Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród :) 09:32, 31 mar 2012

Do góry
A dzisiaj do nas zawitała zima ... pada od rana

I zrobiło się ... biało

Ogród średniowieczny i nie tylko 09:27, 31 mar 2012

Do góry
A w ogrodzie dereń pomału przekwita.... a pierwsze kwiaty już cieszą oczy.

Zielono mi! 09:24, 31 mar 2012

Do góry
Tak mają się moje hortensje. Na święta będzie bukiet.różowości. Co Wy na to?

I brateczki w nowej doniczce.

Oraz w starym korytku.

Poza tym leje, wieje, do ogrodu nie można.
Ogród średniowieczny i nie tylko 09:24, 31 mar 2012

Do góry
Przylaszczki też jeszcze kwitną ale już mniej ich.

widać już zawilce

I jeszcze takie cuś

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 09:24, 31 mar 2012

Do góry
ELL a tak wygląda posiana dziewanna.
polewej jasno-fioletowa po prawej ciemno-różowa.

Jeśli chodzi o orlika to chyba potrzebuje więcej czasu, bo jego nasionka dopiero pękają.
Ogród średniowieczny i nie tylko 09:20, 31 mar 2012

Do góry
Trochę wiosny z najbliższej okolicy Najpierw cebulice które przejęły pałeczkę od przylaszczek.

Krzewy liściaste zimozielone 09:20, 31 mar 2012

Do góry
Proszę - to z obcietego czubka. Ma czerwone korale. Nieco liscie zbrązowiałe.
Ogród w budowie - nieustającej 09:05, 31 mar 2012

Do góry
Gratuluję setki ,a przede wszystkim zakupu oczara

Zakupy przez internet 09:02, 31 mar 2012

Do góry
Tinka napisał(a)

no ładne są ja kupiłam je w ogrody_traw. Nie wiem czy to to samo co trawki.pl. Juro porobie zdjęcia. Dziś nie dałam rady.

Może masz zdjęcia traw po otrzymaniu przesyłki jesli tak,to wstaw proszę

a proszę. wszystkie żywe. Ale Wydaje mi się, że traw moze jeszce nie byc widać. Pani od której je kupiłam powiedziała, że miskanty powinnam jeszce okrywać, ponieważ zostały wcześniej "obudzone"

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:36, 31 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A Monika zatem wszystko przewidziałaś. Rzeźbą już się wcześniej zachwycalam. Gdzie posadzisz te piękne holenderskie kule bukszpanowe?
Stopnie będą ci przy wózku przeszkadzały.. Zrob je przy samym domu, ja mam dwa przed samym wejsciem i niemal znikaja, naprawdę są niewidoczne.

Zobaczymy jak wyglądają w realu, ale chciałam przed domem w rabacie, albo w takie wysokie donice przed wejściem. Zobaczymy co z transportem meblowym na ogród teść mi za 2 tygodnie przyśle. Zapomniałam się pochwalić, że przyjeżdża mój stół na taras i 2 fotele i małe donice "made by teść. Jak biedak się wyrobi to dołoży też te dwie wysokie donice. Uwielbiam ich wysokość. Kule super się w nich prezentują. Tutaj je pokazuję, ale słabo widać.
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:19, 31 mar 2012

Do góry
Na Marzenkę i Agę zawsze można liczyć

Jeżeli chodzi o scieżkę. Najpierw idzie prosta ścieżka około 10 m, a potem zagina się w L w lewo. coś takiego jak niżej tylko z żywopłotem z Cisa. Ten kwadrat z lewej cały będzie otoczony bukszpanem i wypełniony roślinami. W środku albo rzeźba jak tutaj albo drzewo na pniu. U mnie na wprost będzie okno, a nie drzwi. Jak przestanie lać to wyskoczę na zewnątrz i zrobię fotkę od strony ulicy.

Biedni brukarze w tą straszną pogodę pracują. Biedaki.

Aga, wiedziałam, że coś wyskoczy i będą jakieś zmiany, ale ta pozmieniała trochę dużo. Muszę pokombinować i zrobić stopień w 2 miejscach zejścia na trawę bo inaczej będę musiała dowieźć 100 ton ziemi, a tego nie chcę.
Powiem Ci, że Twoje wejście jest naprawdę piękne, więc w sumie na końcu efekt jest ok.
Nasz przydomowy ogródek 08:09, 31 mar 2012

Do góry
Pokażę Wam dalszą część ogrodu do zagospodarowania . Kilka lat temu posadziłem wrzosy w tej ramce i ułożyłem kostkę po ławeczkę (ale wtedy nie było jeszcze Ogrodowiska i jest jak jest. Przy tych metalowych podporach posadzone są 2 róże (przeniesione jesienią ) .W głębi jest piwonia krzewiasta (agrowłóknina czeka w pogotowiu w razie przymrozków ) i do niej myślę dosadzić w sierpniu 2 piwonie które przeniosę z innej rabatki.Przy placyku rośnie śliwowiśnia . Podobnie jak przy wrzoścach zrobię zaokrąglenie i rabatka w głąb ( jak ta żółta piłeczka Barego ) . Na zaokrągleniu marzy mi się hortensja i coś jeszcze aby stworzyć zakątek wypoczynkowy z ławeczką . Ale mam marzenia co ?

Nasz przydomowy ogródek 07:48, 31 mar 2012

Do góry
Cieszymy się bardzo że Wam się podoba i wszystkim dziękujemy.
Agatko to Ty Iwoniczanka z krwi i kości !!! Wpadnij do nas na pogaduszki. Dostaniesz nóż do darni
taki tymczasowy który przerobiłem z łopaty (jak jeszcze nie miałem tego od Danusi ) ale zadanie spełnia bo próbowałem.
Haniu jeszcze raz dzięki za piękne wiersze.
Justynko - obok tej rabatki są wrzosy które okrywam na zimę a śnieg robi pierzynkę . Może będzie podobnie z wrzoścami . Też wspominamy Twoje odwiedziny u nas.
Danusiu - masz podstawowy udział w powstaniu tej rabatki . Wzór wzięty z Ogrodu na piaskach . Dziękujemy za inspirację i przepraszamy za kradzież Twojego pomysła .

Wczoraj przez godzinę panowała zimowa sceneria .

Pogaduchy skowronków 07:44, 31 mar 2012

Do góry
Wawiku,ty zawsze na posterunku!Pomorze zapłakane deszczem!Do tego wiatr potęgujący nieprzyjemne wrażenie.
+ 6,ale nie czuje się wiosny .
Poprawy pogody życzę wszystkim!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:41, 31 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

poproś sąsiada o rozebranie tej szopki, bo ona już się wali i zagraża Waszemu bezpieczeństwu

Ania ma rację! Czy to taki sąsiad, z którym można się dogadać? Bo rzeczywiście widok przez tę jego szopę masz nieciekawy...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:40, 31 mar 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Następny widok do osłonięcia. Jesienią sporo tu wykarczowałam i trochę tu smutno. W planach do posadzenia brzozy

Dosadziłabym tu thuje wzdłuż płotu, żeby zasłonić się od sąsiadów i widoku na ich podwórko. A pomysł z brzozami rewelacyjny - widzę tu taką rabatę brzozowo-wrzosową jak w ogrodzie z lustrem, a między brzozami trawy...
Ogród Leny. 07:37, 31 mar 2012

Do góry
Sebek dziękuje
Bogusiu witaj słonecznie
Karolino rosły tam dwie morwy i tak mnie kusił ten Wiąz ,że przekombinowałam...a nie mam fajnego miejsca na przesadzenie - najchętniej posadziłabym go na miejscu Migdałka ...ale on wciąż zdrowy i kwitnie pięknie...krótko bo krótko ale nie mam serca go usunąć..
Na pocieszenie kupiłam wczoraj śliczne bratki do kamiennych donic

Mój mały raj na ziemi :) 07:26, 31 mar 2012

Do góry
Nie będę taka i już teraz wstawię 3-setkowego ,,drapaka"
Dużo zdrowia i inwencji we wszystkich poczynaniach ogrodowych i nie tylko!

Metamorfozy ogrodowe 01:32, 31 mar 2012

Do góry
Przed

Po

Metamorfozy ogrodowe 01:15, 31 mar 2012

Do góry
Przed

Po

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies