwię...... moja to chyba Clivia Nobilis, bo jest łososiowa i kwiaty zwisają w dół.... na obrazkach w gooogle widać pojedyńcze rośliny, a u mnie w doniczce dżungla.... W bloku marniała i pozostało się jej tylko kilka listków, po przeprowadzce, jesienią 2008 roku przesadiłam ją do nowej doniczki i tak sie rozrosła, że duża donica za ciasna...teraz aby ją przesaddzić muszę rozbić donicę młotkiem, bo inaczej nei wyjdzie....... Teraz jużtakich głupich donic nie kupuję , co majagórną kawędż zwężającą sie, bo nie ma jak wyjmowac roślin....Patrzyłam na urodę doniczek, a nie na funkcjonalnosć.... A przesadzić chę, bo jej zaczęły żółknąć końce liści..widać na zdjeciu...

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:26, 01 mar 2012

Do góry
Joasiu...w tej smutnej chwili jesteśmy z Tobą...

Ogród Ewy :) 17:19, 01 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zaczął pachnieć kącik różany, na razie kwitną krzewy Mary Rose.

I tego zdjęcia szukałam - znalazłam!!!! Dzięki. Ja tę różę darzę sympatią na odległość, Evo!

Witaj miła mienniczko Ja też ją uwielbiam Bardzo lubie tam sobie posiedzieć szczególnie jak dołączą sie Laguna , Pirouette i Gertruda Pachnie niesamowicie
A jakie są Wasze pomysły? 17:16, 01 mar 2012

Do góry
to tak na początek - dobrze?

chce jeszcze trawy
no i nie wiem co jeszcze żeby nie zaciapać

czy to musi sie czymś "łączyć" z tym co jest obok?

do głowy przychodzi mi żurawka, bergenia, lawenda, runianka, trzmielina?
berberysa cos sie boje przy dzieciach

moze pomiedzy jakieś kule?
a głupia juz jestem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:15, 01 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a to ta jasniejsza

Graham Thomas .
Pogaduchy skowronków 17:14, 01 mar 2012

Do góry
Ale jaja. Skowronki się dzisiaj nie meldowały. Co to za porządki? Przywołuję Was do raportu , dzisiaj 1.03, ptaszki od rana kwiliły za oknem, przywoływały skowronki, a tutaj ani widu ani słychu.

Co za porządki- wstawać, wstawać, bo Was okradną!!!!!!!
Puste pole z wysepką kwiatową 17:00, 01 mar 2012

Do góry
Eluniu, nie daj się chorobie, duuużo zdrówka :*
.

A jakie są Wasze pomysły? 16:53, 01 mar 2012

Do góry

zrobiłam to w garden puzzle i nie umiem zapisać ;/ niby pokazuje jpeg ale go nie ma - bardzo dziwne

w ten pusty róg chce perukowca
z jego lewej hotenscję no i wkleiłam duzego derenie i żółtą pęcherznicę
i jakos to wygladało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies