Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:54, 14 kwi 2012

Do góry
A to zagadka dla botaników.

Nie mam pojęcia co to za dziwny kwiatuszek.
Ogrodnik mimo woli 20:53, 14 kwi 2012

Do góry
Bożenko.....kupiłam jakimś cudem 15 rh.....swoich mam też kilka.... do teg oazalie..normalnie to bym miała gdzie posadzić, ale sypanie tych wałów z ziemi....jest męczące i zajmuje dużo miejsca.... poza tym te co mam podwójne ...bo w ostatnim momencie zamówiłam te duże.....a zapomniałam odjać tych małych No i wyszło tego trochę.
Dziś robiłam moją rózankę........ Miała mi pomóc zaprojektowac Magnolia, ale do tej pory nie miałam czasu na pomierzenie mojego terenu, i na inwentaryzcję co mam. Poza tym patrząc ile teraz jest pracy w ogrodzie nie mam sumienia prosić Magnolii o pomoc....... Zrobię więc jak zwykle po swojemu.....a potem będzei łopata w użyciu
Ale miło jest wiedzieć, że są tacy co chą pomóc
Posadziłam 23 róże.. została się jeszcze jedna ....mam dla niej dwa potencjalne miejsca.... muszę przemyśleć.
Sadzenie było na wariackich papierach.....czyli wycinałam darń pod róże, wybierałam ziemię, mieszałam w taczce z piaskiem i odrobiną ziemi dla róż i srrrrrrrrrrrrru do doła...... Teraz będę walczyć z zielskiem w otoczeniu róż...... jak zwykle robię nie od tego końca co trzeba...... zamiast łatwo i przyjemnie, będę walczyć....
Wyrzuciłam dwa berberysy..te to dopiero mnie pokłóły!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dawna chciaął mto zrobić, ale M nie pozwalał, wykorzystałam jego niebyt na ogrodzie i wykopałam......
Przesadziłam jedną trawę Zebrinusa, ledwo to niosłam...kręgosłup chciał wyskoczyć z dysków.... przesadziłam kępę rudbekii, i tym sposobem wygospodarwowałam miejsce na dwie niższe różę we wsiowym ogródku
Na koniec dnia razem z M posadziliśmy jednego dużego rh......robiąc mu piedestał jak na pomniku Było trochęzabawy z przygotowaniem tego pomnika, ale najgorsze i tak było na koniec ...jak go przenieść, a potem jak go wyjąć z donicy??????????????? Położyć na boku się nie da, bo się połamie (i tak jedna duża gałąż się ułamała) a podnieść do góry i wyjąc z donicy masakra... ...... to waży ponad 80kg.... ufffffff
Skąd zdobyć kasę na kamyki...jakbym w ten sposób zrobiła caly duży rabatek z rh....ale było by miodzio
A teraz mój popmnik przyrody Cału dół idzie do zmiany...wiec tylko fragment pokazuję Kalinę zostawiłam, w książce spr. że jest do cienia...i albo niech rośnie, albo niech padnie.... W innym miescu i tak nie będzei rosłą bo ona jest do strefy 7B..i tak dziw, że jeszcze nie umarzła..kwitnąć nie kwitła, bo pomarzły jej zawsze pąki, ale w tym roku chyba mnie zdziwi.bo na rzie wyglada na taką co zakwitnie.. A chciałam ją już w zeszłym roku wyrzucić
Ogród w Tarnowie 20:52, 14 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
no to zakupy bardzo udane, teraz pokaż gdzie bedzie miejsce docelowe tych podróżników bukszpanowych i cisowych

To jest to miejsce za fontanną, przedtem...

i teraz...

cisy przycięte, pozostało wyżwirkować, może podsadzić trzmieliną albo jednorocznymi ale jest bardzo mało miejsca i ustawić fontannę

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:52, 14 kwi 2012

Do góry
Wczorajszy spacerek po lesie - takie widoki uwielbiam.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 14 kwi 2012

Do góry
Ja kroiłam,a ona patrzyła

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:49, 14 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wracam do tematu ptaków, ale się ze mnie ornitolog zrobił
Krążył dziś po moim niebie drapieżnik. Niestety zdjęcia są jakie są, bo na niebie ciężko złapać ostrość. Po drugie ptak był dość wysoko i na dodatek krążył za szybko. Wredny był, nie dał sobie zrobić dobrych zdj. Te 3, które wklejam to jedyne na których dał się uchwycić. Na pozostałych mam niebo.

Kształt skrzydeł wskazuje na rodzinę sokołowatych, bo są ostro zakończone z ciemnym czubkiem, ale nie jest łatwo ustalić co to jest. Na pustułkę za duży.

Biegnę po Bogdzię, może coś mądrego powie.

to jest sokół wędrowny http://klubciconia.ptaki.info.pl/forum/viewtopic.php?t=4168
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:47, 14 kwi 2012

Do góry
potem wykroiłam kształt rabaty i zaczełam usuwać darń... nie przypuszczałam że to taka mozolna robota...

Rododendronowy ogród. 20:41, 14 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzis pokaże cudna żabke która zajęła oczko pod kaskadą i całymi dniami demonstruje ze to jej własnośc.Nie boi się nawet jak robię zdjęcia z bardzo bliska.

ja cie kręce ale pozuje!! super!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:40, 14 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

przywieźli mi trochę kory, mogę teraz sypać tylko muszę mieć gdzie

Aniu jak nie masz gdzie to proszę do mnie właśnie skończyłam jedną rabatkę

hihihi chwila moment i mur zniknie we wtorek mają dowieźć jeszcze ziemię

No tak , a już myślałam..........
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:37, 14 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

hihihi chwila moment i mur zniknie we wtorek mają dowieźć jeszcze ziemię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:35, 14 kwi 2012

Do góry
dzisiaj wziełam się za nową rabatę przed domem, najpierw wytyczanie zgodnie z projektem Danusi za pomocą długaśnej taśmy, bambusowych kijków i sznurka. Oczywiście donice to stożki bukszpanowe

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:32, 14 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:29, 14 kwi 2012

Do góry
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 20:27, 14 kwi 2012

Do góry
Moja sosna też nie wygląda najlepiej. Po przeczytanie waszych wypowiedzi też przyjrzałam się igłom i znalazłam takie czarne wagoniki, ale to raczej coś siedzi na igle niż w niej. Pod spodem igieł są chyba mszyce i mnóstwo mrówek chodzi po igłach

Igły posypały się przed zimą i już drugi sezon wyglądają tak:

Jesli to nie osutka tylko mszyce to co najlepiej je zwalcza?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:26, 14 kwi 2012

Do góry
niedawno wróciłam z ogrodu na pierwszy rzut chce pokazać bukszpany. Help co się z nimi stało, zmarzły?

Moje poletko 20:22, 14 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Małgosiu chciałaś fotki pokazujących się host .Mówisz -masz

Duże.u mnie jeszcze śpią.
Nasz przydomowy ogródek 20:20, 14 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Wczoraj zmajstrowałem początek następnej rabatki z trawami w roli głównej . To ta rabatka za placykiem
która jak na razie kończy się na piwonii drzewiastej .

a miałam zapytać co postawisz na tym placyku i wszystko jasne dobra robota! pozdrwiam
Rododendronowy ogród. 20:18, 14 kwi 2012

Do góry
Dzis pokaże cudna żabke która zajęła oczko pod kaskadą i całymi dniami demonstruje ze to jej własnośc.Nie boi się nawet jak robię zdjęcia z bardzo bliska.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:17, 14 kwi 2012

Do góry
nika napisał(a)

Pięknie jest!
A te cisy na pniu... ech... powzdycham sobie trochę z zachwytu, jeśli pozwolisz
Dwa światy 20:14, 14 kwi 2012

Do góry
hania napisał(a)
zakwitły tulipany

Haniu, cudne są. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies