Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Agam 12:00, 24 sie 2014

Do góry
Ana_art leci pachysandra rosnąca tu gdzie kamyki. Na zdjęciach może jej nie widać... Wszystko co z korą zostaje, chyba że wywalę właśnie trzmielinę rosnącą pod wiśnią bo zlewa się z pachysandrą i posadzę tam żurawki.
Wyskoczyłam zrobić zdjęcia, coby lepiej zobrazować sytuację.

Ogródek Agam 11:17, 24 sie 2014

Do góry
agam napisał(a)

Kształt taki jak jest.
Obwódka w którym miejscu? Chyba lepsza byłaby bukszpanowa, trzmieliny mam na razie dość. Mniejsze kulki będę w stanie nabyć.
Nie mam pomysłu.
Ale tak dumam że skoro tu gdzie kora mam carexy, żurawki, pachysandrę i trzmielinę to tu gdzie kamienie powinno być minimalistycznie i elegancko. Czyli buksiki mi pozostają .

idąc nowymi trendmi pomyślałam o trzmielinie. Zobacz Danusia w ogrodzie z lustrem zamiast buksów sadzi celowo trzmielinę
Rozumiem, ze chcesz zmienić ten kawałek gdzie kamyki, a tam gdzie kora zostaje? I dlaczego wywalasz pasychandre?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:12, 24 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasik nie ma opcji, zarażanie wirusem trawkowym obowiązkowe na forum . Ana wie co pisze

Karabela coś mi się zdaje, że nas będzie dużo w Wojsławicach
Agnieszka może dołączysz? Masz niedaleko.

jesteście OKROPNE!!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:11, 24 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Odpowiadam.. u nas można samemu odwieźć różne odpady ale posortowane.. tylko dla mieszkańców miasta co zapłacili opłatę śmieciową. W limicie możemy oddać ileś tam tego wystawiając do drogi, a nadwyżki trzeba przywieźć samemu albo zamówić transport (za co się płaci ekstra).
W przyszłym roku już tak dobrze nie będzie, bo za nadwyżki będziemy płacić. Firmy zajmujące sie pielęgnacją zielni... odstawiają za darmo odpady na konto mieszkańców miasta... wiec ludziska znów zaczną spalać odpady... a taka piękna rabata mi się zrobiła w miejscu ogniska..

a ile to nadwyżka? u nas póki co ile wystawię tyle wezmą Pamiętam ze na spotkaniu na wsiowym zebraniu śmieciowym, że wójt mówił, że można samemu wywozić
Moja codzienność - ogród Oli 11:07, 24 sie 2014

Do góry
no mi te variegatusy na variegatusy nie wyglądają...
a nowa rabatka miodzio się zapowiada
Moja codzienność - ogród Oli 10:51, 24 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Dzięki jak kiedyś ''skończę'' ten ogród to sobie taki osobiście wyrzeźbię
Ja uparta i wytrwała ale jak pomyślę o kolejnych metrach do miętolenia ziemi i wybierania korzonków to mnie mdli

Dawno u Ciebie nie byłm i tak sobie nadrabiam, powiem że jest cudnie, a jak to wszystko ruszy to będzie mega cudnie.
Jak przeczytałam to co napisałaś t się uśmiałam bo też tak miałam a teraz brakuje mi tego orania w ziemi ...
Moja codzienność - ogród Oli 10:51, 24 sie 2014

Do góry
dubel
Ogródek Agam 10:43, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ta frontowa będzie miała zmieniany kształt?

jeśli miskanty to posadzone bliżej w stronę trawnika bo za 2-3 lata wlezą na dom. A może dać obódkę z trzmieliny jak z tyłu ogrodu i kulki w różnych wielkościach? bezpiecznie i iiiiligancko

Kształt taki jak jest.
Obwódka w którym miejscu? Chyba lepsza byłaby bukszpanowa, trzmieliny mam na razie dość. Mniejsze kulki będę w stanie nabyć.
Nie mam pomysłu.
Ale tak dumam że skoro tu gdzie kora mam carexy, żurawki, pachysandrę i trzmielinę to tu gdzie kamienie powinno być minimalistycznie i elegancko. Czyli buksiki mi pozostają .
Ogródek Agam 10:33, 24 sie 2014

Do góry
a ta frontowa będzie miała zmieniany kształt?

jeśli miskanty to posadzone bliżej w stronę trawnika bo za 2-3 lata wlezą na dom. A może dać obódkę z trzmieliny jak z tyłu ogrodu i kulki w różnych wielkościach? bezpiecznie i iiiiligancko
Opuchlaki 10:14, 24 sie 2014

Do góry
czy suszony wrotycz można stosować na gnojówkę, jeśli tak to w jaki sposób?
Zieleń to życie 2014 10:02, 24 sie 2014

Do góry
czyżby takie małe zainteresowanie? nikt się nie wybiera???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:00, 24 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Jak niedługo trzeba, by zarazić się trawami ozdobnymi. Ale to zabrzmiało? - czy to choroba?
Jeszcze niedawno pisałam, ze podchodzę do nich jak do jeża, a wczoraj do moich rozpleniczek dołączyło 5 ML ( będą rosły z hortusiami).
Dobrze, że w Przytoku(szkółka), który jest ode mnie oddalony 3 kilometry ( o maja zgubo ) mam duży wybór i bardzo zorientowanych sprzedawców. Wczoraj tam byłam, dziś jadę......
Kasia( Kindzia) namawia nas na Wojsławice, to muszę się trochę powstrzymać - ale jak?

Podglądam troszkę u Ciebie - Cudnie je Masz skomponowane, poczytałam Danusiowe artykuły- no i wyszło, ze bez nich nie da rady.
Pozdrawiam

hahah no to wpadłaś jak śliwka w kompot
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 23 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kochana, Ty bijesz rekord ulicy, a ja rekord miasta... na sortowni odpadów.. już nawet nie musimy pokazywać dowodu... jeździ M. Jak ja pojechałam to pani po aucie poznała..
I to wszytko tylko z mojego ogródka... ja mam tak duzy czy inni maja tak małe????

a to można tak sobie samemu śmieci wywieźć?
ja też bije rekordy we wsi...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 23 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
mój znajomy kupił działkę ogrodniczą i był zdziwiony że ciągle tylko robi i robi... a myślał, że będzie siedział na leżaczku i pił piwo...
'

Można siedzieć i pić... tylko czy samo urośnie?
A u mnie po pogoddzie.. 2 dni ładnie i znów leje.....

Macham do Was na dobranoc... muszę odpocząć, bo ostatnie dni były wybitnie fizyczne..
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 23 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu a jaka to odmiana żurawek była? bo u mnie pod biurem 3szt marmelad tak padło...

Pisałam jaka i zapomniałam Muszę poszukać na forum.. bo chyba pisałam Albo odszukać doniczki... może Łukasz pamięta co posadziłam
Ot i tak się poprawiłam z nazwami
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:33, 23 sie 2014

Do góry
mój znajomy kupił działkę ogrodniczą i był zdziwiony że ciągle tylko robi i robi... a myślał, że będzie siedział na leżaczku i pił piwo...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:54, 23 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Uwielbiam ten ogrodowiskowy szyfr
a to fakt wyjątkowy jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 23 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aby nie promować insekta spolszczyliśmy pisownię .oj była fajna dyskusja na ten temat rok temu
oj ale się poprawili i kartą można płacić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 23 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Poszalałaś znowu Ja na razie 6 paczek tylko w T kupiłem

eee kupiłam parę sztuk na rabatę po RH, resztę kupię w necie bo wybór mieli kiepski
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 23 sie 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja dziś przebiegłam przez janinę i nie zauważyłam ani kartonu z cebulką!!! W aldiku już są od środy, ale też znacznie mniej niż w ub, latach. Jeszcze będą, spokojnie, ale pewnie różny asortyment w różnych rzutach.
Cebulki zeszłoroczne nie mogą to być, bo one nie przechowują się do następnego roku. Próchnieją i są puste, więc jeśli macie twarde w dotyku, to na pewno są świeże.
dzisiaj byłam w innej i rzuciłam okiem czy są (nie zamierzałam kupić -łolaboga ) i też nie widziałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies