Jest ładnie, obserwuj, patrz na "sceny" ogrodowe, a pomysł sam się nasunie.
Wiem, że wprowadzenie form piennych (na kiju) wprowadza fajne urozmaicenie.
Danusiu, dziękuję. Pytałam ostatnio w szkółce blisko mnie (chyba jedynej bliskiej ale za to 2 budynki od mojego miejsca pracy). Pan nie wiedział o jaką odmianę mi chodzi. Czy to jest Picea omorika 'Nana' (Świerk serbski 'Nana')? Właściciel szkółki twierdził, że jak Nana to tylko taka mała, na pniu, a jak większa to taka na co najmniej 10m.
Picea omorika "Nana" to karłowa odmiana tego świerka co rośnie duży - gatunek Picea omorika.
Ten karłowy wyrasta do 3-4 m, ale jest bardziej zwarty i stożkowy.
Pilnuj ich, bo zdepczą jak nic. Pewnie będą ciąć piłą spalinową i jeszcze trocin naleci na rabaty.
Tak było ładnie, ale spróbuj ich jakoś zdyscyplinować. Naprawisz, trudno, potem nie będzie śladu
Trzymaj się Olgo Buziaczki współczujące.
Już właśnie wchodzę na stronkę, może zaoszczędzę trochę miejsca w walizce, bo planuję wieźć z Anglii, ale jeśli są u nas, to kupię w prostszy sposób. Dzięki za polecenie.
Pokażesz ogródek teraz?
Śliczny ten wieniec ,ja mam dereniowe gałązki to bym mogła spróbować coś wymodzić.I jaka oszczędność kasy, o satysfakcji nie wspominając
Tak, dereń też jest dobry, tylko prosty, nie ma za bardzo rozgałęzień, więc może go z innymi gałązkami pomieszać.
Mogą być giętkie pędy winorośli, wierzby mandżurskiej też, albo bukszpan.