A ja wrzucę jeszcze gorsze zdjęcie z ptaszkiem ,ale może ten lot będzie na tyle charakterystyczny ,że z miejsca będziesz Bogdziu wiedziała co to .Ptak z pewnością większy od wróbla Coś jak drozd ?
Widać jakieś zółte czy pomarańczowe barwy .To czubek bardzo wysokiej choinki .On tak wzlatywał jakby popisywał się przed samicą ...?
Marto z tego zdjęcia najwyzej wzrost ptaka można ocenic i nic więcej ale jak piszesz o brązie to pewnie masz rację że to drozd.
A gdzie to Irenko się podziewałaś, smutno bez CIEBIE
Juz jestem
Justi ma rację, w weekend działam na ogrodzie, ale dziś leje i bardzo dobrze, bo sucho było, więc wracam do was
nie zdążyliśmy wszystkiego posadzić, ale najważniejsze, że rh siedzą w ziemi
w kóncu zakwitł tulipan, śmieszny jakiś
U mnie też dziś pada deszczyk, ale dobrze trawa szybciej ruszy.
Też mam te klematisy z biedrony, raczej jeden ten ciemnoróżowy. Pierwsze dwa lata nie kwitł i słabo rósł, bo mi pies łamał co chwila. A teraz jest najbardziej ekspansywny i długo kwitnący ze wszystkich co mam.
Wstawię Ci foteczkę. Jak zobaczysz mogę wykasować jeśli chcesz.
Spojrzenie pełne tęsknoty za wiosną.... super zdjęcie Małgosiu, przyroda wszystko nadrobi.... tylko, że wszystko będzie kwitło prawie w jednym czasie.... ale to też ma swój urok. Trawa odrośnie... popada trochę deszczu, ociepli się i zrobi się zielono
Co tam masz w tych doniczkach?
Tu na razie planow brak, bedzie trawa i planowalam 1-2 sumaki octwoce.One sa takie piekne i problematyczne ze swoimi wiecznie wedrujacymi odrostami wrrrrrrrrrrr.
Teraz czas na zdjecia i to co aktualnie mam posadzone ( jak na razie nie jest tego za duzo)
Przed domem w prostakacie, na srodku wsadzony Miskant Gracillismus
Tu planowalam jakies 2 glazy + Red Baron i jakies drzewo ( tylko jakie ). Po zachwytach moich nad Ogrodem z Lustrem i Ogrodem Bukszpanowym, zastanawiam sie czy nie dac tam 2-3 kulek bukszpanowych ?
Z boku pod plotem sasiada posdzilam caly rzad rozplenicy
jeszcze co do hebe - na mojej górce skalniakowej mam 4 takie kępki ( rozmnożyłam wegetatywnie) i jakoś sobie rosną i radzą w miarę dobrze...
ale widok!! u mnie równina
Popodziwiałam wiosnę, a zwłaszcza pracowitą ogrodniczkę, ale najbardziej ten śliczny staw. Czy on się nadaje do kąpieli?
Bardzo mi się podoba taka duża woda w ogrodzie. Małe oczka wodne są bez sensu, bo niby do czego one służą?
Gabrysiu stawów mam 4 mozna sie kapać , ale chodzimy na inny gdzie specjalnie nawozilismy wywrotek piachu aby woda sie nie mąciła i plaża była