Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 21:52, 01 maj 2012

Sebek napisał(a)
Koniecznie spróbuj - ustaw donicę co masz tak na próbę - jak kwiatki oklapną to po prostu ją podlej i po krótkim czasie wróci do normalności.

Tak właśnie zrobiłam przestawiłam donice i zobaczę jutro ... przed chwilą spadło parę kropel i koniec, po deszczu ... ale jest cudnie, ciepło , oświetlenie na tarasie skończone teraz mam sobie wymyślić w których miejscach podświetlić roślinki ... ale się cieszę
noemi 22:22, 01 maj 2012

Anula dziękuję za odwiedzin-ki i miłe słowa ... doniczka bardzo mi się podoba, ciągle myślę co do niej posadzić i czy sadzić coś do niej w ogóle, bo może mieć też inne zastosowanie... może być stolikiem, można ją wyłożyć kostkami lodu na napoje , może być jako gazetownik (widziałam takie przykłady w necie ) ... Marzenka mi podpowiedziała , że kula bukszpanowa będzie fajnie wyglądała ... jeszcze białe begonie mogą wyglądać ciekawie będę eksperymentować

Aniu ASC nie bądź dla siebie taka surowa taki piękny masz ogród , co tam jedna hortensja ... ciągle się czegoś nowego dowiadujemy ... magia "naszego "forum

Justi bardzo bardzo dziękuję ... co ja bym bez Was zrobiła ?! ... wspieracie mnie i motywujecie dziękuję dziękuję dziękuję

Aniu tak myślę , że kuleczka ruszy , bo tak koło niej chodzę, że nie powinna narzekać
oj tam jedno zdjęcie mi się udało cieszę się bardzo , że się Wam podoba ... ... dokształcam się w robieniu zdjęć ... poprzeczka coraz wyżej na forum ... dziękuję za komplementy

Siedzę jeszcze na tarasie sąsiad z narożnego szeregu zrobił imprezę, same hity lecą , dla każdego coś miłego
Milka 12:54, 02 maj 2012

noemi napisał(a)
Hortensję już posadzone , chucham i dmucham na nie

Madziu, po prostu ślicznie
a te nasze bukszpany są rewelacyjne, moje też mają piekne przyrosty i zdrowiutkie
Sebek 13:08, 02 maj 2012

noemi napisał(a)

Koniecznie spróbuj - ustaw donicę co masz tak na próbę - jak kwiatki oklapną to po prostu ją podlej i po krótkim czasie wróci do normalności.

Tak właśnie zrobiłam przestawiłam donice i zobaczę jutro ... przed chwilą spadło parę kropel i koniec, po deszczu ... ale jest cudnie, ciepło , oświetlenie na tarasie skończone teraz mam sobie wymyślić w których miejscach podświetlić roślinki ... ale się cieszę

Świetnie Ja teraz też myślę nad oświetleniem

U mnie też teraz burza i pada spokojnie tak od 15 minut - cieszę się bo udało mi się posypać trawnik nawozem przed deszczem Ludzie oczywiście uciekali przed grzmotami i piorunami, a ja w workiem chodzę i sypię
anula_wn 13:44, 02 maj 2012

Noemi, koniecznie porób próby z nasadzeniami, sama zobaczysz co Ci najbardziej pasuje
zazdroszczę oświetlenia ! ja nie pomyślałam i teraz nie mam prądu - tzn. jest gniazdko do ciurkadła, więc jakąś lampę mogę na tarasie postawić, ale to tyle
cieszę się, że masz tak pięknie
Madzenka 13:59, 02 maj 2012

Szerokim łukiem pure elho w Psarach omijałam

Magda moja hortensja na tarasie pada i powstaje zlitowalam się nad nią i postawiłam do cienia bo przecież roślin nie można tak katować!
Co do oświetlenia to mialam wszystko w domu zaplanowane, przy domu również. Dwa gnizada przy domu, czujniki ruchu etc. tylko nikt nie zparojektował a) prądu do ciurkadełka, b) prądu przy furtce , tylko niskonapięciowe do domofonu, którego w ciemnościahc egipskich nikt nie może znaleźć i zero oświetlenia dróżki do domu.
Teraz jak mi elektryk 40 m kabla puścił do pompy do ciurkadełka i oświtlenia gabionów to się cieszyłam jak male dziecko. Do tego kabelka kupię sobie kolejne lampy, które rozrzucę po ogrodzie
Na razie pas startowy z solarów przy dróżce mam poukładany ... ale zupelnie niepotrzebnie o domofon nagle przestał dzialać i furtki nie można otworzyć!!! Wot technika
shrekol 21:04, 02 maj 2012

Ale fajne te białe donice, wejście faktycznie bardzo reprezentacyjne
noemi 22:25, 02 maj 2012

Sebek dzięki za przekonanie mnie do pomysła... dzisiaj poradziła sobie, to jest nadzieje, że w półcieniu da radę, bo przed domem, nie mam jak je oglądać, a na tarasie to jest to !!! ... panicznie boję się burzy , jesteś dzielny , też bym uciekała hihihi

Irenko dziękuję, to fakt, że "nasze bukszpany" są super ... Marzenka miała rację, że jak puszczą nowe przyrosty to w czerwcu się poprawi nasze kulki i będzie git... cena czyni cuda , za 8 zł są śliczne, szczególnie u Ciebie, że mogłaś je posadzić od razu w dużych ilościach

Anula z oświetleniem jest klimatycznie, może jakąś przeróbkę da się zrobić u Ciebie? ... ale lampa też by było fajnie, teraz są takie śliczne rzeczy , tylko kasa jest potrzebna , oj tak, wygrać w totka by się przydało, żeby zaszaleć, bez ograniczeń

Marzenko uwielbiam Cię... "szerokim łukiem " omijałaś nasze cudowne donice ? ! ja się skusiłam jeszcze na dwie małe , bo mi na tarasie pasują i przed Psarami , po prawej stronie jadąc z Wrocławia są kwiaty, kupiłam tam 6 szt, ostatnich białych pelargonii, jutro będę sadzić ... białe begonie potrzebuję, ale ładne , takie jak Irenka kupiła , ciekawe czy są na Opolskiej, muszę jej zapytać ... z tym oświetleniem to tak jest, bardzo ważne sprawa, a nie wszystko się od razu przewidzi ... ... dobrze, że ściana wodna oświetlona, bo wygląda cudnie ... uśmiała się z Twoich zakupów dzisiaj...

Shrekol dziękuję za odwiedziny ... cieszę się, że Ci się donice podobają ... dla mnie są rewelacyjne !!! pozdrawiam serdecznie
noemi 22:28, 02 maj 2012

Dzisiaj popracowałam , kanciki zrobione, wrzośce posadzone ... zmartwiła mnie trawa m. zebrinus, nie wiem co jej dolega, obudziła się po zimie, ale zasychają jej końcówki, nie ma za sucho i na każdej z 9 sztuk jest tak samo ... a wygląda to tak :

noemi 22:32, 02 maj 2012

Kanciki zrobione, trochę słabo widać , jutro zrobię zdjęcie z lotu ptaka