Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:03, 16 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agnieszko ile twoja pissardi ma lat? Moja posadzona jesienią, młodziutka nie kwitnie, no może ma dwa kwiatki???

Marzenko, te pissardi ze zdjęcia rosną u mnie teraz 3 sezon i też nie wygląda rewelacyjnie. A jesienią posadziłam 3szt wysoko szczepionych w innym miejscu i też ledwie mają pąki... W ogóle wszystko co sadzę jesienią gorzej się ma i wolniej rośnie od roślin, które sadzę wiosną... A wszędzie czytam slogany "sadź jesienią, ciesz się wiosną"...

No właśnie ja tak samo czytałam ale to był błąd bo dużo roślin mi wymarzło.
Pissardi moja jest szczepiona na wysokości 1,2 m i mam 6 szt i łącznie 4 kwiatki a liczyłam, że będze różowo....

Dlatego w tym roku znów sadziłam wiosną! W nosie mam ich porady i hasła - u mnie się nie sprawdzają, nie wiem, jaki błąd popełniam Te wiśnie ze zdjęć (3szt.) też są nisko szczepione. Swoje już "odstały", teraz zaczynają kwitnąć i mają sporo kwiatów. Sadzone jesienią 3szt.wysoko szczepione też mają po parę pąków, ale one w bardziej wietrznym i zimnym miejscu rosną, może potrzebują więcej czasu - zobaczymy...
ana_art 22:04, 16 kwi 2012

zobaczymy jak wypuści listki, ciekawam czy zakwitnie
Wieloszka 22:09, 16 kwi 2012

Bogda napisał(a)
Ależ dzielo sztuki

podwyższałaś tą nową rabatę?wydaje się być wyższa

Nie Bogda, ona nie jest wyższa, tylko M. nie żałował kory, bo teraz w każdym nowym lub przerabianym miejscu zdejmujemy matę-szmatę i musi być grubo kory, żeby chwasty nas nie zarosły na amen
noemi 22:11, 16 kwi 2012

Bardzo ładnie wyszło fajne są zdjęcia przed i po ... od razu jest "czarno na białym", że jest super ... szpadelek poproszę w niedziele mi pokazać ...bo mam firmy na G i już mi się wyłamał, M.posklejał , ale wiadomo, że to już nie to ... u mnie takie faliste linie , mam opory , że wyjdzie kanciato... i znowy będzie krzyk, że trawkę niszczę ale zmierzę się z tym zadaniem, jak tylko pogoda się poprawi
Wieloszka 22:13, 16 kwi 2012

asc napisał(a)
Agnieszko....rabata z serbami piękna Ależ masz możłiwosci w tym swoim ogrodzie ....... podglądam cały czas

Dzięki Aniu Hmmm, możliwości powiadasz........ hmmm, mój wrodzony pesymizm nazwałby to inaczej, ale niech będzie po Twojemu "możliwości", hehehe. Chociaż "sakramencko duży ogród" było lepsze
Wieloszka 22:16, 16 kwi 2012

noemi napisał(a)
Bardzo ładnie wyszło fajne są zdjęcia przed i po ... od razu jest "czarno na białym", że jest super ... szpadelek poproszę w niedziele mi pokazać ...bo mam firmy na G i już mi się wyłamał, M.posklejał , ale wiadomo, że to już nie to ... u mnie takie faliste linie , mam opory , że wyjdzie kanciato... i znowy będzie krzyk, że trawkę niszczę ale zmierzę się z tym zadaniem, jak tylko pogoda się poprawi

Prezentacja szpadelka jak najbardziej - zwłaszcza że okazja za dni parę ! A ten firmy na G.to już sobie odpuść, nie ma dobrych opinii...
Syla 22:17, 16 kwi 2012

ło mamo , ale pędzisz z pracami .... super ! ..... wiesz ..... ja już nie narzekam na wielkość swojego ogrodu hihihihi ... pozdrawiam
Madzenka 22:21, 16 kwi 2012

A jak sobie radzić z kancikami przy kostce granitowej? My podkaszarka żylkową kosimy ale nie wygląda to elegancko
Wieloszka 22:22, 16 kwi 2012

Za dużo tej wiosny u mnie nie widać, ale jeszcze uchwyciłam to:
klon czerwonolistny (chyba Crimson Sentry) ma piękne duże pąki

tawuły goldflame

i moje ulubione trzmieliny na pniu - wypuściły mnóstwo nowych świeżych listków

Wieloszka 22:25, 16 kwi 2012

Syla napisał(a)
ło mamo , ale pędzisz z pracami .... super ! ..... wiesz ..... ja już nie narzekam na wielkość swojego ogrodu hihihihi ... pozdrawiam

No nie narzekaj, nie narzekaj Ale za to Ty ciut mniejszą powierzchnię rekompensujesz sobie MEGA modernizacjami! Podglądam Twoje plany z ogormnym zainteresowaniem, bo za parę latek (w zależności od stanu finansów) też chciałabym zmienić wygląd elewacji. To co robisz u siebie, jest wielką inspiracją!