Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Konstancja30 14:45, 23 maj 2012

moim zdaniem robal to pędrak ... co oznacza, że jesteś w cz....... http://www.youtube.com/watch?v=IAzrKwb2z2g ... niestety ... w zeszłym roku czytałam o całych hektarach zdechłych trawników które podnoszono jak dywan przez to tałatajstwo ... ale spoko pewnie jest na to jakaś chemia ... XXI wiek mamy

http://muratordom.pl/ogrod/pielegnacja-ogrodu/zarloczne-larwy-pedraki-i-drutowce,127_1056.html
bogumila 14:58, 23 maj 2012

Piękna fotka...
KasiaWB 15:52, 23 maj 2012

Piękny widok uwielbiam takie kwiatowe dywany a różowa akacja bardzo ciekawa
Mala_Mi 16:22, 23 maj 2012

bialofiolet napisał(a)

Super bonsai wyszło z akacji! A z akacja ma problem moja teściowa. Kupiła różową, która kilka lat w ogóle nie kwitła, a w tym roku zakwitła na biało. I pyta się mnie dlaczego, a ja pojęcia nie mam.

Bo są akcje które kwitną na biało..też taką mam, ale jakoś biały kolor na drzewie mi nie leży... chciałąm ją wyciąć, ale M sie zbuntował ......wiec uwaliłam ją na jeża..... i jeszcze nie kwitnie z tego powodu w tym roku.... wiec foto z przed kilku lat, takie miałąm pod ręką, teraz to jużdrzewo, a nie taki wypierdek zaraz po posadzeniu..... poza tym akcje ładniej kwitną jak się je wiosna tnie i to mocno.... tak mi powiedział pan w szkółce.... i faktycznie przycinane akcje ładniej kwitną....

No ale najpierw była różowa, a potem stała się biała. Mutację jakąś przeszła? Po wybuchu w Fukushimie?

A widziała, że kwitła na różwo???, czy tylko kupiła akację która miała być rózowa..bo w sklepie też mieszają odmiany.....
majkel0326 16:33, 23 maj 2012

asc napisał(a)
Maja...dalia posadzona do doniczki na początku marca???? Coś mnie pogięło i posadziłam..... i się niestety wybujały do góry...... drugi raz tego już nie zrobię ....

Aniu,to samo stało się z moimi daliami posadzonymi w domu do doniczek.Też już raczej nie będę tak robić,wolę posadzić do gruntu,jakieś mocniejsze mi się wydają.
KasiaBialofi... 16:49, 23 maj 2012

asc napisał(a)

Super bonsai wyszło z akacji! A z akacja ma problem moja teściowa. Kupiła różową, która kilka lat w ogóle nie kwitła, a w tym roku zakwitła na biało. I pyta się mnie dlaczego, a ja pojęcia nie mam.

Bo są akcje które kwitną na biało..też taką mam, ale jakoś biały kolor na drzewie mi nie leży... chciałąm ją wyciąć, ale M sie zbuntował ......wiec uwaliłam ją na jeża..... i jeszcze nie kwitnie z tego powodu w tym roku.... wiec foto z przed kilku lat, takie miałąm pod ręką, teraz to jużdrzewo, a nie taki wypierdek zaraz po posadzeniu..... poza tym akcje ładniej kwitną jak się je wiosna tnie i to mocno.... tak mi powiedział pan w szkółce.... i faktycznie przycinane akcje ładniej kwitną....

No ale najpierw była różowa, a potem stała się biała. Mutację jakąś przeszła? Po wybuchu w Fukushimie?

A widziała, że kwitła na różwo???, czy tylko kupiła akację która miała być rózowa..bo w sklepie też mieszają odmiany.....

No właśnie widziała. I zasadziła taką różową.
Martek 16:50, 23 maj 2012

Ja się tylko przywitam Aniu ,muszę robić dalej ...
Martek 16:51, 23 maj 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Piękna fotka...
Mala_Mi 16:55, 23 maj 2012

Kasiu..to już wyższa szkoła jazdy.....
Cieszę się, że komuś moja pstrokacizna sie spodobała..mnie czasami zęby bolą jak na to patrzę ...
Wczoraj miałam tak.......

A dziś nie ma nic.... podopieczni mojego M. zżarły wszystko ... poleciałam sobie urwać..i obeszłam się smakiem..... Powiedziałam, że ma gonić szpaki, a on co????? Stwierdził, że zabroniłam mocno dokarmiać ptaki ....to sobie musiały poradzić same bez jego stołówki........
Martek 16:56, 23 maj 2012

Naparstnica jak ma bordowe kropeczki to ta moja ulubiona ,jedna z ulubionych
Czy akacja Twoja pachnie ?
Byłam właśnie na zakupach i mijałam akcję o białych kwiatach dawno nie czułam tego pięknego zapachu
Cudnie Anka u ciebie naprawdę ,ale sama chyba wiesz.Ogląda się wszystko jak w botaniku
Muszę iść chociaż słów na to co obejrzałam mam więcej ,ale co ci z nich ...?;
Ściskam
Muszę ci trochę słodzić bo mnie ignora puszczasz ))