Za dużo tej wiosny u mnie nie widać, ale jeszcze uchwyciłam to:
klon czerwonolistny (chyba Crimson Sentry) ma piękne duże pąki
tawuły goldflame
i moje ulubione trzmieliny na pniu - wypuściły mnóstwo nowych świeżych listków
Witam Danusiu, fotorelację z Twojej wizyty u mnie wkleiłam na moim wątku. Jeszcze raz dziękuję bardzo za przemiłą wizytę i dziękuję Ci że pomimo deszczu tyle czasu spędziłaś ze mną w ogrodzie , czekam z niecierpliwością na wizytę Twoją i twojej ekipy u mnie , a tutaj zdjęcia na pamiątkę :
Było mi bardzo miło poznać tak wybitną ogrodniczkę i pasjonatkę jednocześnie. Dziękuję bardzo Danusiu
Co myślicie o zagospodarowaniu tej rabaty? Może podpowiecie jak Wy to widzicie? myslalam tez o wrzoscach na tej rabacie, oczywiscie tłem dla roslin bedzie kora
Zrobiła się cieżka atmosfera więc zmieniam temat. Dzis koło Centrum Ogrodniczego zobaczyłam sarenke i zajaca a właściwie w odwrotnej kolejnosci. Zając uciekł a sarenkę pokażę. Zdjęcie robione z samochodu by jej nie wystraszyc.
Sarenka jest rodzaju męskiego co łatwo zauwazyc po różkach czyli to koziołek.
Jak mój M zobaczył to zdjecie to głównie zainteresowało go to zielone zboże bo u nas zieleni jeszcze nie ma, chyba tam jakieś zaciszne miejsce było.
O platanie myślałam, ale boję się, że jest za blisko domu i kostkę mi za parę lat wywróci. Platan mam plan posadzić z drugiej strony ogrodu. To mój nr 1. Muszę więcej poczytać o odległości i rozroście korzeni. Poza tym on jest ogromny. Moja sasiadka ma go od 5 lat i ma srednicę chyba 6 metrów!! Kusi jednak bardzo
Grab będzie też, już go mam i czeka, ale od strony garażu w tej kostce przy murze :
Będzie formowany w płaski prostokąt.
Jednak klon i buk muszę poważnie rozważyć. To może być to