Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Ewy :) 17:43, 24 lut 2012

Do góry
to skopiuję, fajnie połączyłaś kolory
Ogród pełen motyli...... 17:37, 24 lut 2012

Do góry

A to jeszcze kilka zdjęć z innym makiem w roli głównej.......

Miało być inaczej 17:35, 24 lut 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

mój szczypior na dworze, ale go nie zjadam, bo pięknie kwitnie, fioletowo, tak jak lubię

Pewnie masz ten drobny.... u mnie rośnie na rabatce z kwiatami też go nie jem, bo mi kwiatków szkoda

dokładnie ten, cieszę się, że nie ja jedna taka zakręcona
Ogród pełen motyli...... 17:31, 24 lut 2012

Do góry

Ogród pełen motyli...... 17:28, 24 lut 2012

Do góry

Ogród pełen motyli...... 17:26, 24 lut 2012

Do góry
A teraz opowiem Wam o pewnym maku, który nie wiedzieć skąd przywędrował na moją działkę.

A zaczęło się tak:

Ogród pełen motyli...... 17:23, 24 lut 2012

Do góry
Jeszcze kilka róż......

Miało być inaczej 17:20, 24 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
mój szczypior na dworze, ale go nie zjadam, bo pięknie kwitnie, fioletowo, tak jak lubię

Pewnie masz ten drobny.... u mnie rośnie na rabatce z kwiatami też go nie jem, bo mi kwiatków szkoda

Ogród pełen motyli...... 17:17, 24 lut 2012

Do góry
Próbuję odrobić moje spóźnienie, ale marnie mi to idzie. Zapędziłam się do jesieni, a tymczasem znalazłam piękne zdjęcia z lata. Jeśli Was jeszcze nie zanudziłam " na śmierć", to pooglądajcie jeszcze tych kilka zdjęć z pełni lata. Na początek proszę, poczęstujcie się truskawkami.

Rododendronowy ogród. 17:09, 24 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To jest nasz prywatny ogrodowiskowy album ptaków i dlatego jest świetny.

To dobry powód zeby go docenic.Prawdę mówiąc są tam bardzo ciekawe zdjecia np Ani jastrząb z wroną,czy bocian w locie, Danusi kaczki na tle żonkili i perkozy, Danuszy zimorodek ,czapla i też jastrząb, no trudno nawet te ciekawe wymienic, a popatrzec fajnie, ja przynajmniej bardzo lubię.
Ogród pełen motyli...... 17:06, 24 lut 2012

Do góry
Bardzo się cieszę, że udało mi się zachęcić Panie do kupna hortensji Limelight, tylko koniecznie sprawcie sobie tę odmianę hortensji bukietowej, gdyż właśnie ta jest najpiękniejsza. Najbardziej lubię ją, gdy zaczyna się rozwijać, wtedy kwiaty są seledynowe, lub jak kto woli, limonkowe.

Proszę bardzo, można sprawdzić!
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 17:02, 24 lut 2012

Do góry
Witaj Nika , dziękuję za odwiedzinki w moim wątku a ja teraz w te pędy do Cię Zaczynam od początku czytać wątek bo jest do opanowania jeszcze Powiedz mi proszę jak brzmi nazwa tego zakupionego przez Ciebie wrzościa. Wygląda jak całkiem te które mam u siebie kupione pod nazwą Golden Starlet a nimi nie są . Te kwiatuchy mają u Ciebie takie biało liliowe ??? chyba , że niedowidzę ?

Rododendronowy ogród. 17:00, 24 lut 2012

Do góry
To jest nasz prywatny ogrodowiskowy album ptaków i dlatego jest świetny.
Borówcowy raj 16:52, 24 lut 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)

Borbetko, jestem oczarowana Twoim ogrodem! Piękny!
Bardzo podoba mi sie zywoplot w tle czy to te niepolecane Skyrockety tak pięknie wyglądają?
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:36, 24 lut 2012

Do góry
Andziu, kupowałam i kupuję hosty i żurawki w rozmaitych miejscach. Na all..., w centrach ogrodniczych, na rozmaitych wystawach - wszędzie tego pełno

Agnieszko, to był KRWAWNIK TARCZOWATY. LIście ma jak srebrne pióropusze. MIałam go w innym miejscu i rósł tam bardzo marnie. Jesienią przesadziłam między żurawki i trawki. Bardzo się z tego ucieszył i ruszył jak z kopyta. Oby tylko przezimował.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 16:31, 24 lut 2012

Do góry
To i ja dorzucam mojego Westerlanda (inaczej Preludium) z pozdrowieniami.
[img
size=640x479]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/10/106691/original.JPG[/img]
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 16:24, 24 lut 2012

Do góry
Andziulko, mój Westerland specjalnie dla Ciebie

Bajkowy ogród Weroniki 16:11, 24 lut 2012

Do góry
Joku, mój Kajtuś pozwala się czesać, pod warunkiem, że nie zbliżam się do oczu. Niestety, i tam muszę dotrzeć, wtedy on warknie i nawet chapnie, ale mnie to chapnięcie tak rozśmiesza, że parskam śmiechem, a on zaraz mnie liże na przeprosiny. Potem patrzymy sobie w oczy, przytulam go, i czuję jaki jest szczęśliwy. Rozmawiam z nim, i on wie o co chodzi. Tylko mój mąż wtrąca się, i mówi, to pies a nie człowiek, ze mną porozmawiaj. I co jest najdziwniejsze, że chodzi przy panu. Nawet jak go proszę, żeby usiadł przy mnie, to szczególnie wtedy idzie wprost do pana, i zza jego nóg patrzy jaką mam minę, że mnie zrobił na szaro. Karmię go, czeszę, kąpię, leczę, a on mnie uważa chyba za "służbę" swoją, i pana też... Dodam, że rzepów to miał tyle, i to dwa razy, że został ogolony prawie na łyso, tylko z litości mu kołnierz futrzany na zimę zostawiłam.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 16:10, 24 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Planuję po dwóch stronach cisy na pniu z bukszpanowym zawijasku idącym aż do schodów (3,5 metra) i po dwie hortensje silver dollar - miskantów nie będę dawać - chyba, że z hortensjami będzie zbyt pusto.

Na tym planiku jest bukszpanowy zawijas na zewnątrz - jednak będzie przy ścieżce tak jak na pierwszym

Niedawno wymyśliłem jeszcze, że zawijasek będzie się kończyć kulką z bukszpanu na niskim pniu - mam takie.

Super Sebek! Wenę to ty masz!!!! Twój ogród pięknieje w błyskawicznym tempie Czy nie pomyliłeś się przypadkiem z wyborem szkoły ?
Skalniak 16:01, 24 lut 2012

Do góry
Witam jeszcze raz wszystkich serdecznie. Nie chciałam nikogo prosić o pomoc ale sama po prostu nie potrafię, nie mam wyobraźni. Kupiliśmy jakiś czas temu ogródek i to miejsce na zdjęciu spędza mi sen z powiek. Jest to skalniak, miał być ale to miejsce jest po prostu wilgotne mimo, że wyżej.

Mamy ziemię gliniastą i kwaśną. Myślałam o usunięciu tej dużej kuli, pomiędzy dwie róże na pniu czerwone, a w centrum no cóż...Jesienią posadziłam pięć sztuk funki olbrzymiej której nie lubią ponoć ślimaki. Acha i klon czerwony po lewej stronie, nie wiem czy go te funkie nie pochłoną, bo malutki jest. Co o tym myślicie?.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies