Aniu, ten żółty wonny o którym piszesz też mam; znajomy ukorzenił mi 3 sadzonki, miał pąki kwiatowe przed tymi mrozami; jego nazwa to jaśmin nagokwiatowy
i kolejna magnolia, najstarsza u mnie, ma około 4m; też już pąki otwiera
Witaj Aniu! No, nie nadążam za Tobą, pędzisz jak TGV Wszystko czytam w miarę na bieżąco, po cichutku, żeby wiosny u Ciebie nie spłoszyć, a wiosnę masz piękną
Cudowny widoczek
Pewnie nie dam rady przed samym świętami, więc już składam życzenia
Zdrowych, wesołych, pełnych humoru i cieplutkich Świąt Wielkanocnych!
Ślicznie to wygląda, a cięcie rewelacyjne! Już kiedyś mówiłam, bardzo mi się u Ciebie podoba
Pewnie nie dotrę do Ciebie przed samymi świętami, więc już teraz życzę: Zdrowych, wesołych, spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych!
Trawnik, a i ogród w całości jest ładny. Róże cudne.
Bożenko, dziękuję. Róże w tym roku przejdą całkowite odmłodzenie, bo niestety większość przemarzła do kopców. Aby mieć pnące lub krzewiaste z prawdziwego zdarzenia muszę chyba kupić słomianki
Wspomnienie ubiegłego lata
Witam. Doradźcie proszę w następującej kwestii... chcę posadzić świerki serbskie wzdłuż ogrodzenia ale nie chce żeby tworzyły ścisły żywopłot... zastanawiam się jakie kolumnowe iglaki posadzić razem ze świerkami myślałem o takiej konfiguracji świerk - trzy kolumnowce w trójkącie - świek trzy kolumnowce itd... nie chce żeby wyglądało to śmiesznie (np wypasione wysokościowo świeki z kurduplami jakimiś... Czy jałowiec pospolity będzie dobry będzie się to zgrywać?
Nie jestem pewna czy do końca rozumiem, ale takie rozwiązanie nie jest dobre. Czy chcesz aby żywopłot był tłem czy jedynym elementem ozdobnym? Mieszanie iglaków co jeden (w sumie u ciebie na to wychodzi) powoduje misz masz. Trudno będzie dać jakąś rozsądną kompozycję z przodu. Może też być tak, że będzie śmiesznie bo świerki szybko rosną, atuje czy co tam innego jednak wolniej. Lepiej już pas świerków, a potem pas żywotników.
myślałem o czymś takim
ale skoro mówicie że to zły pomysł to pewnie macie racje... a te świerki to można przycinać na szerokości?
Bukszpany przyjechały! Gdybym wierzyła że dotrą, nie kupowałabym tych drogich stożków, tylko te wyprowadziła... a tak - muszę wymyślić gdzie je posadzę
Miodzio
Takich z żółtoobrzeżonymi listkami jeszcze nie miałam
A u mnie choć pochmurno zrobiło się bardzo wesoło i kolorowo, a to za sprawą pisanki od córeczki Sylllwii
Alicja bardzo dziękuję ,Twoja pisanka jest piękna