Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 22:34, 02 maj 2012

A tu zamiast pachysandry są wrzoście , według propozycji Danusi naszej Kochanej dziękuję Ci po sto kroć za wszystkie rady

Sebek 22:46, 02 maj 2012

Widać, że kanciki brzytwa

A montowałaś już ciurkadełko? Bo jakieś suche stoi
Gardenarium 22:49, 02 maj 2012

Ale błysk, pozmywane czy co? hehe
Tulipany z mojej listy, a ja nie miałam takiego szczęścia co by mieć czysto białe

Instagram Ogrodowiska
anula_wn 22:52, 02 maj 2012

Noemi, właśnie posiedziałam z M na tarasie (po wizycie u Kasi i Dany) z lampkami - i powiem CI, że na razie dokupię lampek....baaardzo klimatycznie nie muszę mieć elektryki
justi 22:55, 02 maj 2012

Noemi a jaka to odmiana tulipanów, potrzebuję jasne wysokie, bo ciemne łaczę z białymi i te białe dużo niższe, niezbyt to wygląda, a u Ciebie wyglądają na wysokie.?
Linka 23:07, 02 maj 2012

Noemi witaj! Zaglądam już jakiś czas a dopiero teraz oświeciło mnie że czytałam Twój wątek już w ubiegłym sezonie Podoba mi się u Ciebie, podglądam nasadzenia w skrzyni i świecące donice. Wiem że z Marzenką kupowałyście je niedawno ale podaj jak możesz namiary donic
hanka_andrus 23:21, 02 maj 2012

Mój miskant też ma podobne końcówki,aleja go dopiero wiosną sadziłam,i myślę,że trochę chyba przymarzł,albo się podsuszył.Ale skoro rośnie, to nie będę się zamartwiać....Najwyżej skrócę te suche końcówki.
noemi 23:36, 02 maj 2012

Sebek dzięki za uznanie kancików, bo te linie faliste na wyczucie robione, lepiej by mi było jak bym mogła od deski sobie zrobić ... ciuradełko jeszcze suche ... bo nie skończone, po oświetleniu następne zadanie dla M. ... moje konwalniki , które miałam ukryte w żurawkach , miały iść na żwirek do ciuradełka, po zimie do wywalenia, zmarzły

Danusiu pozmywane wszystko po to , żeby móc mieć co pokazać ... tulipany kupiłam w casto, zapakowane były ... białe strzępiaste, ale opakowanie wyrzuciłam i nazwy nie mam... ale na przyszły sezon, mam w planach więcej ich posadzić, to już będę przygotowana z nazwami

Anula z lampkami jest super, uwielbiam świece, świeczuszki itp. .... jest jeszcze bardziej przytulnie przy nich... dobrze , że są zamienniki i nie trzeba być zdanym na prąd , choć to jest pasja i zawód M. to może się wykazać teraz na ogrodzie, bo koniecznie muszę moje trzmielinki podświetlić i trawy jak już wyrosną , jutro będziemy działać w tym temacie, tylko diody trzeba dokupić, bo brakło

Justi tulipki kupiłam w casto , białe strzępiaste, tylko tyle pamiętam a opakowanie wyrzuciłam, ale tego więcej już nie zrobię !!! zapisuje sama teraz nazwy , jak zobaczę u kogoś coś ślicznego ... są długie i mocne, jestem pod ich wrażeniem, że od słońca nie padają

Linka wysłałam Ci namiary na PW. ... 4 maja minie mi rok na Ogrodowisku !!!
anula_wn 23:39, 02 maj 2012

Noemi, elektryka jest po to aby ją w ogrodzie mieć choć kobieta (nie roślina) w świetle świecy wygląda najlepiej (ja Ci to mówię, starsza pani w końcu ))
chyba z braku możliwoiści porobienia lampek tak zazadroszczę , hihi
a tak serio , to oświetlenie ogrodu to magia !
noemi 23:40, 02 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Mój miskant też ma podobne końcówki,aleja go dopiero wiosną sadziłam,i myślę,że trochę chyba przymarzł,albo się podsuszył.Ale skoro rośnie, to nie będę się zamartwiać....Najwyżej skrócę te suche końcówki.

Haniu mam też zebriusa przed wejściem , obok drewutni i tam rośnie bardzo ładnie, ma już świeże listki i końcówki są ok, a te rosną w kole obok leżaczka, i wszystkie tak samo wyglądają , zaraz będę szukać w necie , może ktoś już kiedyś się z tym spotkał i wie co to ? ... dam Ci znać, jak się dowiem, napisałam też zapytanie do Mariusza