Irenko dziś był piękny dzień na roboty ogrodowe, udało mi się sporo zdziałać, ale jeszcze jest ogrom prac...
zakwitła miodunka, foto nieszczególne ale jest
Juz w zeszłym roku była ich masa a i tak z 200 dosadziłam
Częśc oczywiście uszkodziłam przy pieleniu lub rewolucjach ale wiekszość została i sie podzieliła
Wydałam hortensję ogrodową i zrobiło mi się miejsce na przylaszczki Takie małe poletko zasadziłam. 15 sadzoneczek się zmieściło.
Foteczki w przelocie zrobiłam
Sylwia, tez mialam dwa takie nasiona ktore plywaly. Tez myslalam ze sa puste, i myslalam zeby wyrzucic.
Wyciagnelam je z wody i wrzucilam jeszcze raz, tak, zeby porzadnie poczuly ze do niej wpadaja.
Nie smiej sie
Polezaly i ...nic. Ostatnio znowu je wyciagnelam i paznokciem im tam podlubalam...Tak podlubalam, ze jednemu zdrapalam czubeczek bo pod skorka juz zaczal rosnac...Z drugim bylam juz ostrozniesza, ale tez mu niezle pod pachami namieszalam
Sa duzo slabsze niz pozostale, ale sa, rosna. Inne maja juz po lisciu, dwoch, a te ledwo ledwo, ale sa.
Codziennie zmieniaj im wode; ja daje im tylko przegotowana, nie dotykam pestek palcami, uzywam paleczek do suschi
Jutro Ci je pokaze. lotosy.... Nie paleczki....
Dorotko, mam swój ogród, nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Chociaż ostatnio różne rzeczy można sobie wyobrażać. Piękne zdjęcia ciemierników
Aha, kozibród to salsefia. Znam tą nazwę. Warto się zainteresować warzywem. Twój kwitnie na żółto?
Kolejne kwitną Najbardziej cieszy kalina, bo to jej pierwsze kwiaty, a pachną przepięknie. Wcześniej, tuż przed kwitnieniem dopadał ją silny przymrozek, ale tym razem się udało. Pierwsze żonkile Tete a Tete. Bardzo je lubię, pięknie się mnożą, co roku dzielę kolejne kępki Za to nowe ciemne iryski dopiero zaczynają, a żółte nadal w pąkach. Mam nadzieję, że w przyszłym roku dogonią starsze kępki.