Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W jabłoniowym sadzie 16:57, 20 mar 2022

Do góry
W ogródku Martki 16:57, 20 mar 2022

Do góry
Oranżeria odurzyła miksem kolorów. Ale wianek z derenia przed kawiarenką również zachwycił. W prostocie tkwi urok.

Do góry
Piknik w takich okolicznościach ... to trzeba przeżyć

Do góry
Kolorowe akcenty wszechobecne, topiary wiodą jeszcze prym, ozdoby wyeksponowane, trawy zimozielone w pięknych donicach cieszą oko, ach, dzieje się w tej przestrzeni wiele...
W ogródku Martki 16:56, 20 mar 2022

Do góry
Ogród wita

Szachownica w krokusach

Za chwilę znajdziemy się w oranżeriowym raju

Kolory cebulowych na rabatach to nie przypadek
W jabłoniowym sadzie 16:55, 20 mar 2022

Do góry
Ogród Basi i Romka 16:55, 20 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Dziś w ogrodzie spory ruch
Momentami nawet tłoczno

Piękne wiosenne kwiatuszki
Aż milej człowiekowi.
Ja jeszcze bzyczków nie zauważyłam u siebie .A moze za słabo się przyglądałam .
pozdrawiam
W jabłoniowym sadzie 16:53, 20 mar 2022

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 16:49, 20 mar 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciemierniki maja coraz więcej kwiatów.

Iryski bardzo łądne Ewuś
Ale ciemierniki to masz wyjątkowo piękne
I te kolory ciekawe, no piękne.
Czymś zasilasz,ze masz taki ładne , kwitnące kępy ?
W jabłoniowym sadzie 16:48, 20 mar 2022

Do góry
Kilka nowszych fotek
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:45, 20 mar 2022

Do góry
Kilka razy miałam okazję podziwiać Przypki, ale nigdy wczesną wiosną. Piękniejszego otwarcia sezonu nie można sobie wymarzyć... Widoki wprawiają w zachwyty, ale też wzruszają, bo to ogród obdarzony ogromną czułością i troską Właścicieli. Spodziewałam się, że będzie pięknie, ale czy można sobie wyobrazić, że aż tak? Gdy wszystkie ogrody jeszcze śpią, Przypki olśniewają! Zastałam ogród wymuskany wiosennie (Prawda, Joku? Czarna próchnica na rabatach, tak świeżych i wypielęgnowanych), jakże dobrze widoczny szkielet ogrodu, wyeksponowane ozdoby i ławeczki, które zazwyczaj dzieliły przestrzeń z buszem traw i bylin. Teraz dumnie prezentowały wielowymiarowość ogrodu i zamiłowania kolekcjonerskie Danusi, a piękniejszej kolekcji donic nie zobaczymy nigdzie... Kompozycje w oranżerii... olśniewające wprost. Niespotykane barwy wiosennych prymulek, szachownicy, hiacyntów, bratków, to było oszałamiające wprost przeżycie. Szachownica - ta trawnikowa - cała w krokusach, rabaty z nieprawdopodobną kolekcją ciemierników, przebiśniegów i krokusów. Kryształowo czysta woda w stawie. Wszędzie dyskretny szmer fontann. Ogród stęskniony za słońcem, dłuższym dniem i ... odwiedzającymi. Danusiu, Witku, bardzo Wam tego miejsca gratuluję i dziękuję za piękne miejsce i piękny czas. Nasz najmłodszy Tymuś na widok tej figurki przy oranżerii powiedział "Ojej, tu jest dzidziuś, trzyma kwiatki dla swojej mamusi"... bardzo nas to zdanie rozczuliło, ale w głębi serca pomyślałam, że to są tak naprawdę kwiatki dla Danusi i Witka!

Dębowe zakątki 16:40, 20 mar 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Aniu, piękne te Twoje anioły, oby czuwały nad nami. Na mnie też depresyjnie działa ta cała sytuacja.
Żeby w XXI wieku coś takiego..... brak słów.
Pozdrawiam.

Dziękuję Alu
Sytuacja od 24 lutego wciąż jest napięta i smutna.No tak, niepojęte co się wyrabia na tej Ukrainie...Ale i u nas dzieje się z tymi uchodźcami. Trudny to czas.
I praktycznie nic nie możemy zrobić.am nadzieję,ze anioły czuwają nad nami i Polską

Dobrze,że mamy ogrody.i wczoraj podziałam w ogrodzie kilka godzin.Mąż przyciał drzewka owocowe, winogron to gałązek było dużo do zbierania i wywożenia na ognisko.
Na rabatach upzrątnełam pozostałych badylków po zimie.Coś tam wyrabiłam. Hortensje w 90 % przycięte. Trawy juz wszystkie. Jeszcze lawendy nie ciałem.Ale chyba jeszcze nie czas na nia ? Noce jeszcze u mnie cały czas przymrozkowe.
A i kretowisk po rozsunięcia i uporządkowania miałam chyba kilkadziesiąt .Tak mi tam dalej na trawie pobuszowały kreciki. Namachałąm się przy tym sporo
ale dziś niedziela to już odpoczywanie

Acha, czy owies wieczniezielony i konwalinki też trzeba przyciąć ?
Bo z nimi nic nie robiłam .

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:33, 20 mar 2022

Do góry

może to powtórzyć, no myślę, bo wykopywanie teraz, to ponad siły
a kopara nie wjedzie
i tyle, niby nic a ile pracy
tu mam też hortensje, trzcinniki brachytrychia, 3 miskanty, lilie, naparstnice i hakone
Do raju daleko - u Ewy 16:30, 20 mar 2022

Do góry

Dla swojej wygody i przyjemności dla oka kupiłam sobie taki stołeczek do prac w ogrodzie. Ta część pod stołeczkiem jest odpinana. Można uzywać jako sołeczka i koszyczka na odpady. Na około znajduja się kieszonki, w których mozna trzymać telefon i tóżne narzędzia ogrodnicze. Do kompletu mam jeszcze fartuszek z kieszonkami na narzedzia

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:30, 20 mar 2022

Do góry
i dumamy, czy wykopać teraz z korzeniami i ujednolicić, dać tez po prawej laurowiśnie, czy zostawić różnorodność kontrolowaną cięciem

lewa strona

na wprost
widoczny trójkąt w chodniku tez do zmiany, koncept jest, ale znowu orka

prawa strona

Dębowe zakątki 16:28, 20 mar 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)

Malowałam trochę w styczniu i w lutym. Głównie pochłonął mnie pejzaż i nawet popełniłam jedną abstrakcję
Tobie pięknie wychodzą kwiaty i anioły, które w Twoim wykonaniu są niesamowite.
Obecna sytuacja u sąsiadów mnie przytłoczyła i nie potrafię się skupić, niestety.
Ogrodowo działam. Powoli wycinam, grabie. Wyczyściłam tuje.

Ja jeszcze maluję co raz chyba nie ma tygodnia jak pad kresek czy coś tam pędzlem nie pomaluję. Czasami więcej czasami mniej.Głównie na weekendzie. Póki jeszcze ogrodowania nie ma dużego to mogę malować. Potem chyba już sztaluga w odstawkę pójdzie.
Kwiatów ostatnio też sporo malowałam Wiadomo ja kwiatowa to i kwiatuszki w róznej formie lubię
To prawda ostatnia sytuacja wojenna przytłacza, przygnębia.Ja ma jeszcze pod nosem to wszystko.
A i w pracy dary zbieramy co raz i na granicę też jeździłem oj ciężkie to widoki .
Ale jakoś żyć trzeba .Wiosna idzie i dobrze, trochę nam myślenie ciężkie może zabierze chociaż na jakieś momenty .
Pozdrawiam serdecznie Anusiu

To tylko niektóre moje kwiatowe obrazy

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:27, 20 mar 2022

Do góry
na fotelu cięłam

najlepszy sekator jaki w życiu miałam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:25, 20 mar 2022

Do góry

masakra jakie kolce i ciernie
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:24, 20 mar 2022

Do góry
stwierdzam, że lepiej jest jednolitymi kolorami sadzić

było tak

po 2 dniach orki
Skandynawia po krzyżacku 2 16:18, 20 mar 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)
Mój ciemiernik na obecną chwilę. Zdjęcie zrobiłam przed wczoraj. Nie ma brązowych liści więc podetnę go profilaktycznie.
Zaczęłam ciąć trawy i ogólny porządek jest zrobiony. Wyczyściłam tuje chociaż i tak pewnie jeszcze można by z nich coś zebrać.
Pomimo, że jesteśmy zaszczepione przechodzimy covida. Ja w sposób bezobjawowy a córka miała gorączkę i wymioty. W środę kończy nam się kwarantanna.

Budleja przycięta ale była cała zielona. Widziałam u dziewczyn ten stan rzeczy w tym sezonie był podobny.

Piękna kępa ciemiernikowa.I cudna burza kwiatów.
Moje ciemierniki w tym roku jakieś biedniejsze niż poprzednio
Ja wczoraj też już przycięłam wszystkie trawy i większość hortensji
Oj współczuję choroby i covida.Trzymajcie się kochani .Mam nadzieję,ze już wszystko ok ?

Przytulam , pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies