Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Wieloszka 10:17, 05 kwi 2012

Syla, pięknie przycięte bukszpany, ale tak jak Karolina zwróciłam uwagę na żurawki - przezimowały tak dobrze czy już odbiły po zimie? Okrywałaś je? Dopiero przymierzam się do zakupu żurawek, ale jeśli mam ich mieć duże ilości (u mnie małymi się nie da ) to powinny być jak najmniej wymagające - czasu na zabiegi pielęgnacyjne . Czytałam, że trzeba obcinać im wiosną przemarznięte listki. Czy to bardzo czasochłonne zajęcie? I czy dużo listków przemarza? Twoje żurawki wyglądają bardzo dobrze po zimie
Eve 10:25, 05 kwi 2012

Ślicznie to wygląda, a cięcie rewelacyjne! Już kiedyś mówiłam, bardzo mi się u Ciebie podoba
Pewnie nie dotrę do Ciebie przed samymi świętami, więc już teraz życzę:
Zdrowych, wesołych, spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych!
Syla 11:33, 05 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Moja coka też za miesiąc ma maturę ja w ogrodzie pracuje, nagdoziny w robocie robie a na dodatek mama i teściowie na święta przyjeżdżają, nawet listy zakupów nie zrobiłam

Kochana , Ty jesteś już w bojach zaprawiona i bez listy zrobisz wszystko błyskawicznie i perfekcyjnie .... Życzę abyś przez święta trochę odpoczęła
Syla 11:34, 05 kwi 2012

monitka napisał(a)
Pięknie wyglądają kulki cisowe w tych obwódkach z bukszpanu a postrzyżyny pierwsza klasa.
Czy taka bukszpanowa obwódka pasowałaby do wiśni Umbraculifera?

Przy wiśniach Umbraculifera również mam kuliste obwódki tylko jeszcze nie pociachane
Syla 11:35, 05 kwi 2012

Martek napisał(a)
Dzięki Syla bystre są czasami

W to czasami nie uwierzę , ale uroczą czarodziejką jesteś
abiko 11:38, 05 kwi 2012

Sylwia nie można za tobą nadążyć. Super te cisy z obwódkami..normalnie ogródek jak z obrazka.
Syla 11:51, 05 kwi 2012

Pola - no tak to jest , życie pędzi nieubłagalnie szybko a my ciągle w biegu ..... Dlatego fajnie , że od czasu do czasu mamy święta

Joasiu - dziękuję

Noemi - miałaś rację , w zeszłym sezonie po posadzeniu bukszpanów aż mnie świerzbiło żeby je od razu poprzycinać . Pomyślałam jednak , że poczekam i zobaczę co zima z nimi zrobi .... Fajnie , że poczekałam bo przynajmniej obcinając dużo brązowych zostały teraz same idealne zielone

Pszczółko- bardzo proszę pokażę jeszcze jak pozbywałam się brzydkich listków u żurawek (zrobiłam zdjęcia wczoraj)

Karolina - nie przykrywałam żadnej rośliny na zimę ..... U mnie akurat przed mrozami mocno posypał śnieg i je ładnie pozakrywał i to może dlatego przezimowały bez uszczerbku na urodzie

Agnieszka - jest troszkę tego obrywania , ale ja to lubię , siedzę sobie na krzesełku i obrywam . Szybko to idzie . Mają kruche gałązki i można obrywać nie koniecznie ciąć ..... Mam zdjęcia z wczorajszej pracy przy citronelkach , potem pokażę

Eve - bardzo dziękuję za komplementa i życzenia ..... Wzajemnie pozdrawiam
Syla 11:51, 05 kwi 2012

abiko napisał(a)
Sylwia nie można za tobą nadążyć. Super te cisy z obwódkami..normalnie ogródek jak z obrazka.

Dziękuję Agnieszko
abiko 11:55, 05 kwi 2012

Syla napisał(a)

Dziękuję Agnieszko

Ależ nie ma za co..zrób jeszcze ten kurs fryzjerski, będziemy miały zniżki po znajomości
Sabinka 11:55, 05 kwi 2012

Sylwus ladnie Ci ta praca przez raczki przechodzi! Super ciecie!
Ale ja bym chciala wiedziec jedno: czy Ty masz jakas zlota metode zeby te wszystkie drobne "scinki" listeczki powybierac z kory, badz kamyczkow ?? bo chyba wybierajac po jednym to mozna oszalec!