U mnie dziś w ogrodzie zakwitły miłki, ale co to za kwiaty. na jednym krzaczku dwa na drugim jeden plus pączek. Najładniejszy wymarzł, ma tylko jeden pąk a zawsze było ich kilkanascie.
wszystko razem wygląda tak
Sa jeszcze pączki na innych miłkach ale nie jest ich dużo, największy jest taki
te miłki to jak słońce w minaturze, są sliczne, no i pod ochroną
Dzisiaj miłek amurski pod śnieżną kołderką, a jeszcze niedawno wypatrywałam kiedy będzie w pełni rozkwitnięty.
[
Śliczności, te miłki takie delikatne i pełny przebiśnieg, super ujęcie Ci wyszło.
Zazdroszczę cebulic niebieskich, ja kupiłam jesienią 50 sztuk, miał być zaczątek łana i nie wyszedł ani jeden. Powtarzam: ani jeden. No to podziwiam u Ciebie, co robić....
Gabrysiu czytałam w innym wątku ,że szukasz liliowce cytrynowe.Mam kilka liliowców ale nie znam nazw ani odmian.Jeśli jesteś w dalszym ciągu zainteresowana to podeślę fotkę i ocenisz
To prawda, szukam tego liliowca. Jeżeli Twój jest wysoki co najmniej na 150 cm, ma jasnożółte wąskie płatki w długich pąkach, kwiaty które pięknie pachną i kwitną w lipcu, to będzie właśnie ten. Wstawiaj więc zdjęcie i opis, proszę.
proszę bardzo Zdjęcie kiepskie ale może ocenisz po nim
U mnie dziś w ogrodzie zakwitły miłki, ale co to za kwiaty. na jednym krzaczku dwa na drugim jeden plus pączek. Najładniejszy wymarzł, ma tylko jeden pąk a zawsze było ich kilkanascie.
wszystko razem wygląda tak
Sa jeszcze pączki na innych miłkach ale nie jest ich dużo, największy jest taki
Dziekuję za wsparcie Andziula może coś odbije, a jak nie to trudno; najgorzej, że jeszcze tego miodownika wsadziłam i też umarzł górą, więc mam nadzieję, ze odbije od korzenia, bo był cholera drogi; ale jeszcze dużo muszę się uczyć
Trawnik w niektórych miejscach już by się chciało skosić - jutro jak będzie ładnie przejadę go wertykulatorem - może wtedy ruszy w tych brzydszych miejscach
Ależ trawka ładna, taka soczysta i rzeczywiście długość prawie do koszenia.
A krokusy ciemnożółte takie są naprawdę, czy zdjęcie podrasowałeś kolorystycznie?
Zapowiada się tulipanowa orgia u Ciebie.