Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 09:56, 05 kwi 2012

Zobaczcie co do nas przyleciało...
hanka_andrus 10:04, 05 kwi 2012

Sójka gdzieś gniazdo zakłada......
agata_chrosc... 11:19, 05 kwi 2012

No tak właśnie myślałam, że to sójka. Dzięki Haniu. Jeszcze słabo się na ptakach znam, ale się doszkalam.
Madzenka 20:37, 05 kwi 2012

Agatko, muszę przerobić jeszcze raz instrukcje nawadniania, bo brzmi to rzeczywiście obiecująco
Nie szalej z zakupami, bo jak kasy mniej to czlowiek w sposób bardziej przemyślany działa.
agata_chrosc... 22:27, 05 kwi 2012

Teraz to ja już nie mam co szaleć. A i tak od pewnego czasu kupuję tylko to, co zaplanowałam. Najbardziej mi szkoda, że wycieczka do hodowców host musi być przełożona na maj i że nie mogę dokupić reszty traw pod bukszpany. Ale co tam - co się odwlecze to nie uciecze.
Na nawadnianie gorąco Cię namawiam. Nie pamiętam w tej chwili jak u Ciebie z trawnikiem, ale przynajmniej linia kroplująca pod te wszystkie piękne nasadzenia bardzo Ci się przyda, a jest prosta i tania. Nie lepiej spokojnie na przyrodę popatrzec niż z tym wężem godzinami ganiać? No, ale są oczywiście wielbiciele podlewania, to nawadnianie nie dla nich.
Madzenka 22:37, 05 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Teraz to ja już nie mam co szaleć. A i tak od pewnego czasu kupuję tylko to, co zaplanowałam. Najbardziej mi szkoda, że wycieczka do hodowców host musi być przełożona na maj i że nie mogę dokupić reszty traw pod bukszpany. Ale co tam - co się odwlecze to nie uciecze.
Na nawadnianie gorąco Cię namawiam. Nie pamiętam w tej chwili jak u Ciebie z trawnikiem, ale przynajmniej linia kroplująca pod te wszystkie piękne nasadzenia bardzo Ci się przyda, a jest prosta i tania. Nie lepiej spokojnie na przyrodę popatrzec niż z tym wężem godzinami ganiać? No, ale są oczywiście wielbiciele podlewania, to nawadnianie nie dla nich.

Masz 100% racji, nie mam sil ze szlaufem biegać. Trwanika mam tylko 100 m2 ale też wymaga znacznej opieki.
Juzia 07:37, 06 kwi 2012

Ja podlewać lubię! Przyznaję się bez bicia!
Ale co z tego, że lubię jak czasu nie mam....

M. już zapowiedział, że zrobimy Najpierw namówię, go na zraszacze, bo trawnik jako taki już jest, a linię kroplującą dopiero po powstaniu rabat
I dla mnie coś do podlewania zostanie...front
Sebek 21:47, 06 kwi 2012

Czekam na efekty z nawadnianiem - na pewno super sprawa
agata_chrosc... 22:39, 06 kwi 2012

Marzena - ja mam 60m2 i nie wyobrażam sobie podlewania.
Juzia - brawa dla M. A co sobie na froncie popodlewasz to Twoje!
Sebek - mam nadzieję, że efektem będzie zielony trawnik
agata_chrosc... 22:41, 06 kwi 2012

Niestety pierwsze podejście do linii kroplującej nieudane. Okazuje się, że tym raem konieczna jest brutalna siła. Nie dałam rady tych wciskanych złaczek powciskać tak jak trzeba. I pocięte już rury czekają na jutro żeby M siłą zmusił je do kooperacji. Czyli czasem niestety bez chłopa ani rusz!